Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8537 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Kasım 2016 - 10:55

15 Temmuz’da Darbeye Dur Dedik

Büyüt
Küçült
15 Temmuz’da Darbeye Dur

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, mezun olduğu okulun vakfına misafir oldu.

Merkezi Eyüp’te bulunan Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Vakfı her ayın ilk Pazar sabahı geleneksel hale getirdiği kahvaltılı toplantının konuğu eski mezunlarından milletvekili Sabri Öztürk oldu.

Sabri Öztürk, 15 Temmuz ihtilal teşebbüsü konusunda yaşanan gelişmeleri aktardığı toplantıda hem kendi yaşadıklarını hem de millet olarak yaşanları değerlendirdi. Ömürleri hep takiyye ile geçirenler hazırladıkları bildiriye bile bu yaşantılarını aktarmışlar ve “bildiriyi bile Atatürkçü bir dil ile kaleme almışlardır” dedi.

Öztürk, 15 Temmuz’u anlatırken duygulanarak “Biz mecliste toplantı halinde iken meclisi bombaladılar. Bomba attıkları yer ile genel kurul arasında 3-5 metrelik bir mesafe vardı. Bomba buraya isabet etse içerde bulunan 70-80 civarında milletvekilinin şehit olması içten bile değildi” dedi. Darbeyi duyar duymaz attığım ilk mesaj “darbeye dur de” başlığıyla oldu. Abdestimi alarak sokağa çıkarak önce Beştepe’ye gitmek istedim yolu kesmişlerdi. Ak Parti Genel Merkezine uğrayıp meclise gideyim dedim. Genel merkezde Espiye Belediye Başkanımız Mustafa Karadere ile karşılaştım. Bir müddet orada kaldıktan sonra meclise gitmeye karar verdim” diyerek o geceyi anlattı.

“Mustafa Karadere ile meclise gitmeye karar verdik. Meclise girerken polis beni bıraktı Mustafa beyi içeri almak istemedi. Sizi koruyamayız gerekçesiyle almıyorlar. Ben de “ölürsek de burada ölürüz” diyerek onu da alarak girdik meclise. Mecliste İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman da oradaydı. Daha sonra CHP ve MHP’nin grup başkan vekilleri de geldiler. Onların da gelmesi ve orada grupları adına söz alarak konuşmaları demokrasiye sahip çıkılması anlamında çok önemli birer gelişmedir.

Ülkemizde yapılan bunca darbeye rağmen hiçbir darbeci meclisi bombalamayı düşünmemiştir. Hatta Yunan ordusu bile Polatlı’ya kadar geldiği halde meclisi bombalamayı düşünmemiştir” dedi. Bu darbe irili ufaklı darbe teşebbüslerine, 367 krizine, parti kapatma davasına ve MİT krizine rağmen Ak Partiyi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yolundan çeviremeyenlerin teşebbüs ettiği son çaredir” dedi.

Toplantıya vakıf üyelerinin yanı sıra mütevazi bir topluluk da katılarak sohbeti ilgi ile dinlediler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir