Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16462 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2020 - 11:16

Kuzgun ve Ketençukur’a Beton Köprü İsteniyor

Büyüt
Küçült
Kuzgun ve Ketençukur’a Beton Köprü

 

 

Giresun İl Genel Meclisi üyeleri Kuzgun ve Ketençukur köylerini ziyaret ederek her iki köyde 1967-68 yıllarında yapılan asma köprüleri incelediler, yeni beton köprü konusunda araştırma yaptılar.

Ak Parti Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Murat Aslan ve arkadaşları daha önceden kararlaştırıldığı üzere gündemli olarak Tirebolu ilçesi Ketençukur ve Kuzgun Köylerini ziyaret etti. Her iki köyün 50 yıl önce yapılan asma köprülerinin çağımız ihtiyaçlarını karşılamadığı, köprülerin metal ve ahşap aksamlarının miadını doldurduğu, Harşit Nehrinin her iki tarafında köylerine ait meskûn mahallerin bulunduğu, bu yüzden halkın her iki tarafta ikamet ettiği ve tarımsal amaçlı geçişlerin sıklığı ve nedeniyle beton köprü ihtiyacı olduğunu belirterek valilik nezdinde girişimlerde bulunmuşlardı.

Konuyla ilgili olarak Ketençukur Köyü Muhtarı Mustafa aydın, köprülerin yapıldığı yıllarda sadece yaya geçişi için kullanılan köprüler zamanla araç geçişi içinde kullanılmaya başladı. Bu yüzden köprüler 3-5 yılda bir yıpranmaya başladı. Zaman zaman kamu ve özel kaynakları kullanarak tamir ve tadil etsek de sökülen yer dikiş tutmaz misali kısa zamanda tekrar tamir ihtiyacı doğuyor. Araç geçişi nedeniyle de köprünün metal aksamının hızla yıprandığını düşünüyoruz. Kısa sürede her iki köyümüzü de tatmin edecek bir yerde beton köprü iki köyün ihtiyacını karşılayacaktır. İl genel meclis üyelerimize ve bize her daim ilgisini esirgemeyen Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kuzgun Köyü Muhtarı Sedat Gündüz ise “köyümüz köprüsü 55 yaşını doldurdu. Bizim köprümüz Ketençukur Köprüsüne göre daha erken yıprandı. Onlarca defa tamir ettik ama fayda vermedi. Yer yer köprü üzerindeki çürümeler dolayısıyla çocuklarımız tek başına geçemiyorlar. Metal aksamında ise daha fazla aşınma var. Yer yer cıvataların kopması nedeniyle yan duvarların metalleri kopmuş kaybolmuş. Gergi demirleri çok gevşediğinden 5-10 kişi geçecek olsa köprü beşik gibi sallanıyor. Bir de araç geçişi biraz daha fazla bu da yıpranmayı hızlandırıyor. Yeni köprü için muhtemel yerlerin sahipleri ile görüştük onlar da köprü yapımına rıza gösteriyorlar. İnşallah kısa zamanda köprümüz yapılır da rahat ve güvenli ulaşıma kavuşuruz.

Ak Parti Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Murat Arslan ise “Muhtarlarımızın taleplerini yerinde incelemeye geldik. Ben zaten buralı sayılırım komşu Mursal Köyündenim. Bu köprülerin evveliyatını da bilirim. Bu köylerde çok kalmışlığım olduğundan köprünün önemini bilirim. Ancak bu karar sadece bizim vereceğimiz bir karar değildir. Biz raporumuzu hazırlayıp meclise takdim edeceğiz. Mecliste alınacak karara göre valimiz, milletvekillerimiz ve siyasi partimizin yöneticileri bu işin bakanlık ve hükümet nezdinde takibini yaparak inşallah köprümüzü yaparız. Biz bu işin takipçisiyiz. Arkadaşlarım da raporumuzun tamamlanması için ihtiyacı yerinde görmek istediler. Bizim için vakit ayırdılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamımız ile de görüştüm başka bir programı olduğu için gelemediler, muhtarlarımıza ve köylülerimize selam gönderdiler” dedi.

İncelemeye İl Genel Meclisi AR-GE ve Tarife Komisyonu üyeleri Ak Parti Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Murat Arslan, Ak Parti Şebinkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Elaaddin Önal Ak Parti Bulancak İl Genel Meclis Üyesi Mürsel Genç, CHP Eynesil İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Yılıkyılmaz, Kuzgun Köyü Muhtarı Sedat Gündüz, Ketençukur Köyü Muhtarı Mustafa Aydın, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ile köylüler katıldı.

Haber: İbrahim Balcıoğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir