Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15422 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Temmuz 2017 - 18:09

Örenkayalılar Alkışı Hak Ettiler

Büyüt
Küçült
Örenkayalılar Alkışı Hak

Tirebolu Örenkaya köylüleri çevre adına duyarlı bir davranış sergileyerek, köylerindeki dere yatakları, yol kenarları ve cami etrafı ve karayolu kenarında bulunan mahallede çöp topladılar. Gösterdikleri bu duyarlı davranış kamuoyunda takdir topladı.

 

Özellikle gençlerin öncülük ettiği çalışmada bütün köyü ve köylerinden geçen Tirebolu-Torul yolunu da tarayan köylüler akıllara zarar verecek çoklukta çöp topladılar. Köylerinde bulunan tarihi Bedrama Kalesi ve çevresinde de mıntıka temizliği yapan köylüler bu duyarlılığın devam edeceğini belirttiler. "Herkesin bu konuda duyarlı olması ve kimsenin atıklarını rast gele çevreye atmamaları gerektiğini " ifade eden Örenkayalılar bu konuda harika bir davranış ile çevre köylere de örnek oldular.

Aslında çevrecilik anlamında sınıf atlayamadığımızın da resmini çeken bu hassas insanlar yalnızca kendi köylerini değil dere yataklarını, obuzları, sahillerimizi, yaylalarımızı işaret ederek artık çevreyi kirletme konusunda geç kalınmamasını belirttiler. “Bilhassa dere yatakları ve yaylalardaki piknikçilerin bıraktıkları çöpler yürek sızlatmaktadır. Bir örnek gerekirse Kümbet yaylasına tırlarla gidilse oradaki çöp zor toplanır. Bu çöpleri kaldırmakla yükümlü olanlardan önce o çöpleri oralarda bırakanların görevleri, medeniyet ölçüleri, en önemlisi insani kimliklerinin bir göstergesidir” dediler.

 

Haber: Uğur Bilgi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir