Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12737 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Kasım 2016 - 15:42

Anadolu Gençlik''ten Siyer-i Nebi Yarışması

Büyüt
Küçült
Anadolu Gençlikten Siyer-i Nebi

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor.

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi Başkanı Murat Yüksel “Siyer-i Nebi, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatını ve peygamberlik mücadelesini bütün yönleriyle ele alan ilim dalına ve bu alanda yazılan eserlere denir” dedi. Amaçlarını milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesine gayrette bulunmak olduğunu ifade eden Yüksel “'Peygamber Efendimiz(sas)''in ahlakını yakından tanıyan bir neslin herkes elinden ve dilinden emin olabilir. Böyle bir neslin varlığı bir ülkenin insanlığa en önemli katkısı olacaktır” diye konuştu. 

Kur’anı Kerim’de Yüce Allah’ın peygamberimizi “üsvetün hasene (güzel örnek)” olarak gösterdiğini belirten Başkan Yüksel “Amacımız Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimizi örnek alan bir neslin yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de peygamberimizin iyi tanınması, tanınması için de hayatının bilinmesi, okunması lazımdır. Nu nedenle iyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımız Siyer-i Nebi yarışması düzenlemektedir” diye konuştu.

YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK

Siyer-i Nebi Yarışmasının kaybedeninin olmayacağını vurgulayan Yüksel: “ Gençlerin yarışmaya hazırlık için peygamberimizin hayatını okumaları bile çok önemli bir kazançtır. Efendimiz(sas)’in hayatının, mücadelesinin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin ''insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi olduğuna'' inanması herkesin kazanmasına yol açacaktır” şeklinde konuştu.

 

BAŞVURULAR 4 ARALIK’A KADAR

Yarışmaya katılmak isteyen geçlerin ''efendimizinizinde.com'' internet sitesinden 4 Aralık’a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Gençlerimiz bu internet adresinden başvuru yaptıktan sonra şubelerimizden ya da temsilciliklerimizden kitaplarını temin edebilirler. Kitap temininden sonra da yapmaları gereken elbette okumak. Yarışma sorularının tamamı o kitaptan olacak. Siyer-i Nebi yarışmasının şartları ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler efendimizinizinde.com adresine mutlaka bakmalıdırlar.

KİTAPLAR

Yarışmada lise öğrencileri için temel eser Mustafa SOYKÖK’ün “İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed (s.a.s.)” adlı kitabı, ortaokullar için Abdülhamid Cüde es-Sahhar’ın (çeviri- Mustafa Nuhoğlu) “Peygamberimizin Hayatı” adlı kitaplarıdır.

SINAV 17 ARALIK 2016 CUMARTESİ

Siyer-i Nebi Yarışmasının sınav günü tüm Türkiye için 17 Aralık Cumartesi. Sınav saati 11.00.

 

TÜM LİSE VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ KATILABİLİR

Sınava tüm liseli ve ortaokullu öğrenciler katılabilecek. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yarışmaya geçmiş yıllarda liseli gençlerinin ilgisinin büyük olması nedeni ile bu yıl ortaokullular da yarışmaya dahil edildi.

Sınav sorularını AGD Eğitim Komisyonu hazırlayacak. Sınav test usulü olacak. Soru kitapçıkları bütün AGD şubelerine aynen ÖSYM''nin sistemi gibi gönderilmiş olacak. Kitapçıklar sınav günü öğrencilerin gözünün önünde açılacak şekilde gönderilecek. Optiklerin okunması, gizlilik konusunda ÖSYM''nin sistemi gibi hassasiyet gösterilecek.

ÖDÜLLER

Ödüller hem Türkiye geneli hem ilde dereceye girenler çeşitli hediyeler verilecektir. Ödüller 31 Aralık’ta yapılacak “Mekke’nin Fethi Kutlaması”nda dağıtılacaktır. 

 

LİSELER İÇİN:

TÜRKİYE GENELİ

1’inciye 6 tam altın

2’nciye 5 tam altın

3’üncüye 4 tam altın,

 

İL ÖDÜLLERİ

1’inciye Umre programı,

2’nciye 3 çeyrek altın

3’üncüye 2 çeyrek altın,

 

ORTAOKULLAR İÇİN:

TÜRKİYE GENELİ

1’inciye 4 tam altın

2’nciye 3 tam altın

3’üncüye 2 tam altın,

 

İL ÖDÜLLERİ

1’inciye 3 çeyrek altın

2’nciye 2 çeyrek altın

3’üncüye 1 çeyrek altın,

 

 

Kaydet



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir