Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11622 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2020 - 09:41

Romanov Kuzular Çoğalıyor, Üreticiler Şenleniyor

Büyüt
Küçült
Romanov Kuzular Çoğalıyor, Üreticiler

Romanov Kuzular Çoğalıyor, ÜreticilerŞenleniyor

 

Bir proje kapsamında yurtdışından ithal edilerek Giresun’da yetiştirilmeye başlanan Romanov koyunu hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:

“Giresun ilindedamızlık koyun varlığını artırmak ve kırsaldaki çiftçi ailelerimizin sosyo-ekonomik açıdan kalkınmalarını sağlamak maksadıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce uygulamaya konulan ‘Romanov Koyun Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında; 2019 yılı içerisinde iki parti halinde ithal edilerek,19 üreticimize 470 baş dişi ve 19 baş erkek olmak üzere toplam 489 baş saf  Romanov ırkı koyun dağıtımı gerçekleştirilmiştir

Kırsalda koyun yetiştiriciliği faaliyetinde bulunan, bakım ve beslemesinde ehil, yeterli altyapı ve teknik donanıma sahip ve  projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için taahhütte bulunan üreticilerimiz proje bütçesine %50 katkı payı sağlamış olup, geriye kalan  %50’lik kısmını da  DOKAP finanse etmiştir.

Projenin başlamasıyla birlikte, öncelikle il müdürlüğümüz tarafından üreticilerimize yetiştiricilik, bakım, besleme ve hastalıklardan korunma konusunda eğitimler verilmiştir. Ülkemiz meralarının, hayvanların ithal edildiği Ukrayna meralarına göre besleyici içerik açısından farklılıklar göstermesi hasebiyle, çoklu doğum oranı yüksek olan Romanov  koyunlarına; dışardan yeterli vitamin ve mineral desteği sağlamak amacıyla enjektabl mineral çözelti ve oral yem katkı premiksleri projeden temin edilerek il/ilçe müdürlüklerimizde görevli veteriner hekimlerin gözetiminde uygulanmaya başlamıştır.

Damızlık koyunların, geçen süre zarfında ilimize sorunsuz adapte oldukları ve üreticilerimiz tarafından benimsendikleri görülmüştür. 2020 yılı Ocak ayı itibariyle 138 baş Romanov kuzu dünyaya gelmiş ve bu çoklu kuzu doğumları yetiştiricilerimizde ayrı bir memnuniyet yaratmıştır. Romanov ırkının analık kabiliyeti ve et verimi yüksektir. Etinde koyunlarda genelde görülen koku yoktur. Az yağlı ve lezzetli olup Türk damak tadına oldukça uygundur.

Proje sonunda Giresun’un Romanov ırkı kuzu üretimiyle anılan bir İl haline gelmesi hedeflenmekte olup, bunun yanı sıra kırsaldaki üreticilerimizin kalkınmaları amaçlanmaktadır” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir