Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 33345 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Ocak 2017 - 17:30

Doğankent Süttaşı Ortaokulundan Büyük Başarı

Büyüt
Küçült
Doğankent Süttaşı Ortaokulundan Büyük

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde uygulanan, birinci dönem TEOG ortak sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde yapıldı. 1. TEOG sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Süttaşı Ortaokulu büyük başarıya imza atarak devlet okulları içinde Giresun İl birincisi oldu.

Özel Okulların da içinde olduğu sıralamada ise İl birinciliğini Özel Yavuz Ortaokulu elde etti. Süttaşı Ortaokulumuz ise bu sıralamada il ikincisi; devlet okulları sıralamasında ise il birincisi oldu. Derslere göre başarı durumu şu şekilde teşekkül etti:

Süttaşı Ortaokulumuz devlet okulları içinde il birinciliği, toplamda ise il ikinciliği elde ederek tarihinin en büyük başarısını yakaladı. Okulumuzun bu başarısı Giresun’da büyük yankı uyandırdı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’un önümüzdeki günlerde okulu ziyaret edeceği, başarının sırrı ile ilgili bilgi alacağı belirtildi.

Okulda tam bir ekip ruhu olduğunu belirten Okul Müdür Yardımcısı Aydın Topar “Bu başarı bizim için sürpriz olmadı. Beklediğimiz bir başarıydı. Hatta daha iyi bir sonuç alabilirdik; fakat öğrencilerimiz ilk gün oturumunda sınav kaygısına yenik düştü!

Okul olarak yakın geçmişte öğrencilerin özgüven problemi vardı. Özgüven problemini küçük adımlar ilkesiyle yendik. Okulda eğitim teknolojileri alanında geçmişte var olan araç gereç ve materyal eksikliği giderildi. Yeni okul binası ile eski okul binasının olumsuz etkileri giderildi. Bundan dolayıdır ki yeni okul binamız için emeği geçenlere de buradan teşekkürlerimizi iletiyorum.

Okulumuzda eski ve yeni öğretmen kadromuz başarı için büyük özveri gösterdi. Başarının önündeki tüm öğrenilmiş çaresizlikler ve fobiler bir bir yok edildi. Başarı için öğrenci ihtiyaçlarını ve onun iç dünyasını tanımak gerektiğinin farkındaydık ve ev ziyaretlerine kadar tüm çalışmalarımızı vakti zamanında gerçekleştirdik. Sınava yönelik çalışmalara öğrencilerimiz hapsetmedik. Düzenli olarak sportif ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra kitap okuma, yemek, kahvaltı gibi etkinliklerle öğrencilerin sınav kaygılarını yenmeye yönelik çalışmalar yaptık.

Bu formal çalışmalar neticesinde 2014-2015 2.TEOG sınavında il sekinciliği elde etmiştik. 2015-2016 eğitim öğretim yılını da başarıyla tamamladık. 16 öğrencimizin 3 tanesini yörenin en iyi fen liselerine, 6 tanesini de sağlık meslek lisesine 2 tanesini Anadolu lisesine yerleştirdik. Yine o dönemde matematik il altıncısı olmuştuk. 2015-2016 bilgi yarışması il dördüncülüğü gibi başarılar elde etmiştik. 2016-2017 TEOG il birinciliği ise başarımızı perçinlemiş oldu.

Bu sene çıtayı daha da yükselterek öğrencilerimizin % 90’ını fen liselerine yerleştirme hedefindeyiz. Bu öğrencilerimiz ta ki ilkokul yıllarında sınıf öğretmenleri Muhammed ÇAK ile öğrenmeyi öğrendiler. Ortaokula hazır bulunuşluk düzeyi olarak öğrenme etkinliklerine hazır ve donanımlı olarak geldiler. Yaz kursu ve hafta sonu kurslarının başarımıza çok büyük katkısı oldu. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan AKIL ve tayini çıkan Kaymakamımız Uğur KÖROĞLU çalışmalarımıza maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. Çocukların genelinin maddi durumu iyi değil. Buna rağmen başarıya odaklandılar. Güzel sonuç elde ettik; ama daha iyi olması kabildir ve nisan ayındaki 2.TEOG sınavında daha iyisini yapacak kudrete sahip olduğumuzu söyleyebilirim.

Öğrenci mevcudumuzun azlığı eleştiri konusu. Ehemmiyet kemiyette (çokluk) değil, keyfiyettedir (özlülük) denir. İnanıyorum ki okulumuzdan, yöremizin ve ülkemizin kaderine etki edecek bireyler yetişecek.” dedi.

Yeni Okul binasının oraya yapılması tartışma konusu olmuş, gereksiz görülmüştü. Ama bu sonuçlar okulun oraya yapılmasının ne denli haklı olduğunu göstermiş oldu.

Başarıda emeği geçen okul idaresi, okul öğretmenlerine, velilerimize, desteklerini esirgemeyen İlçe MEM yöneticilerine ve tüm emek sahiplerine çok teşekkür ediyor, başarıları ile göz dolduran öğrencilerimizi kutluyor ve Süttaşı Ortaokuluna başarılarının devamını diliyoruz…



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir