Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13598 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2016 - 23:18

Mv. Bektaşoğlu’ndan Hükümete Fındık Çağrısı

Büyüt
Küçült
Mv. Bektaşoğlu’ndan Hükümete Fındık

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ı Ziyaretinde Yaptığı Açıklamada,  “Fındık Üreticisi, Geçen Yıl Fiyattan, Bu Sezon Rekolteden Mağdur. Destek Ödemesi Sürmeli. Tarım Kredi Borçları Ertelenmeli. Yoksa Karadeniz’in Ekonomosi Çöker”Dedi

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, bu sezon tahmin edilenin de altında bir rekolte yaşanacağına dikkat çekerek, Başbakan Binali Yıldırım’a ‘üreticinin mağduriyetini önleyin’ çağrısı yaptı.

TBMM tatile girdikten sonra ilk STK ziyaretini Giresun Ziraat Odası’na yapan Bektaşoğlu, burada Başkan Nurittin Karan’a TBMM’de fındık ve üretici için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milletvekili seçildikten sonra ilk açıklamasında “fındığın başkentinin milletvekili olduğumu unutmayacağım” dediğini hatırlatan Bektaşoğlu, “bu sözümü tuttum. TBMM’deki konuşmalarımın 30’a yakınının ana konusu fındıktı. Önerge ve kanun tekifleri verdim. Ben ve partim genel başkan düzeyinde fındığa ve üreticisine sahip çıktık. Ancak AKP Hükümeti, tercihini üreticiden yana değil, fındığın baronlarından yana koydu” dedi.

BEKTAŞOĞLU:OLMAYAN FINDIĞIN FİYATININ YÜKSEK OLMASININ KİMSEYE YARARI YOK

CHP Milletvekili Bektaşoğlu konuşmasında şunları söyledi:”Geçen sezon fiyata yapılan müdahale ve spekülasyon ve manipalasyonla fındıkta mağduriyet yaşandı. Bu sezon tehlike daha büyük. Küllenmeden kaynaklanan kayıpla birlikte rekolte tahminlerin de altında gerçekleşecek. Hükümet bunu görmezden gelmemeli. Olmayan fındığın fiyatının yüksek olması bir şey ifade etmiyor. Bu yıl sona eren Alan Bazlı Destek ödemesinin süresi uzatılmalıdır. Ayrıca üreticinin tarımsal faaliyetlerini karşılamak için aldığı ve ana rakamı ödeyemediği için katlanan Tarım Kredi Kooperatifi kredilerinin ödemeleri ertelenmeli, yeniden yapılandırılarak, icra takipleri durdurulmalıdır.AKP Giresun milletvekillerini de yanımızda görmek istiyoruz”
Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ise, Bektaşoğlu’na çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek “bu önemli ve hassas konuyu biz her fırsatta dile getiriyoruz. Hükümetimiz bu çağrılarımızı değerlendirecektir. Bir Bakanlar Kurulu kararıyla destek ödemelerinin süreceğine ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağına inanıyoruz.”dedi.

Bektaşoğlu’nun ziyaretinde Ziraat Odası yönetim kurulu ve meclis üyesi Halit Ayar da bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir