Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17581 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Mart 2018 - 12:42

Genç Çiftçi Serasında İlk Hasadını Yapmanın Sevincini Yaşadı

Büyüt
Küçült
Genç Çiftçi Serasında İlk Hasadını Yapmanın Sevincini



Giresun’un Espiye ilçesi Hacımahmutlu köyünde  'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında aldığı  hibe ile sera kurarak üretime başlayan Burhan Türkyılmaz  ilk hasadını yapmanın sevincini yaşadı.
Genç çiftçi Türkyılmaz “2017 yılında askerlik görevini yaparak köyüne geldiğini, sonraki süreçte iş bulmak amacıyla gurbete gitmek için hazırlandığı sırada Genç Çiftçi Projesini İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden duyduğunu ve örtü altı tesisinde sebze yetiştiriciliği için başvuru yaptığını” söyledi.
Ardından “Proje başvurusunun Bakanlıkça onaylanması üzerine gurbete gitme kararından vazgeçtiğini; şu anda babası ve ikiz kardeşi ile birlikte serada marul, yeşil soğan ve maydanoz gibi çeşitli sebzelerin üretimini sürdürdüklerini, fındık tarımının yanında buradan da ciddi ek gelir elde etmeye başladıklarını  ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarından da düzenli teknik destek aldıklarını ” ifade etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir