Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19522 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2019 - 15:37

TÜGVA’da bisiklet söyleşisi

Büyüt
Küçült
TÜGVA’da bisiklet

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak Temsilciliği tarafından her hafta gerçekleştirilen Gençlik Söyleşilerinin bu haftaki konuğu Bisiklet Aktivisti ve gazeteci Zafer Çamaltı oldu.

Söyleşiye katılan gençlere, "Bisiklet Aktivizmi" konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan Çamaltı, “Son yıllarda ülkemizde de ilgi gören ve her geçen gün artan bisiklet kullanımı birçok açıdan hayatımıza renk ve hareket katan en güzel araçtır. Günümüz karmaşasından ve yoğun trafiğinden kaçmanın en kolay ve ekonomik vasıtası olan bisikleti özellikle şehirde ve günlük hayatımızda daha fazla kullanmak zorundayız. Ki teknoloji ve araç yoğunluğu bu hızda artmaya devam ederse yakın gelecekte bisiklet zorunlu ve kaçınılmaz bir araç olacaktır. Aynı zamanda güzel bir spor aracı olan bisiklet, en keyifli kaçış aracıdır. İş sonrası yakın çevrelere yapılacak kısa turlarla günün stres ve yorgunluğunu arkanızda bırakacak mucize bir anti deparasandır. Bu yüzden hayatınızda bisiklete mutlaka yer açın ve kullanın/kullanmaya çalışın” dedi.

Üç yıldır yoğun olarak bisiklet kullandığını ifade eden Çamaltı, “Her fırsatta bisiklete binmeye çalışıyorum. Bisikletten sonra hayat kalitem üst seviyeye çıktı ve bunu diğer insanlarda yaşasın istiyorum. O yüzden yaptığımız çeşitli aktiviteleri, haberlerle ve sosyal medya aracılığıyla paylaşıyor, özendiriyoruz. Bu akşam burada bulunma sebebimiz de budur. Günümüzde gittikçe hareketsizleşen insanların önemli sağlık problemleriyle karşılaştıkları ve erken yaşlandıklarını görebiliyoruz. Daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat için hareket etmek şarttır. Bunun en güzel, en keyifli ve en kolay yollarından biri ise şüphesiz bisiklettir. O yüzden 7’den 77’ye herkese tavsiye ediyor ve mutlaka bisiklet kullanın diyorum.

Ancak bisiklet kullanabilmemiz için yaşadığımız şehirlerin altyapısının da buna uygun olması, insanların bisikleti kabul etmesi ve bisiklet kullananlara saygı göstermesi gerekiyor. Bisiklet yolları araçların park yeri olarak kullanılmamalı. Dünya da bisikleti her alanda hayatlarına sokan ve ulaşımda yaygın olarak kullanan ülkeler var. Ülkemizde de bu anlamda güzel gelişmeler yaşanıyor. Sadece biraz daha sabır ve emeğe ihtiyaç var. Umarım yakın zaman içinde bu engellerde ortadan kalkar. Ancak unutulmamalıdır ki; bisiklet kullanmanın da kuralları ve gerekleri vardır. Başta kask, eldiven, gözlük gibi güvenlik ekipmanlarını da mutlaka kullanmalı, trafik kurallarına riayet etmeliyiz” dedi.

Gençler tarafından ilgiyle izlenen gecenin sonunda, söyleşiye katılan TÜGVA üyesi gençler ve katılımcılar arasında yapılan çekiliş sonucu Furkan Getmez bisikletine kavuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir