Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9011 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2017 - 11:51

Öz Büro İş Sendikası'ndan 8 Mart Açıklaması

Büyüt
Küçült
Öz Büro İş Sendikasından 8 Mart

Öz Büro İş Sendikası olarak bugün eş zamanlı, bütün Türkiye’de 81 ilde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkin bir programla kutladık.

8 Mart, 1857 yılında New York’ta 16 saatlik çalışma süresi, düşük ücretler ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdiği mücadelenin başlangıcıdır.

Bugün kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıldönümüdür.

 Bugün haksızlığa, kuralsızlığa karşı çıkmanın, sorunları dile getirmenin, çözüm istemenin günüdür.
Bugün kadınların onurlu mücadelesinin hatırlanacağı gündür.

Son yıllarda kadınlar lehine kuşkusuz önemli adımlar atılmıştır.Bu adımlar çalışma hayatında ve sosyal yaşamda kadınlara cesaret vermiştir.

 Ancak tüm olumlu adım, teşvik ve düzenlemelere rağmen, bugün yine evini eşini, ailesini, dünyayı şekillendiren kadınları yönetim kademelerinde yeterince göremiyoruz.Hala kadına şiddet haberleri okuyor, iş hayatında baskı ve yıldırmalarla karşılaşıyoruz.

İnsan onuruna yakışır bir iş ve saygın bir yaşam için mücadele etmek, çalışma hayatında kadınların hak ettiği değeri bulması için çaba sarf etmek, insan olarak da kurum olarak da sorumluluğumuzdur.
24 bin kadın üyesi olan Öz Büro İş Sendikası, bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır.

Kadına kalkan elin iflah olmayacağı düşüncesinden hareketle kadına yönelik şiddet cezalarının ağırlaştırılmasını istiyoruz.Kadınların son yıllarda çalışma hayatında ve sosyal yaşamda elde ettiği tüm kazanımların artarak devam edeceğine inanıyoruz.

Bu bağlamda hiçbir hukuki vicdani , insani ve yasal niteliği bulunmayan ve kadın erkek tüm çalışanları köle gören taşeron uygulamasının derhal sonlandırılmasını istiyoruz.

Taşeron uygulamasından daha kötü olan ÖSP’yi asla kabul etmiyor koşulsuz şartsız KADRO hakkımızın derhal verilmesini istiyoruz.

 Ayrıca tüm çalışanların üzerindeki ağır vergi yükünün hafiflemesini, insan onuruna yaraşır bir ücretin insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle bu konuda meclisimizin gerekli düzenlemeyi yapmasını talep ediyoruz.

 HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak, Dünya Kadınlar Gününü, Cumhurbaşkanımız Syn Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN hanımefendinin teşrifleri, bakanlarımız ve milletvekillerimizin katılımıyla ‘’Daha Çok Sendikalı Kadın Güçlü Türkiye’’ temasıyla Uluslar arası 6. Kadın Emeği Buluşması’yla bu yılda Haliç Kongre Merkezi’nde unutulmayacak bir kadınlar günü etkinliği gerçekleştirdik.Büyük HAK-İŞ ailesi olarak kadınların gücünü bir kez daha gözler önüne serdik.

Her ne kadar; kadın, anne ve baba gibi değerlerin bir günlük anmalara sıkıştırılması; başka bir anlatımla tüm zamanların en yüce değerlerini bir gün içinde konuşuyor olmak başka bir tartışma konusu olsa da tüm kadınlarımızın bu anlamlı ve onurlu gününü yürekten kutluyoruz.

Savaşta ve barışta, işinde ve evinde, her yerde ve her koşulda emeğiyle, yüreğiyle mücadele eden tüm kadınlara başarı, mutluluk ve sağlık diliyor, evladını eşini şehit veren annelerimize kardeşlerimize de bu vesileyle sabırlar diliyoruz.

 Hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

 Günümüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun.

Öz Büro İş Sendikası
Giresun  İl Başkanlığı

Hamza Türkmen



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir