Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16040 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2016 - 19:33

Bulancak’ta nüfus seferberliği

Büyüt
Küçült
Bulancak’ta nüfus

Giresun’un en büyük ilçesi olan ve her sene nüfusunu arttıran Bulancak’ta Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, nüfus seferberliği başlattı. Bulancak İlçesinin gerçek nüfusunun bu olmadığını belirten Başkan Yakar, İlçede yaşayıp nüfusları köy ve beldelerde olan vatandaşları ikametgahlarını aldırmak için çalışmalar başlattı. 

İlçede yaşayıp ikametgahı başka yerde olanlar tespit ediliyor

Bulancak İlçesinde yaşayan ama ikametgahları başka yerlerde olan vatandaşlar belediye içerisinde kurulan 10 kişilik bir ekiple bilgisayar üstünde tespit edilmeye başlandı. Bu vatandaşlar tebligat, arama veya mesaj yoluyla uyarılacak. Bulancak ilçesinin gerçek nüfusunun 53-54 bin civarlarında olduğu yaklaşık 10 bin kişilik bir kayıp olduğu belirtildi.

 Adres bildirimi yasal süresi içerisinde gerçekleştirilmez ise 480 TL, yanlış ve yalan beyanda bulunanlar için 963 TL ceza olarak uygulanıyor. 

 

Bulancak İlçesinde yaşadığı halde adresini başka yerlerde gösterenlere ise kanunlar gereği para cezası uygulanabileceği belirtiliyor. Yaklaşık kayıt dışı 10 bin nüfus nedeniyle iller bankasından kişi başına gelen ilçenin kaybı yaklaşık ayda 300-350 bin TL olarak belirtiliyor. Bu kayıp yatırımları etkilerken diğer taraftan 43.500 kişiye gelen parayla 54 bin kişiye hizmet verilmeye çalışılıyor.

Yakar “Halkımızı ilçesine sahip çıkmaya davet ediyorum”

Konu hakkında seferberlik başlatan Başkan Recep Yakar, “Bulancak İlçesi her geçen gün büyüyen bir ilçedir. İlçemizde ikamet edip adreslerini köy, belde ve il dışında gösterenlerin ayda ilçemize kaybı yaklaşık 300-350 bin TL’dir. Bu daha az yatırım, daha az hizmet demektir. 43.500 kişiye gelen ödenekle 53-54 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz. İşimiz çok, yolumuz uzun. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Daha güçlü, istediğini alabilen, masada söz sahibi olan bir ilçe olabilmek için gerçek nüfusumuzu ortaya koymamız çok önemlidir. Herkesi bu konuda göreve davet ediyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir