Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15968 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   10 Mart 2017 - 11:06

Doğankent Ortaokulunda Z-Kütüphane Açılışı

Büyüt
Küçült
Doğankent Ortaokulunda Z-Kütüphane

Doğankent İlçesi, Doğankent Ortaokulu’nda Z-Kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen Doğankent Ortaokulu Z- Kütüphanesi 72 m2 alanda kurulu bulunmakta. Kütüphanede 1000’i aşkın kitap, 10 bilgisayar, çevre birimleri, yazıcı ve çocuk mobilyası tefrişatı bulunmakta. İç dizaynı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan tip projeye uygun olarak imal edilmiş olan kütüphanenin; zemini PVC malzemeyle kaplanmış, oturma gurupları, yer döşemeleri, tavan dizaynı ve halıları çocukların yaş ve fiziki gelişimlerine uygun olarak seçilmiştir.

Doğankent İlçe Kaymakamı Mustafa AYVAT açılış münasebetiyle yapmış olduğu konuşmada okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkat çekti, ilçede böyle bir kütüphanenin kazandırılmasının büyük bir nimet olduğunu belirtti.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT yaptığı konuşmada; “ Milli eğitim bakanlığımızca okullar hayat olsun projesi kapsamında yürütülen Z kütüphane projesi yapımı kapsamında ilimize 35 Z kütüphanenin Doğankent'te ise ilk Z kütüphanenin kazandırıldığını belirtti. AKKURT 2000’li yılların başında yapılan bir araştırma sonucuna dayalı olarak Ülkemizde yıllık 13 saniye okuma süresine karşılık 3,36 saat televizyon izleme süresinin saptandığını bu sorunun ancak küçük yaşlarda okuma alışkanlığının kazandırılması ile aşılabileceğini vurguladı. Bakanlığımızca yürürlüğe konulan Z kütüphane projesinin hayata geçmesiyle okullarda en ilgi çekici, en fazla zaman geçirilen alanlarının bu mekânlara kaydığını belirti. Z kütüphanelerde oyun alanları, çocukların fiziksel gelişimlerine uygun mobilya tasarımları, etkinlik alanları gibi birçok fırsatın oluşturulabildiğini vurguladı. Doğankent Ortaokuluna kazandırılan Z kütüphanenin hayırlı olmasını” diledi.

Z-Kütüphane Açılışı Doğankent Kaymakamı Mustafa AYVAT, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, Ak Parti ilçe başkanı Ruşen ÖZDEN tarafından gerçekleştirildi. Açılışta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin AYBAR, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer TORUN, MHP Doğankent ilçe Başkanı Cemil kara, daire amirleri, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundular.

Seyit Güvendi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir