Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 20192 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2017 - 11:44

Eynesil İshaklı Köyü Derneğinden Şebinkarahisar Derneğine ziyaret

Büyüt
Küçült
Eynesil İshaklı Köyü Derneğinden Şebinkarahisar Derneğine

Eynesil İshaklı Köyü Derneği,8 Nisanda düzenleyecek oldukları gece için destek amaçlı çalışmalarına devam ediyor

İstanbul Gaziosmanpaşa Yıldıztabya semtinde faaliyet gösteren Eynesil İshaklı Köyü Yardımlaşma Derneği, Şişli ilçesinde bulunan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğine bir ziyaret gerçekleştirerek ikinci kez üst üste Dernek Başkanlığına seçilen Mehmet Şimşek’e hayırlı olsun dediler.

Eynesil İshaklı Köyü Yardımlaşma derneğinin derneklerini ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek açıklamalarda bulunan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğin Başkanı Mehmet Şimşek, 1964 yılında dernek faaliyetlerine başlayan derneklerinin 53 yıldır hizmet etmeye çalışan köklü bir dernek olduğunu kaydetti.

Mehmet Şimşek konuşmasının devamında “ Arkadaşlarımız ve hemşerilerimizle adımızda da belli olduğu gibi memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim en büyük misyonlarımızdan bir tanesi öğrenci okutmaktır. Geçtiğimiz dönem 170 bu yıl ise 185 Şebinkarahisarlı öğrenciye burs veriyoruz. Zamanında yurt binası olarak açılmış bir binamız var. Şu an o binamızı otel ver restourant olarak işletiliyor ve oradan gelen bir bir gelirimiz var. İş adamlarımız yanımızda, Şebinkarahisarlı olarak şanslıyız. 2013 yılında dernek binamızı aldık ve derneğimiz adına bir arazi alarak kültür merkezimizi yapıp tüm derneklerimizi aynı çatı altında toplamayı arzuluyoruz. ” diyerek dernekçiliğin önemini kaydetti.

Eynesil İshaklı Köyü Yardımlaşma Dernek Başkanı Güngör Bodur’da ikinci kez başkanlık görevini üstlenen Mehmet Şimşek’e başarılar dileyerek “ Bir Giresunlu ve Dernek temsilcisi olarak bizler etle tırnak gibiyiz, biz Giresunlu olarak tek yumruğuz ve öylede kalmalıyız. Derneğimiz 10 yıl gibi bir faaliyetin içinde ve biz 8 yıldır değerli yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu görevi sürdürüyoruz. Zor ve külfiyet isteyen bir iş, fedakârlık isteyen bir iş. Köyümüz Giresun ilinin en büyük köylerinden olup 480 haneden oluşuyor. 5 camisi bir sağlık ocağı ve 1 okulu olan bir köy. İstanbul genelinde 48 üyeye sahibiz. Biz dernek olarak 4 gece düzenledik. İlkinde 500 kişilik bir gece denedik salona sığmadık, 750 kişilik denedik yine olmadı. En son bin kişilik yaptık salonu doldurduk, şimdi yine bin kişilik bir gece yapmayı arzu ediyoruz. Üzülerek belirtmek isterim ki; bizde iş adamı yok, hepimiz memuruz, işçiyiz. Arkadaşlarımızın gönlünden ne coşuyorsa, zor şartlar altında elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bir söz vardır “ Yolu doğru olanın, yükü ağır olmazmış” Bizim hizmet yolumuz doğru ve yükümüz ağır değil Allahın izniyle. Bize bu hizmetimizin karşılığında kimse bir şey vermiyor ama birileri bu halka hizmet etmek zorunda” diyerek herkesi köy derneklerine destek olması çağrısında bulundu.

8 Nisan günü yapılacak olan İshaklı Köyü gecesine arkadaşlarıyla iştirak edecek olduklarını belirten Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Mehmet Şimşek, “Tertipleyecek olduğunuz geceye katkımız olacak olduğu gibi, Dernek olarak dernek binamızın kapısı her zaman sizlere açıktır. Yapmak istediğiniz kültürel faaliyetleriniz için binamız sizlere her daim açıktır” diyerek dernekler arasında birlik mesajı verdi.

Fikret BODUR-www.eynesilajans.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir