Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14179 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   22 Mart 2017 - 11:56

AK Parti Milletvekili Öztürk, Görele'yi ziyaret etti

Büyüt
Küçült
AK Parti Milletvekili Öztürk, Göreleyi ziyaret

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Görele’de köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçe meydanında açılan referandum standını da ziyaret eden Milletvekili Öztürk, fidan dağıtımı gerçekleştirerek, vatandaşlara yeni anayasa hakkında bilgiler verdi.

‘Milletvekili Sayısı 550’den 600’e Çıkıyor’

Anayasa değişikliği paketinde yer alan, milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkması ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Öztürk;’’ Eski maddede Türkiye Büyük Millet Meclisi genel oyla seçilen 550 milletvekilinden oluşur ibaresi yer alıyor. Yeni anayasa değişikliği paketinde ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel oyla seçilen 600 milletvekilinden oluşur ibaresi yer alıyor.  Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Bu düzenleme ile temsiliyet genişliyor, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanıyor, Milletvekilleri kendi ilinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanıyor. Meclisin yeni sistemle artacak olan iş yükü açısından, görev dağılımında kolaylık sağlanmış oluyor. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye kavuşuyor. Siyasette daha fazla temsil imkânı sağlanıyor.’’diye konuştu.

‘Meclis Güçleniyor, Milletvekilleri Güçleniyor’

Yeni sistemde Meclisin ve Milletvekillerinin güçlendiğine dikkat çeken Milletvekili Öztürk;’’ Yeni sistemde Meclis güçleniyor, milletvekilleri güçleniyor.  Mevcut sistemde kanunları Hükümet hazırlayıp teklif ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bütçe kanunu dışında, tüm kanunlar milletin talep ve ihtiyaçlarına göre sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkacak. Cumhurbaşkanlarının aldığı kararlar Meclisin onayına sunulacak. Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hükümsüz hale gelecek. Eski düzenlemede Meclisin HSYK’ya üye seçme hakkı yoktu. Şimdi ise yeni düzenlemeyle HSK’nın 13 üyesinin 7’si Meclis tarafından seçilecek.’’ifadelerini kullandı.

‘Temsil Genişleyecek’

Yeni sistemde milletvekili sayısının artması ve seçilme yaşının 18’e inmesiyle temsilin genişleyeceğini ifade eden Milletvekili Öztürk;’’ Seçilme yaşı 18’e inecek, gençlere Meclis yolu açılacak, 18-24 yaş arası gençler milletvekili seçilebilecek. Temsil genişleyecek.  Milletvekilleri aynı zamanda yazılı soru, meclis araştırması ve soruşturması, genel görüşme yoluyla hükümeti çok daha etkin bir şekilde denetleyecek. Yazılı soruya 15 gün içinde cevap verilecek. Yeni sistemde milletvekili olmak demek bakan olmamak demek. Artık bakanlar kurulu Meclis dışında oluşacak. Milletvekillerinin üç ana görevi olacak: Kanun hazırlamak ve sunmak, Cumhurbaşkanını ve Meclisi denetlemek, kendi iliyle ilgilenmek. Milletvekilleri bakanlık beklentisi taşıyamayacak, başka milletvekilleriyle rekabet içine girmeyecek. Seçmenlerine daha çok kulak verecek, kendi iline daha fazla ilgi gösterecek. Artık Hükümet ayrı sandıkta, Meclis ayrı sandıkta seçileceği için, görevini iyi yapmayan milletvekilini millet sandıkta cezalandıracak.’’ dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir