Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10961 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2018 - 17:08

Fransa da Çanakkale Programı Beğeni Topladı

Büyüt
Küçült
Fransa da Çanakkale Programı Beğeni

Fransa’nın Lyon bölgesine bağlı Saint-Julien-en-Genevois (74160) kentinde 7 Nisan 2018, Cumartesi günü düzenlenen Çanakkale programı, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Saint-Julien-en-Genevois şehrinde bulunan DİTİB ASSOCIATION CULTURELLE TURQUE, Türk Kültür Derneği tarafından organize edilen ‘Şehitlerimizi Anma ve 103. yılında Çanakkale Ruhu’ adlı program, Arande salonunda gerçekleştirildi.
Yaklaşık 300 vatandaşımızın katıldığı gece, öğrencilerden Talip ŞAHİN’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı; Dernek yönetimi adına Dernek başkan yardımcısı Erkan TANRIKULU’nun açılış konuşmasında katılımcılardan ecdadımızın bıraktıgı “EZAN ve VATAN” mirasına sahip çıkacaklarına dair söz istedi. Gurbette ki ebeveynlere ve STK’lara dilimiz ve dinimizin korunması noktasında önemli vazife düştüğüne vurgu yapıldı.
Gurbette Türkçe tiyatro ve şiirler okundu!
Derneğin din görevlisi Necati ORAL ve fahri öğretici Sevgi GÜNLÜ tarafından hazırlanan programda otuz öğrenci görev aldı. Üç sahneden oluşan tiyatro gösterisinde 8 öğrenci Çanakkale’de askerimizin düşmanlara nasıl insanlık verdiğini anlattılar. Öğrencilerin oynadığı üç perdeden oluşan ”Sevkiyat var, Eşlerin vedalaşması, Muharebe-Cephe) tiyatro oyunu da programa katılan misafirlerden büyük beğeni aldı.
Gece’nin konferans kısmında, tecrübeli bir eğitimci ve yazar olan, Musab SEYİTHAN hazırlamış olduğu Powerpoint görüntüleri eşliğinde “Çanakkale Ruhunu” anlatan bir sunumla devam etti. Yaklaşık kırk dakika süren sunumda SEYİTHAN Çanakkale Ruhunu ayet ve hadisler ışığında anlatırken bu toprakların nasıl kazanıldığına vurgu yaptı.
Sahneye art arda gelen öğrencilerden Emre CEYLAN, Melih ŞAHİN, Yunus TANIŞIK (Ben Anadoluyum), Ceyda ŞAHİN, (Çanakkale Şehitleri anısına), On öğrenci ise(İstiklal Marşı) şiirini okudu. 4-8 yaş grubu miniklerin ilahisi, Çanakkale türküsünü okuyan kız öğrenciler ise izleyenlerden tam not aldı.
Program, din görevlisi Necati ORAL’ın yaptığı duanın ardından Dernek başkan yardımcısı Erkan TANRIKULU ve ekibinin programı hazırlayan din görevlilerine ve misafir konuşmacıya hediyeler takdimi ve emeği geçen dernek üyelerine teşekkür etmesi ile tamamlandı.

Kaynak: Bulancak Ajans



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir