Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14776 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2017 - 19:03

Bulancak’ın Can Damarı: 15 Temmuz Ve Millet Caddeleri

Büyüt
Küçült
Bulancak’ın Can Damarı: 15 Temmuz Ve Millet

Bulancak’ın en yoğun; nüfus, konut, ticaret ve trafik yükünü çeken, 1960’lı yılların başına kadar Ordu-Giresun karayolu olarak da kullanılan, 15 Temmuz ve Millet Caddeleri aynı zamanda şehrin tüm yükünü çeken alt yapı ağını da taşıyor.

Eski adıyla Cemal Gürsel Caddesi olarak bilinen, İncüvez Deresi-Şemsettin Caddesi kesişimine kadar 15 Temmuz Caddesi, Şemsettin Caddesi-Bulancak Deresi arası Millet Caddesi olarak yeniden adlandırılan her iki cadde de bugünlerde yeniden hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tüm alt yapı şebekeleri yenilenen ve şehrin adeta Aort damarı haline gelen her iki caddede tamamlanan ve yürütülen çalışmaları sıralayacak olursak;

İçme Suyu;

1952’den bu yana şehrin yükünü çeken eski içme suyu şebekesi tamamen yenilenerek sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Eski ve paslı kanserojen tehlikeler ile her türlü sağlık tehdidi taşıyan asbestli ve döküm borular ve tüm şebeke elemanları son teknolojiyle değiştirilerek yenilendi. Yeni kuyular, su depoları ve pompalama istasyonları ile Bulancak’ın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak sağlıklı içme suyu ihtiyacı karşılanmış oldu.

Atık Su-Kanalizasyon

Yine uzun yıllar önce tesis edilen, ancak geçen süreçte hızla büyüyen ve gelişen şehrin artan nüfusu ve yükselen konut yükünü artık çekemeyen, sürekli yaşanan arıza ve patlamalarla her geçen gün sorun haline gelen kanalizasyon ve atık su şebekeleri, gelecek yıllarda hesaplanarak yenilendi. Arıtma ve derin deşarj tesislerinin de tamamlanmasıyla bertaraf edilecek olan kanalizasyon ve atık sular en az çevresel etkiyle doğaya zararsız hale gelecek.

Yağmursuyu;

Atık Su ve Kanalizasyon şebekeleriyle eş zamanlı olarak yağmursuyu şebekeleri de yenilenerek ve yeni hatlar ilave edilerek her yağmurda yaşanan su baskınları göllenmelerin önüne geçildi.

Doğalgaz;

Modern şehir hayatının olmazsa olmazı haline gelen doğalgazla artık şehrimizi buluşturuyoruz. 2018 yılı sonuna kadar yürütülecek çalışmalarla ilk etapta şehrin doğu kesimi olan Pazarsuyu-İncüvez deresi arasındaki bölgeye verilmesi planlanan doğalgaz en kısa sürede tüm şehirde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayacak. 15 Temmuz ve Millet Caddelerinde devam eden alt yapı çalışmaları kapsamına öncelikli olarak Doğalgaz hattının döşenmesi işi de tamamlanmak üzere. Abone çıkışları dahil tamamlanacak çalışmalarla doğalgaz geldiğinde tekrar kazı ve çalışma olmaması için hazır olacak.

Elektrik;

Daha önceki yıllarda şehrin batısından Dükkan Boğazı mevkiine kadar yeraltına alınan elektrik hatları, Dükkan Boğazı mevkiinden 15 Temmuz Caddesi boyunca Belediyemiz tarafından yeraltına alınacak. Elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmaları tamamlandıktan sonra her iki cadde boyunca üst yapı düzenleme çalışmalarına geçilecek. Daha önce yapılan Latife Hanım Caddesi ve Sarayburnu Camii karşısı yol boyu elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları da Belediyemiz tarafından yapılmıştır. Elektrikle ilgili  yatırımların tamamı Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

Yeniden Dizayn;

Tüm alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarına başlanacak 15 Temmuz ve Millet Caddeleri şehrin cazibe merkezi haline gelecek. Baskı beton cadde ve kaldırım döşemeleri, bina cephelerinin giydirilmesi, modern aydınlatma üniteleri ile peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla görsel olarak en iyi hale getirilecek. Şehrin vitrini haline gelecek 15 Temmuz ve Millet Caddeleri’ndeki tüm bu çalışmalar Mayıs 2018’de tamamlanmış olacak.

15 Temmuz ve Millet Caddeleri, Bulancak’taki dönüşüm ve değişimin simgesi ve prestiji olacak…

 

15 TEMMUZ VE MİLLET CADDELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Biten işler

·         Tüm cadde boyunca kanalizasyon hattı ve ev bağlantıları tamamlandı

1500 metre

Maliyeti

700.000 tl

·         Tüm cadde boyunca içme suyu hattı ve ev bağlantıları tamamlandı

1500 metre

Maliyeti

200.000 tl

Devam eden işler

·         Tüm cadde boyunca kanalizasyon yağmur suyu ve yağmur suyu ızgaraları

1500 metre

Maliyeti

400.000 tl

·         Dükkan boğazı mevkii ve kara dere arası havai elektrik hattı yer altı alım işlemi

550 metre

Maliyeti

500.000 tl

·         Tüm cadde boyunca doğal gaz hattı ve ev bağlantıları yapımı devam ediyor

1500 metre

Maliyeti

750.000 tl

 

Yapılacak olan işler

·         Tüm cadde boyunca yol üst kaplamaları (baskı beton) aydınlatma ve peyzaj işleri

1500 metre

Maliyeti

1.500.000 tl

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir