Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11900 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2017 - 11:57

Bulancak, Cumhurbaşkanını gururla ağırladı

Büyüt
Küçült
Bulancak, Cumhurbaşkanını gururla

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 9 Ağustos Çarşamba günü Bulancak Sarayburnu Cami'ni ziyaret ederek açılışını gerçekleştirdi. Bulancak Belediyemizin organizasyonu ile kısa zamanda binlerce kişinin katıldığı Sarayburnu Camii önünde Bulancak halkı Cumhurbaşkanını sevgi gösterileri eşliğinde karşıladı. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, caminin uzun bir inşa süreci bulunduğunu ve Bulancak'tan geçtiklerinde “Acaba ne zaman bu cami bitecek?" diye merak ettiklerini anlattı.

“Rabbime hamdolsun bazı eksikleriyle şu anda adeta bitmiş durumda” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat olması gereken bir şey var, o da az önce Bakanımıza da söyledim, çevrede kamulaştırmalar yapmak suretiyle caminin çevresini de açarak orada bir külliye anlayışını getirmek. Yani Ankara'daki külliyeyi birileri hazmedemiyor ama bana göre ehli secde, ehli kıble evelallah külliyeden anlar ve külliyeyle yaşamasını bilir” dedi.

Camiye çevre düzenlemeleri bittiğinde çocuklarıyla birlikte gelecek annelerin burada dinleneceklerini, çocukların oynayacaklarını ve farklı bir manevi havayı tadacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten biliyorsunuz 'Minareler süngümüz' değil mi? Kimse bu ezanları susturamayacak, bu minareleri indiremeyecek. 15 Temmuz'da gerekli dersi aldılar mı? Bundan sonra da alacaklar çünkü bu millet 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür' diyerek yürüdü. Akif İstiklal Marşımızda ne diyor, 'Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın'. İşte bu millet burada” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE CAMİLERİMİZİ ZENGİNLEŞTİRİN"

Bulancaklılara bir de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Diyorum ki bu mabedimizi, bu camimizi sakın boş bırakmayın. Yavrularla beraber camilerimizi zenginleştirin. Bu güzel eserler ortaya çıkar da içi boş kalırsa bunlar ağlar. Camiler de ağlar, bilir misiniz? Onun için ağlatmayalım, mahzun bırakmayalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından açılışını gerçekleştirdiği Sarayburnu Camisi’nde incelemelerde bulundu.

YAKAR "BULANCAK HALKI BİR KEZ DAHA FARKINI ORTAYA KOYDU"

Program sonrasında açıklama yapan Bulancak Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar "Bugün ilçemizde tarihi bir günü yaşıyoruz. Uzun süredir ilçemizde ağırlamak istediğimiz Cumhurbaşkanımızı karşılamak, ağırlamak bizlere bugün nasip oldu. Sarayburnu Camii programı kısa bir süre önce belli olmasına rağmen kısa zamanda çeşitli duyuru yollarıyla Cumhurbaşkanımızın ilçemize geleceğini tüm halkımıza duyurduk. Buradan da anlıyoruz ki Bulancak halkı Cumhurbaşkanına, başkomutanına bağlığını muhteşem bir katılım ile bir kez daha göstermiş oldu. Cumhurbaşkanımıza ilçemizi teşriflerinden dolayı bir kez daha Bulancak halkımız adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir