Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7293 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   21 Aralık 2021 - 09:10

Gülçin Aytan AÇIKALIN, BİR SÜPER ÖDÜL DAHA ALACAK..

Büyüt
Küçült
Gülçin Aytan AÇIKALIN, BİR SÜPER ÖDÜL DAHA

 

Konyalı Gülçin Aytan Açıkalın;  ÅžairliÄŸi, Güfte Tasarımları, Åžiir YorumculuÄŸu ve Güzel Sanatlar alanında Åžiir Etkinliklerine gönüllü katkı  görevleriyle Süper Kaynak Eser MuhteÅŸem Proje Türkiye Sevdası öncülüÄŸü baÄŸlamında 24. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması ilgi alanına girmiÅŸ; üretimleri sunumları yorumları yayınları ve paylaşımları sayesinde 2021, Hikmet Okuyar Åžiire Üstün Hizmet Ödülü kazanmıştır..

Gülçin Aytan Açıkalın Tasarımları, Üretimleri, Yorumları, Sunumları, Paylaşımları ve yayınlanmış Eserlerinden Örnekleri; 1001 Ä°sim 1001 Eser Okuyar Karma Sanat Sergisi etkinliklerinde de sergilenecek daha çok tanıtım, yapılacaktır.. Tebrikler, TeÅŸekkürler.. BaÅŸarılar..

 .....2021, Okuyar Åžiire Üstün Hizmet Ödülü kazanımları vesilesiyle Gülçin Aytan Açıkalın  ve ArkadaÅŸlarına, Takipçi Hayranlarına, Kitle Ä°letiÅŸim Uzmanı Medya Mensubu MeslektaÅŸlarıma, Türk Ä°slam Dünyası Türkiye Sevdası Güzel Sanatlar Öncüsü Kültür Sanat Üreticisi Canlara; Özel yetenekler muhteÅŸemliÄŸinde Åžebingülü Sunumlarımla SaÄŸlık selam sevgi saygı...Daha nice nice kutlu ödüllere..18.12.2021. 

Hikmet Okuyar

Åžüsiyad BaÅŸkanı

Türkiye Sevdası proje Sahibi

Åžebingülü Bahçeleri Kurucusu

..........

NOT : Süper Kaynak Eser MuhteÅŸem Proje Dünya Markası Türkiye Sevdası irtibatlı olarak; EÄŸitimci Åžair,  Åžiir Yorumcusu Güzel Sanatlar Öncüsü Åžebingülü Dostu Gülçin Aytan Açıkalın'ın; 24. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması kapsamında kazandığı,  2021, Hikmet Okuyar Åžiire Üstün Hizmet Ödülü eriÅŸim ÅŸartları uygunluÄŸunda ÅŸiir gibi mekanlarda teslim edilecektir.   

..............

Gülçin Aytan Açıkalın'ın ÖZ GEÇMİŞİ :

*

    1966 yılında Konya' da doÄŸmuÅŸtur ilk orta ve lise eÄŸitimini Konya'da tamamlamıştır. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden derece ile mezun olmuÅŸtur. 2000 yılına kadar Kamu kuruluÅŸlarında Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2000 - 2016 yılları arasında kurucusu olduÄŸu Mersin Akdeniz Toplum Merkezinde kuruluÅŸ MüdürlüÄŸü görevini sürdürmüÅŸtür Ayrıca 2007 -2012  yılları arasında ikinci bir görev olarak Mersin ValiliÄŸi Kadının Statüsünü GeliÅŸtirme ve Yükseltme Birimi BaÅŸkanlığını aktif olarak yürütmüÅŸtür.

2019 yılında emekli olmuÅŸtur. Evli ve bir çocuk annesidir. Üniversite yıllarından beri ÅŸiir yazmaktadır. Uzun yıllar serbest ÅŸiir üzerine çalışmıştır. Åžiir dalında edebiyat ödülleri vardır.  52 ÅŸiirden oluÅŸan "Luna Parkta Ä°necek Var" adlı ÅŸiir dosyası 2005 yılı Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödüllerinde mansiyon ödülüne layık görülmüÅŸtür.

   "Miniminnacık Bir Kadın" adlı ÅŸiiri 2013 yılı 3. Ulusal Mihri Hatun ÅŸiir yarışmasında albume seçilerek yayınlanmıştır. "KuÅŸ Olsam Ä°stanbul'da" ve "Gözlerinden ÖptüÄŸüm Åžehir" adlı ÅŸiirleri Ümraniye Belediyesi Albümünde yayınlanmıştır. "Hayal DeÄŸil DüÅŸ DeÄŸil" adlı ÅŸiiri TSM Ses Sanatçısı Ä°smail Gürbüz tarafından yorumlanmıştır. Åžiirlerinden bazıları gazete ve dergilerde yayınlanmıştır. Uzun yıllardır serbest ÅŸiir yazan Åžair 2020 yılı sonlarında hece vezni ile ÅŸiir yazmaya baÅŸlamıştır. Ä°lk güftesi  2021 yılı ÅŸubat ayında  Kıymetli Bestekâr Hasan Cemil ÅžENSEVER tarafından bestelenmiÅŸtir.  2021 yılında 41 ÅŸiiri TSM formatında 14 ÅŸiiri ise  türkü  olarak alfabetik sıraya göre isimleri yazılmış olan Kıymetli Bestekârlarımız tarafından bestelenmiÅŸtir. Ali Emin Besteci, ( Ali Ünen, (1) Cahit Gökalp, ( DoÄŸan Balyemez,(5) Fehmi Altunay, {1)Hasan Cemil Åžensever, (7) Kubilay Kolukırık, (3) Soner Özer, (2) Süleyman Koyuncu, (1) Tekin Yılmaz ( 11) Ayrıca Gülçin Aytan Açıkalın (7) olmak üzere Åžairin 55 ÅŸiiri bestelenmiÅŸ bulunmaktadır.

.........Åžiir ÖrneÄŸi :

AL KIRMIZI GÜL GONCASI.. / Gülçin Aytan

*

Nadide bir his gibisin,

Al kırmızı gül goncası,

Gönlümde bir düÅŸ gibisin,

Al kırmızı gül goncası.

*

Bir hayale dalmışım ben,

Alev alev yanmışım ben,

Seni benim sanmışım ben,

Al kırmızı gül goncası.

*

Baharda mı yazda mısın,

Ä°çimdeki hazda mısın,

Hâlâ yeÅŸil dalda mısın,

Al kırmızı gül goncası.

*

Ä°çime bir har bırakır,

Mektupların satır satır,

Kâh güldürür kâh aÄŸlatır,

Al kırmızı gül goncası.

*

Hem öksüzüm hem de yetim,

Yine de yok ÅŸikâyetim,

Sensin benim sır servetim..

Al kırmızı gül goncası.

*

Temmuz 2021

Gülçin Aytan AÇIKALIN

......



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir