Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15389 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   01 Haziran 2017 - 04:08

Fatih´in Nesli; Fetih Şöleninde, Temsili Gemiyi Karadan Yürüttü.

Büyüt
Küçült
Fatih´in Nesli Fetih Şöleninde, Temsili Gemiyi Karadan

Okulumuz Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin okulumuz bahçesinde hazırlayıp sunduğu İstanbul´un Fethi´nin 564. yıldönümü etkinlikleri şölene dönüştü. Bulancak İlçe programında pek çok gösteri ilgiyle izlendi. İstanbul´un fethinde olduğu karadan temsili gemi yürütüldü.

Okul Bahçesindeki programa Bulancak Kaymakamı Niyazi ULUGÖLGE, Belediye Başkanı Recep YAKAR, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay AKSOY, Jandarma Karakol Komutanı Cihan GÜLTEKİN, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar HÜSEM,ilçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, İlçe Nufus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ, Diyanet-Sen Şube Başkanı Namık BAY, Sarayburnu cami Dernek Başkanı Yusuf Ziya SİPAHİ, daire amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu İsmail AYDIN´ın yaptığı program istiklal Marşı ve Açılış Kuranı´ndan sonra Bulancak Belediyesi Mehter Takımı; fetih marşlarını çoşkulu bir şekilde seslendirmesiyle devam etti. Büyük beğeni kazandı. Günün anlam ve önemini okulumuz Tarih öğretmeni İbrahim GÜLMÜŞ anlattı. Sami PEKDEMİR´in çoşkulu fetih şiiri ise büyük alkış aldı. Okul spor takımı gösteri yaptıktan sonra İbrahim HIDIR yönetiminde istanbul´un Fethi ve Gençlik konulu Tiyatro gösterime sunuldu. Fatih Sultan Mehmet, Akşemsettin ve Osmanlı askerlerinin canlandırıldığı istanbul´un Fethi Tiyatrosunda İmam hatip yokuşunda karada temsili gemi çekildi. Bizans askerleriyle temsili mücadeleden sonra İstanbul´un fethi gerçekleştirildi.beğeni ile izlenen Oyun büyük alkış aldı. 

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir