Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23954 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   24 Ağustos 2016 - 07:52

Giresun ili Piraziz İmam Hatip Lisesi sahipsiz mi?

Büyüt
Küçült
Giresun ili Piraziz İmam Hatip Lisesi sahipsiz

Piraziz'in 5-6 km iç bölgesinde Şeyhli Mahallesinde/köyünde bulunan Şehit Öner Güner Anadolu İmam Lisesi öğrenci azlığından şikâyetçi. Okulun şehir merkezine olan uzaklığı öğrenci ve velilerde olumsuz bir hava oluşturmaktadır. Çevre ilçelerde dengi olan okullarda 100'den fazla öğrenci kaydı olan İmam Hatip okulları Piraziz'de 25-30 öğrencide kaldığı öğrenildi.

PİRAZİZ İMAM-HATİP LİSESİ SAHİPSİZ Mİ?

Öğrenci velileri tarafından siyasilerin biran önce okulla ilgilenilmesi talep ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlarda açık bir şekilde desteklediği imam hatip okullarında Piraziz'de beklenen ilgi maalesef istenilen sonuca ulaşmadığı söyleniyor. Gizli bir el ısrarla okulun köyde kalmasını sağlayarak imam hatiplerin halk üzerindeki olumlu etkisini kırdığı düşünülüyor. Ayrıca; bazı okul yöneticilerinin de Piraziz İmam Hatip Lisesinin şehir merkezine inmesinden rahatsız oldukları, bu sebeple İHL’nin şehir merkezine inmesini engelleyici gündem oluşturdukları iddia edilmektedir. Kısacası herkes konuştuğu ama imam hatibe sahip çıkması gereken siyasi ve idari yetkililerin sustuğu ve vatandaşın talepleri doğrultusunda imam hatibin önünü açacak adımlar atmaktan çekindiği konuşuluyor.

OKUL PİRAZİZ ANADOLU LİSESİ BİNASINA GELMELİ

Veliler tarafından okulun bir an önce şehir merkezinde halen Piraziz İmam Hatip Ortaokulunu içinde barındıran Piraziz Anadolu Lisesi binasına taşınması isteniyor. Velilerden Zafer Demir “Biz çocuklarımızı İmam Hatipte okutmak istiyoruz ancak çocuklarımız okul köyde diye ve imkanları kısıtlı diye o okula gitmek istemiyor. İmam Hatip Lisemizin şehir merkezinde olması gerekirken köyde  kalmasına anlam veremiyoruz” dedi.

KÖYDE KALMASINI İSTEYEN KİM?

Alınan bilgiye göre, ilçede bazı kamu yöneticileri tarafından okulun şehir merkezinde başka bir binaya taşınması için girişimde bulunulduğu halde bir adım atılamadığı öğrenildi. Haklı olarak; ilçe ve köylerinde yaşayıp çocuğunu imam hatip lisesinde okutmak isteyen, ama köy şartlarını kaldıramayacağını düşünen vatandaşların da bu “okulun köyde kalmasını isteyen kim” diye sorgulamaya başladığı öğrenildi.

Yetkililerden ve siyasilerden bu sorunun çözülmesini bekleyen vatandaşlar, ilçe merkezinde bulunan bazı liselerin bir sürü boş sınıflarının bulunduğunu, gerekirse bazı meslek liselerinin birleştirilebileceğini, merkezde bir okulun çok rahatlıkla imam hatip lisesine ayrılabileceğini dile getirdikleri biliniyor.

Vatandaşlar, sorunun yerel yetkililer tarafından çözülmemesi halinde BİMER ve CİMER aracılığı ile başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına şikayet dilekçeleri gönderecekleri öğrenildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir