Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17773 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2017 - 23:05

Giresun'da Kutlu Doğum Coşkusu

Büyüt
Küçült
Giresunda Kutlu Doğum
Diyanet İşleri Başkanlığı 1989 yılından itibaren 14-20 Nisan Tarihlerini “Kutlu Doğum Haftası olarak” kutlamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı 1989 yılından itibaren 14-20 Nisan Tarihlerini “Kutlu Doğum Haftası olarak” kutlamaktadır.

Her sene farklı bir tema belirlenerek o konunun ağırlıklı olarak işlendiği Kutlu Doğum Haftası Programlarının 2017 yılı teması ise “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendi.

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması çerçevesinde Giresun İl Müftülüğü tarafından 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Giresun Müftülüğünün düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana programı ise Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesi Ömer Halisdemir konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın katılımıyla 20 Nisan 2017 Perşembe günü gerçekleşti.

Programa Giresun Valisi Hasan KARAHAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, İl Müftüsü Muhittin ORAL, Ordu İl Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK, Giresun İl Müftü Yardımcıları İbrahim MEMİŞ, Yusuf GENÇ, Murat MUTLU, Giresun Emniyet Müdürü Uğur ÖZTÜK, Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hasan BULUT,  İlçe Müftüleri, Daire Amirleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Giresun Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali KILIÇARSLAN’ın yaptığı program Bozbağ Camii İmam-Hatibi Yunus ÖZTÜRK’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu Kutlu Doğum özel Sinevizyonu izlendi.

Akabinde İl Müftüsü Muhittin ORAL Giresun Müftülüğünün düzenlemiş olduğu 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası Programının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında; Güven toplumu oluşturabilmenin yolunun Allah ve Rasülüne İtaat etmekten geçtiğini belirten ORAL De ki: "Allah'a ve Peygamber'e itaat edin." Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.(Al-i İmran-32), Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik.(Nisa-80), De ki: "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."(Al-i İmran-31) ayetlerinin mealiyle sözlerini sürdürdü. İl Müftüsü Muhittin ORAL konuşmasını Giresun Müftülüğünün yapmış olduğu hizmetlere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Giresun Valisi Hasan KARAHAN ve daire amirlerine teşekkür ederek sonlandırdı.

İl Müftüsü ORAL’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ; Hz. Muhammed’in ise sadece gönderildiği topluluğu değil bütün insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini ifade ederek “İşte o peygamberlerin taşımış oldukları bazı sıfatlar var. O sıfatlar çok manidar, sıdk. Emanet, ismet, fetanet ve tebliğ. Bu bize ey insanlar sizlere gönderdiğim peygamberler sadık kişilerdi sizde sadık olunuz, sizde dürüst olunuz onların bıraktığı bu emaneti hakkıyla yerine getiriniz, mesajını almamız gerekiyor buradan. Güven toplumunu sadakat olmadan nasıl oluşturacağız. Sıdk olmadan, doğruluk olmadan güven toplumu oluşturulamaz. Dürüstlük olmadan insanların birbirlerine karşı güvenini nasıl temin edeceğiz. Peygamberlerin sıfatlarından birincisinin sıdk olmasının anlamı burada yatıyor. Emanet sıfatı, mademki peygamberlerin sıfatlarından biriydi o zaman ümmetlerinin de peygamberlerin bu sıfatlarının özelliklerini taşıması gerekir”

Peygamberlerin sıfatlarını ele aldığı konferansında ümmetlerin de bu sıfatlara uygun davranması gerektiğinin altını çizen Erbaş, istiklal marşından da örnekler vererek sözlerini şöyle sürdürdü“İstiklal marşını ezbere bilmeyen bir tek çocuğumuz kalmasın. İstiklal marşının sadece bestelenmiş ilk iki kıtasını bilip geri kalanını göz ardı etmek merhum Akife yapılacak büyük bir haksızlık olur. Orada Akif bize çok güzel bir dua bıraktı. Bu duayı herkes ezberlesin buna ihtiyacımız var. Bütün inanan insanların adı mümindir, yani güvenilen insandır. Her birimizin ikinci adı emin veya emine olmalıdır.”

Prof. Dr. Ali Erbaş konferansını Hz. Peygamber ve Güven bağlamında bu gün İslam dünyasının yaşadığı sıkıntıların sebeplerini açıklayarak konuşmasını sonlandırdı.

Program Giresun Müftülüğünün Ortaokul ve Lise seviyesinde düzenlemiş olduğu “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi ve gelen misafirlere gül takdimi ile sona erdi.

Giresun Müftülüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir