Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13371 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Mart 2018 - 00:40

YANGIN VE DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Büyüt
Küçült
YANGIN VE DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ

GÖRELE’DE ULUSLARARASI YAPILAN YANGIN VE DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI
Görele Belediyesi, Kaymakamlık, Anadolu Lisesi Sivil Savunma kulübü ve Giresun Milli Eğitim Sivil Savunma Ekibi (MESSE) tarafından ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ olması dolayısıyla Genel Deprem Bina tahliye projesi kapsamında tüm kamu daireleri ve okulları kapsayan uluslararası yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.
Senaryo gereği Giresun merkez üssü Görele ilçesinin 5 kilometre kuzeyinde, 30 kilometre derinlikte yıkıcı etkisi düşük olan 6.0 şiddetinde 30 saniye süren bir deprem olduğu bildirildi.
30 saniye süren deprem esnasında ÇÖK-KAPAN-TUTUN-KORUN pozisyonu alan Belediye Hükümet Konağı Binasında çalışanlar ile vatandaşlar deprem sonrasında acil durum gereği binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yeri olan Cumhuriyet Meydanında toplandı.
Toplanma Alanında yapılan yoklamada birçok personelin olmadığı fark edilmiştir. Kurtarma (Tahliye) Ekibinde görevli personeller çalışanları kurtarmak için bina içerisine girmişlerdir. Çıkış esnasında yaralanan ve aldığı darbeden dolayı baygınlık geçirenler, güvenlik ekipleri, UMKE tarafından dışarıya çıkarılarak, 112 Acil Yardım Ekibi ile Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Görele, Tirebolu, Giresun Belediyesi İtfaiye ekipleri olaya müdahale de bulunarak balkona sığınan çalışanları kurtararak, yangına müdahale etti.
Tatbikat sırasında Hükümet Konağı binasında bulunan ve gerçek deprem olduğunu zannederek çok korktuğunu söyleyen 78 yaşındaki Fatma Gök, isimli yaşlı kadını Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener ile İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş sakinleştirdi.
Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, tatbikat sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Bir çok gerçek yangın ve deprem sırasında bir çok ürkütücü olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hepimiz insan ve birey olarak bu gibi afetlere karşı hazırlıklı olmak durumundayız. Bu bir senaryoydu fakat bu gibi afetlerle Allah’ım bizi karşılaştırmasın. Olası bu gibi durumlar karşısında da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu işin şakası yok. Bilindiği üzere dünyanın her yerinde bu gibi yıkımlarla karşılaştık ve binlerce insanımızı kaybettik”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir