Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18211 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2017 - 11:06

Şair Sevil Sevil Misirlioğlu, Ödülü'nü HATAY'da aldı.

Büyüt
Küçült
Şair Sevil Sevil Misirlioğlu, Ödülünü HATAYda

Åžair Sevil Sevil MisirlioÄŸlu, Ödülü'nü HATAY'da aldı.. / Hikmet Okuyar

*

Hikmet Okuyar imzalı, Åžebinkarahisar, Köprübaşı, BaÄŸlar, Åžebingülü Bahçeleri merkezli; Dünya Markası,Türkiye Sevdası isimli süper kaynak muhteÅŸem proje kapsamında; güzel sanatlar öncülüÄŸü ile 2017, Hikmet Okuyar Åžiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan ve Ödülünü Hatay'da tesim alan; Åžair, Åžiir Yorumcusu, Åžebingülü Dostu Sevil MısırlıoÄŸlu'na tebrikler, teÅŸekkürler..Nice nice kutlu ödüller dilerken Sevil Sevil MisirlioÄŸlu Åžiirleri içinden bir örnek paylaşıyoruz :

*

SENÄ° YOLDA BIRAKIR / Sevil MisirlioÄŸlu

*

Kalbi mutlu etmiyor sevgisiz gelen bahar

Sevginin olduÄŸu bir yerde ancak umut var

Sevgiyle düÅŸman bile olur en sadık dost yar 

Sevgiden yoksun yürek, seni yolda bırakır.

*

Varlığıyla acıyı yok eden dost temaslar 

Zaman aşımlarına yenilmeyen hevesler 

Islansa da hiç çekip eksilmeyen kumaÅŸlar

Sevgiden yoksun yürek, seni yolda bırakır.

*

Dövünen bir yüreÄŸin kendine yok yararı

Eşin dostun aklına koyar toplu firarı

DüÅŸman fırsat bilirde verir hain zararı

Sevgiden yoksun yürek, seni yolda bırakır.

*

Günahkar kötü niyet susar gelemez dile 

KuÅŸkuyla kıvranır hep özgür gülemez bile 

Tövbekarın dostudur bedel ödeten çile 

Sevgiden yoksun yürek, seni yolda bırakır.

*

Sevil MisirlioÄŸlu / HATAY

.............

Sevil MisirlioÄŸlu’nun SANAT YAÅžAMI 

Hatay Ä°li Merkez ilçesi Antakya doÄŸumlu olan Sevil MISIRLIOÄžLU Hatay ValiliÄŸi Hukuk Ä°ÅŸleri ÅžefliÄŸinden emekli olduktan sonra emeklilik günlerini deÄŸerlendirmek ve manevi hazlar yaÅŸayarak boÅŸlukta hoÅŸ bir seda bırakmak amacıyla ÅŸiirle bütünleÅŸmiÅŸtir. 

Åžiirin ruhunda esen fırtınaların, kavurucu meltemlerin ahenkli bir yol bularak akışını saÄŸlayan bir kanal olduÄŸunu belirten ÅŸair, ÅŸiiri güzel bir dost, rahatlıkla açılabileceÄŸi bir sırdaÅŸ olarak kabullenmiÅŸtir. Serbest ve hece vezni ile yazdığı ÅŸiirlerinde aÅŸk temasının yanında sosyal konuları da ele almış, insani tutkuların ardından bağımsızca yürümüÅŸ, yozlaÅŸtırarak kaybetmekte olduÄŸumuz manevi deÄŸerlerin meydana getirdiÄŸi çöküntüleri yüreÄŸinde damıttığı ÅŸekliyle içten ve ÅŸeffaf bir biçimde yansıtmaya çalışmıştır. 

Deneme, öykü çalışmaları da yapan ÅŸair bu güne kadar onbir kitap yayınlamıştır. Åžiirleri Dostoyevski Dil Bilim Merkezi’nce Ä°ngilizce, Almanca, Hollandaca, Ä°spanyolca, Ä°rlandaca, Rusça, Makedonca, Macarca dillerine, ayrıca Arapça, Farsça, Azeri ve Özbekçeye çevrilmiÅŸtir. 

*

Dünya Markası, Türkiye Sevdası.. / Hikmet Okuyar imzalı süper KAYNAK, muhteÅŸem PROJE çalışmasına, güzel sanatlar öncülüÄŸüm karşılığında; 

2017, '' Hikmet Okuyar Åžiire Üstün Hizmet Ödülü '' aldım..

*

Çukurovalılar DerneÄŸi’nin yayınladığı Çukurova Lobisi Dergisi’nin yaptığı halk oylamasında “2008 yılının EN BAÅžARILI ÅžAÄ°RÄ°” seçilmiÅŸ, 

Azerbaycan'da MAHSATÄ° GANCAVÄ° adına verilen fahri DÄ°PLOM'a, GASAT (Uluslar arası GiriÅŸimci Sanat, Edebiyat Ve Bilim Adamları TopluluÄŸu) Kültür Sanat Edebiyat ve BaÅŸarı Ödülleri kapsamında verilen “USTA KALEM BAÅžARI ÖDÜLÜ” ne layık görülmüÅŸtür.

Yurt içi ve yurt dışındaki birçok dergide eserleri yayınlanan sanatçının Dillerin Dansı adlı çeviri kitabı Aria Kunste Der Berliner Akademie Ödül Konseyi BaÅŸkanlığı tarafından Almanya ve diÄŸer ülkeler arasındaki sanatsal, akademik ve bilimsel iÅŸ birliÄŸinin kurulmasına ve geliÅŸmesine katkıda bulunmak amacı ile yılda bir kiÅŸiye verilmesi öngörülen 2012 yılı " Europa Literatur GroBe Award " ( AVRUPA EDEBÄ°YAT ÖDÜLÜ ) ve " Europa Verdients Engagemet Award " ( AVRUPA LÄ°YAKAT NÄ°ÅžANI ) na oy çokluÄŸu ile aday gösterilmiÅŸtir.

*

Sevil MisirlioÄŸlu'nun Yayınlanmış Kitapları: 

....

KonuÅŸan Sessizlik (1998) ÅŸiir, Hayallerimin Hıçkırığı (1999) Åžiir, YüreÄŸimden Tutun Beni (2000) ÅŸiir, Ä°nsanlığın Adresi Sevgi (2001) ÅŸiir, DüÅŸlerin KöpüÄŸü (2002) Åžiir, Devin Omzundaki Cüce (2003) Åžiir, Yüreklerimiz Susmasın ( 2005) Deneme/Öykü/Åžiir, GüneÅŸi KurÅŸunladık (2009) Åžiir, Dillerin Dansı (2010) Åžiir çevirileri, Sır Evinden Sarkıtlar (2011) Hikâyeler, Hatay Åžehr-i Kutsalım ( 2013 ) Hatay’ın Tarih ve Ä°nanç TurizmininTanıtımı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir