Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18747 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2019 - 09:40

Başkan Yakar, Canlı Yayında İddialara Cevap Verdi

Büyüt
Küçült
Başkan Yakar, Canlı Yayında İddialara Cevap

 

Bulancak Belediye TV’nin canlı yayın konuğu olan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, son günlerde ortaya atılan, “Bulancak Belediyesine Kayyum atandı” iddialarına ve gündemdeki diğer konulara cevap vererek yeni müjdeler açıkladı.

Gazeteci Zafer Çamaltı’nın moderatörlüğü’nde, Başkanlık makamından yapılan canlı yayında, soruları ve iddiaları cevaplayan Başkan Yakar, “Bulancak’ta Kayyum diye bir şey söz konusu değildir, Bulancak Belediyesinin batması söz konusu değildir. Ama seçimle gelemeyen insanların kayyum olsun istekleri vardır. Boşuna heveslenmesinler, onların hevesleri geçmişte kursaklarında kaldığı gibi yine kursaklarında kalmaya devam edecektir. Yine Bulancak Belediyesi borç yüzünden batsın istiyorlar, onda da hevesleri kursaklarında kalır. Bulancak Belediyesi güçlü bir belediyedir. Seçim öncesi vaat ettiğimiz tüm projelerin takipçisiyiz. Demokratik yollarla millete kendisini seçtiremeyenler, milletin iradesine saygı duymayanlar istiyorlar ki, hizmet olmasın, Bulancak belediyesi batsın, Belediye başkanı görevde olmasın, biz hak etmesek de bizim gibi insanları buraya kayyum olarak atasınlar. Milletten alamadıkları iradeyi yalan konuşarak almak istiyorlar” dedi.

Gündeme dair diğer konulara da değinen Başkan Yakar; “Hemen bir müjde olarak Sarayburnu Camii çevresindeki binaların kamulaştırılması için, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın takibatıyla kamulaştırma ödeneklerinin hazır olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek gerekli görüşmelerle bu projeyi hayata geçiriyoruz. Sarayburnu Cami çevresindeki binalar kamulaştırılarak ve çevre düzenlemesi yapılarak Millet Bahçesine dönüştürülecek. Yine meydan projemizle ilgili Temmuz ayı meclis toplantımızda kararını alarak eski Hükümet konağının yıkımı ve buraya yeni Belediye Hizmet binası inşaatımıza başlıyoruz. Meydan dönüşüm projemizde bu projeyle start almış olacak. Daha birçok projemiz ve hizmetimiz yeni dönemde aynı hızla hayata geçecektir kimsenin şüphesi ve kaygısı olmasın” dedi.

Bulancak Doğalgaz projesinin müteahhit kaynaklı bir gecikmesinin olduğunu, kaynak sıkıntısının olmadığını belirten başkan Yakar, “Ancak çalışmalar devam ediyor ve bizde takip ediyoruz. Önümüzdeki kış Bulancak’ta doğalgaz kullanımı başlayacaktır” dedi.

TOKİ ile ilgili talep fazlalığı olduğunu belirten Başkan Yakar, 340 olarak planlanan, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yatay mimari kısıtlaması nedeni ile 230-240 konuta düşen proje sebebi ile projeye dahil olan üyelerin mağdur edilmeden azaltılmasından sonra devam edileceğini söyledi.

“Bulancak Belediyesi en az borcu olan belediyedir!”

Bulancak belediyesi doğu Karadeniz de en fazla hizmet, iş ve yatırım yapan, buna rağmen en az borcu olan ve hesapları şeffaf bir belediyedir. Bu seçim sürecinde böyleydi şimdide böyle. Bulancak Belediyesi tüm zamanları en iyi durumundadır ve yakında hız vereceğimiz çalışmalarımız bunu gösterecektir. Biz görevimizin başındayız ve sonuna kadar da görevimizin başında olacağız. Bu vesileyle Tüm Bulancaklı hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Kayyum nedir? Yasalarla belirlenen bazı durumlarda, başkasına ait bir işi görmek veya bir malı idare etmek için yerine tayin edilen kimsedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir