Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11215 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   16 Ocak 2014 - 09:43

Piraziz'den Çanakkale'ye muhteşem bir gezi

Büyüt
Küçült
Pirazizden Çanakkaleye muhteşem bir
Piraziz'de bulunan Giresun Sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup Milliyetçi hareket Partisi Piraziz Belediye Başkan adayı Uğur MELİKOĞLU önderliğinde büyük bir gezi organizasyonu gerçekleştirdi.

Giresun Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden oluşan grubun 4 günlük Çanakkale ,Bursa , Ankara gezisi oldukça verimli geçti.

Milli tarihimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale savaşları ve savaşların gerçekleştiği yerler, son yıllarda yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ederken özellikle yurdumuzun her yöresinden farklı kesimlerden gelen ziyaretçiler, anlamlı duygularla geri dönüyorlar.

Milliyetçi hareket Partisi Piraziz Belediye başkan adayı Uğur MELİKOĞLU gazetemize gezi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

MELİKOĞLU;Piraziz’de bulunan Giresun Sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinden oluşan 100 kişilik bir grupla Çanakkale gezisi düzenledik. 10.01.2014 Cuma günü saat 14:00’de Piraziz’den başlayan gezimiz 57.alay şehitliğini ziyaret ile başladı. Rehberimizin anlattığı hikâyelerin de etkisiyle oldukça duygulu anların yaşandığı şehitlikte; Mehmet Akif Ersoy’un:“Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi” mısrasındaki hissiyatı ve haklılığı bir kere daha hissedilmiş oldu.

100 kişiyle çıktığımız bu yolculukta; Anafartalar, Kocaçimen, Kanlısırt, Arıburnu,Yeşil Tepe,Conk Bayırı gibi Çanakkale Savaşının yapıldığı alanlar ve Meçhul Asker Anıtı,Seyit Onbaşı anıtı,Aziziye Tabyaları ve savaş siperleri gibi bir çok anıt ve orijinalliği korunmuş yerleri gezdik dedi.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bir gece konaklayan grup il merkezini de gezdikten sonra Bursa’ya hareket etti. Burada Bursa Ulu Cami’yi ziyaret eden öğrenciler camiinin iç ve dış tasarımına hayran kaldıklarını ifade ettiler  Bursa’dan gece hareket edip sabah saatlerinde Ankara’da olan gezi grubu burada bulunan Anıtkabiri ziyaret edip,  İlçeye dönüş yaptılar.

Gezi ile ilgili görüşlerini gazetemize paylaşan öğrenciler ise önemli bir o kadar anlamlı açıklamalarda bulundu.

İbrahim ÖZTÜRK ; İlçe’den Buruk Ayrıldık !

Giresun sağlık bilimleri fakültesi 4 sınıf hemşirelik bölümünden İbrahim ÖZTÜRK (24) gazetemize şu açıklamalarda bulundu; Böyle bir geziye önderlik yapan MHP Piraziz Belediye başkan adayı Uğur MELİKOĞLU’na öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Arkadaşlarımız arasında daha önce Çanakkale’ye gitmemiş olan bir çok öğrenci vardı. Uğur bey bize bu imkanı sağlamakla  çok büyük bir hediye verdi  ve eğitime olan ilgisini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Öztürk konuşmasına şöyle devam etti ; Gezi organizasyonu için Piraziz’in Pazar alanında toplandık, 100’ü aşkın öğrenci burada otobüslere binip Çanakkale’ye hareket ettik. Bilindiği üzere bazı arkadaşlarımızın sınavlarının bitmesi demek gezi bitiminde  memleketlerine dönüş yapacağı anlamına geliyordu ve bu dönüş yapacak arkadaşlarımın içinden biride bendim bu neden den dolayı  isterdik ki bu hareket sırasında İlçe Kaymakamı , ilçe emniyet amiri ve belediye başkanı bizleri uğurlayıp bizlere olan desteklerini göstersinler ancak böyle bir uygulama olmadı bu nedenden dolayı da ilçeden buruk ayrıldık dedi.

Yavuz SELİM AKGÜL ; Duygu  yüklü 4 Gün

Giresun sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik öğrencilerinden Yavuz SELİM AKGÜL ise bu organizasyonun gerçekleştirilmesinden son derece mutlu olduklarını, birçoklarının Çanakkale Şehitliklerini ilk defa gördüklerini ve duygu yüklü 4 gün yaşadıklarını  ifade etti.
Nur sedef ÇELEBİ; Çanakkale’nin milletimiz için ayrı bir önemi var !
Şanlı tarihimizde kahramanlık destanlarından biride Çanakkale zaferidir diyen Giresun sağlık bilimleri fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerinden Nur Sedef ÇELEBİ Bu zaferin milletimiz için ayrı bir önemi olduğunu ve Çanakkale’ye giderek Mehmetçiklerin ülkemizi düşmanlardan korumak için nasıl mücadele ettiğini yerinde gördüklerini belirtti. Ayrıca Bu organizasyonda büyük emeği olan MHP Piraziz Belediye başkan adayı Uğur MELİKOĞLU’na ise teşekkürlerini iletti.
Onur SEVİNDİK  ;Sabır ve mücadelenin en güzel örneği
Çanakkale anlatılması zor bir mücadele olduğunu ifade eden Onur SEVİNDİK “Çanakkale’de 250 bine yakın vatan evladımız çok zor şartlarda mücadele edip savaşmışlar, destanlaşmışlar ve şehit düşmüşlerdir. Bize sabır ve mücadele ile nelerin başarılabileceğini ifade etmişlerdir.” Bu gezi bizim için çok önemliydi emeği ve katkısı geçen herkese binlerce kez teşekkür ederim dedi.

Uğur MELİKOĞLU geziyi yakından takip eden basın görevlilerine ve tur yetkililerine ise teşekkür etti.

Ordu’dan Ordu Ses Gazetesi yazı işleri Müdürü Tufan YILMAZ, Piraziz Ses Gazetesinden  Aykut DEMİRCAN ve Sabri Can DEMİRCAN, Ankara’dan Hande SEÇKİN’e tek tek teşekkür eden MELİKOĞLU , bizleri bu gezide yalnız bırakmadıkları için değerli basın mensubu arkadaşlarımıza ve Rai Turizm sorumlusu Duray ÖZTÜRK'e minnettarız açıklamalarında bulundu.


Haber Piraziz Ses



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir