Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 25368 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2019 - 11:45

Giresun'da Hastane Krizi Bitti

Büyüt
Küçült
Giresunda Hastane Krizi

İnşaatı %90 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam eden Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımının tamamlanmasının ardından,  Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliasyon kapsamından çıkarılması ve Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi Sağlık Bakanlığınca kararlaştırıldı.

 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında,’’ Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, İl Başkanımız ve İl Sağlık Müdürümüzle geçen hafta Sağlık Bakan Yardımcımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız bilgilere göre Giresun’daki sağlık hizmetleriyle ilgili taleplerimiz karşılanmıştır. Bu kapsamda, Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilimiz Aksu Mahallesinde yapımı devam eden yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girmesinin ardından, 200 yatak kapasitesiyle 2. basamak Devlet Hastanesi olarak sağlık hizmet sunumuna devam edecek‘’dedi.

 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler veren Öztürk; ’’İnşaatı %90 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam eden ve 19.04.2020 tarihinde hizmete girmesi planlanan 350 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi en kapsamlı olan 3. basamak hastane olarak ve Giresun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığımız arasında imzalanan afiliasyon protokolü kapsamında hizmet verecek. Hastane bünyesinde; İnme Ünitesi, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi (OTTM), Prematüre RetinopatisiTanı ve Tedavi Merkezi (ROP) ile Palyatif Bakım Merkezi kurulacak’’dedi.

 

Giresun’un yapılan yatırımlar sayesinde bölgede sağlık üssü olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Öztürk;’’ Hemşehrilerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilimizin sağlık alanında katma değerini yükseltecektir. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık alanında hayata geçireceğimiz yeni yatırım ve projelerimizle birlikte hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunacağız’’dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir