Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14041 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Haziran 2020 - 20:38

12. Helal ve Tayyib konferansımız online yapılacak

Büyüt
Küçült
12. Helal ve Tayyib konferansımız online

 

 

İSTANBUL - Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği Başkanı (GİMDES) Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, 12. Helal ve Tayyib konferansın bu yıl online olarak yapacağını duyurdu.

2019 aralık ayından bu yana devam eden korona virüs salgınından bu  yana bir çok kurum eğitim ve toplantılarını online olarak uzaktan yapmaya başladı. Bu yıl 12. Si yapılması planlanan ve onlarca ülkeden konularında uzman konuşmacıların katıldığı konferans,  GİMDES Başkanı, Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, tarafından online olarak yapılacağı açıklandı.

Konuşmasına Bakara suresinin 155. Ayetiyle başlayan, GİMDES Başkanı, Dr. Hüseyin Kami Büyüközer,“Kutsal Kitabımızda hikmetleri ile anlatılan çeşitli kavimlere, tarihin çeşitli zamanlarında uygulanmış musibetleri okuyoruz. Mühim olan bu musibetlerden ders almak ve yüzümüzün akıyla çıkabilmek. Allah(cc) kendi mülkünde, kendi yarattığı kullarını bugüne kadar asude bir şekilde yaşattığı yurtlarında korku ve endişe içerisinde yaşatıyor. Bu bir küresel musibetten başka bir şey olabilir mi? Kuruluş gayemiz olan, önemi bu gün daha net bir şekilde anlaşılan, lokmamızı helalleştime çalışmalarımızı 15 yıldır aralıksız devam ettirirken bugün koronavirüs musibeti sebebi ile yer yer inkitaa uğruyor. 12 yıldır gerçekleştirdiğimiz Helal Fuarı ve Helal Gıda Konferansını mekansal olarak gerçekleştirememek tehlikesi ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.” İfadelerini kullandı.

GİMDES Başkanı, Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, “Her geçen gün artan talebe bağlı olarak Helal ve Tayyib ürünler pazarı artmakta ve klasik üretim metotlarının İslami gerekliliklerin karşılanması noktasında yetersiz kalması Müslümanların çözmesi gereken yeni konuları da gündeme getirmektedir. İçinde bulunduğumuz 2020 yılı da gösteriyor ki bu fiziki sınırların kalktığı yenidünya düzeninde süreçler daha dinamik ve değişimler daha hızlı olmaktadır. Dünya genelinde yaşanan korona virüs salgını bir kez daha bizlere İlahi emre uymanın, helal ve tayyib yaşam sistemini hayatımıza tatbik etmenin gerekliliğini ortaya koymuştur.” Dedi.

Her yıl düzenli olarak düzenledikleri konferansların bu yıl online olarak yapılacağını belirten, Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, “ Her yıl düzenlenen Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansının 12.sini korona virüs gölgesinde yaşanan mahzun Ramazan-ı Şerifin akabinde manevi iklimimize bir bahar yağmuru ferahlığı getirmesi temennisiyle planlanan tarihlerde online ortamda istifadelerinize sunacağız. Modernitenin dikte edildiği bir ekosistemde Müslümanca yaşamın sırlarını aralayan birbirinden çarpıcı konularda uluslararası birçok konuşmacının yer alacağı konferansımızı bu yıl evlerinize, bürolarınıza getiriyoruz. Alışılmış konferans konseptinin dışına çıkacağımız 12. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı boyunca Ev ve Bürolarınızda konuğunuz olacağız. Katılım şartları ve detaylar için bizi takip etmeye devam edin.” İfadelerine yer verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir