Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8901 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2013 - 16:15

24 Kasım Öğretmenler Günü

Büyüt
Küçült
24 Kasım Öğretmenler
24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları


Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın Öğretmenler Günü Mesajı;

 

Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çok kutsal ve onurlu bir mesleği icra ederler.

Yüce Yaratanın Peygamberimize  “oku” şeklindeki emri, ” Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyen ilmin kapısı Hz. Ali’nin  düsturu  ilmin, okumanın ve okutmanın önemini  yeterince açıklamaktadır.

 Mustafa Kemal Atatürk; "Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır." diyerek öğretmenliğin önemini vurgulamıştır.

Hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecek kadar saygın bir meslek olan Öğretmenlik;  sevgi ve fedakarlığın yol göstericiliğinde milletimize  hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur.

Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca ve  vefakârca gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır.

Çocuklarımızın  ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmeli, sadece 24 Kasımlarda değil, yılın her günü hatırlanmalıdır.

Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.  Başöğretmen Mustafa Kemal  Atatürk ve görevi başında şehit düşen, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize  Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.

CHP GİRESUN MV. S. KARAAHMETOĞLU  24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

AKP tarafından topluma dayatılan eğitim modelinin bugün nasıl vahim sonuçlar doğurabileceğini görmeye başlıyoruz. İktidar ideolojik, siyasi amaçlı yeni düzenlemeler yaparak öğrenci ve öğretmenleri velileri ve tüm toplumu çağdaş bir eğitim yerine dinci eğitim sistemine entegre etme amacı taşımakta ve artık bunu açıkça sözleriyle de ifade etmektedir. AKP’nin ideolojik amaçlı ve otoriter uygulamaları eğitim sistemimizi nitelik ve fırsat eşitliği bakımından sorunlu hale getirmiştir. Bu iktidar tarafından, kariyerinde Milli Eğitimle hiç ilgisi olmamış Bakanlar tarafından yönetilen eğitimimiz ve onların her defasında yeni baştan uygulamaları ile yeni hayal kırıklığına neden olmaktadır. Dershanelerin kapatılması ve karma eğitim yerine kız erkek ayrı eğitim sistemini hayata geçirme hazırlığında olan iktidarın eğitim sistemimizde, sorun teşkil eden gerçek nedenleri düzeltmek üzere sistemin genelini bir bütün olarak değerlendirmesi gerekmektedir. Eğitim sisteminin bir bütün olarak ele alındığında en önemli öğesini teşkil eden öğretmenlerimizin de ikinci plana düşürüldüğü bir sistemin başarılı olamayacağını görmesi gerekmektedir. AKP’nin her sefer değiştirdiği, her bakan döneminde farklı uygulamalarla daha sorunlu hale getirdiği eğitim sistemimizin en mağdur kesimlerinden biri öğretmenlerimiz olmuştur. Eğitim sistemini yeniden dizayn edenler bu konuda sanırım en az öğretmenlerimizin görüşlerini almaktadır. Eğitime yapılan yatırımların azlığı tüm eğitim bileşenleri kadar öğretmenleri de etkilemektedir. Öğretmenlik mesleği giderek itibarsızlaştırılmaya maruz kalmakla birlikte 300 bini aşan mezun öğretmen atama beklemektedir. Öğretmenlerimiz güvencesiz, ücretli ve esnek çalışma modelleriyle daha az ücrete mahkûm edilmeye çalışılmaktadır. Atama problemleri, düşük maaşları, çalışma saatleri, kötü çalışma ortamları acil çözüm bekleyen fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar selam ve saygılarımı sunarım.

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;


“Eğitimbir toplumun temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinderol alan en önemli faktördür. Geçmişte olsun, günümüzde olsun, toplumlareğitim sayesinde başarıya ulaşmış, bu sayede belirli medeniyetseviyesinde yol almışlardır. Bu eğitimleri veren ve bir mesleği, birbilim dalını, bir sanatı ya da teknik bilgileri öğreten ise öğretmendir.

ÖğretmenlerGünü; bu fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez dahadüşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Şüphesizöğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veyabir ay yeterli değildir. Resmen ve sembolik de olsa bir öğretmenlergününün var olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyuncagönül bahçemizde en güzel yeri ayırmamıza engel değildir. Öğretmenlik,malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleriyüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu veölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi veşükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve buduygularla, onların ne denli önemli bir görev üstlendiğini bir kez dahaidrak edebilmeliyiz.

Sevgili öğretmenlerim, ruhunuzda taşıdığınız saygı, yüreğinizdebeslediğiniz sevgi ve hiç bitmeyen hizmet aşkıyla size emanet ettiğimizyavrularımızın yarının umut çiçekleri olarak yetişmesi içingösterdiğiniz çabayı ve başarının sınır tanımadığı hedefe doğru koşankutsal hizmet anlayışınızı takdirle karşılıyorum. Cumhuriyetimizin kısazamanda dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri halinegelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç şüphe yok ki, fedakârca,cefakârca, özveriyle gayret gösteren siz öğretmenlerimize aittir. Bumillet, sizlerin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünüazimle sürdürmektedir.

Ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren,eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen, bedeli hiçbir maddikarşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleği icra eden, baştailçemizde görev yapan öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bumutlu ve anlamlı gününü tebrik ediyorum. Bu vesile ile eğitim camiasınayıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimize de  Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.


REKTÖRÜMÜZÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Hiçbir maddi karşılıkla bedeli ölçülemeyecek kadar saygın ve çok yüce bir meslektir; “Öğretmenlik”.

Öğretmenlerimiz toplumun tüm değerlerine bir köprü olarak; bilgi, tecrübe ve birikimlerini yeni nesillere aktaran, gençlerimizi, geleceğimizi emanet ettiğimiz çok önemli bir mesleği ve görevi yerine getiriyorlar. Onlara evlatlarımızı gözümüz arkada kalmadan teslim ederken aslında geleceğimizi teslim ediyoruz.

Bu kutsal görevi fedakârca yerine getiren öğretmenlerimiz, ülkemizin dünyanın en ileri ülkeleri arasında yerini alması çabasında büyük bir emek sarf etmektedirler. Bu sebeple, geleceğe daha güvenle bakabilmemiz için öğretmenlik mesleğine çok daha fazla önem vermeli ve yüceltmeliyiz.

Yaşamımızı kolaylaştıran, devletimizi güçlü kılan, geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen ve hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan öğretmenlerimiz, her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır.

Bizi eğiten, öğreten kendi öz varlığımızı ve dünyayı tanımamızda büyük katkıları olan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor; kutsal görevlerini icra ederken şehit olan, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.


Prof. Dr. Aygün ATTAR

Giresun Üniversitesi Rektörü


24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN../ Hikmet OKUYAR


 ..........Hepsi birbirinden değerli özel yetenekli öğrencilerimin tebriklerine; ŞİİRLE ŞUURLA ve TÜRKİYE SEVDASI ile teşekkür ediyorum.. Hikmet Okuyar Şiirleri ile Deyişleri çok okunsun diye öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Türkçe edebiyat müzik coğrafya tarih öğretmenlerimize sınıf öğretmenlerimize ve rehber öğretmenlerimizin güzel dileklerinin gerçek olmasını arzuluyorum..Tüm öğretmenlerimizin velilerimizin ve öğrencilerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun. 20 KİŞİLİK SINIFLAR AKŞAMDAN SABAHA hayat bulsun.. Öncelikle Süper okullarda Süper Özel Yetenekli Öğrenciler yetiştirelim.. Hikmet OKUYAR


24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı belli oldu. 


24 Kasım 2013 Pazar günü saat 09:30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak olan kutlama programı saat 10:00’da Giresun  Belediyesi Vahit Sütlaç Kültür Salonunda devam edecek.

 

Vahit Sütlaç Kültür Salonunda yapılacak olan program şöyle:

 

1.Açılış

2.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

3.Genç Öğretmenler adına Zeynep Kısacık’ın konuşması

4.Emekli öğretmenler adına Mehmet Şeyranlıoğlu’nun konuşması

5.Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’un konuşmaları

6. Giresun Valisi Sayın Hasan Karahan’ın konuşmaları( Takdirlerine Maruzdur)

7.Şiir

8.Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin sunumu

9. Mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni

10.Sonsuzluğa Akan Pınar Adlı Tiyatro Oyunu

11. “Öğretmenim” konulu yarışmada derece alanlar için ödül töreni

12 Halk müziği (Mustafa Onay- Burak Kılınç)

13 Kapanış




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir