Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22363 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2018 - 19:47

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Büyüt
Küçült
24 Kasım Öğretmenler Günü

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Vali Sarıfakıoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Geleceğimizin eseri olacak çocuklarımızı yetiştirirken, siz öğretmenler, onlara sadece okuma yazmayı değil; insani, ahlaki, vicdani, milli ve manevi duyguları da öğreteceksiniz. İçinizde taşıdığınız görev aşkıyla memleketimizin dört bir yanına giderek onlara bu değerli düşünceleri aşılayan siz değerli eğitim neferlerinin hakkı hiçbir zaman ödenemez.
 
Sizler; İbni Arabi’nin “Adresin değil ayak izin olsun bu dünyada” sözlerindeki gibi yetiştirdiğiniz güzel nesilleri bu dünyaya emanet ederek, yürüdüğünüz bu yolda ardınızda güzel ayak izleri bırakarak yolunuza devam ediyorsunuz.
 
Bir öğretmen, öğrencisinin yüreğine dokunmasını başarabiliyorsa unutulmaz olur. O, bir ışık gibidir. Öğrettikleri ile milyonlarca yürekte meşale gibi sürekli yanar. Onların, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi için harcadıkları çabaları büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.
 
‘Kökü mazide olan âtî’ düsturundan hareketle var olan zenginliğimizi keşfetmek ve öğretmek en büyük hedefiniz olmalıdır. Çocuklarımızı yetiştirirken geleceğe yönelik idealleri olan, sorgulayan, irdeleyen, eğitim tekniğini milletin ruhuyla harmanlayan, dünyaya açık beyinler ve bir vizyonu olan nesiller yetiştirmek hedefiniz, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek de temel sorumluluğunuz olmalıdır.
 
Gençlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca göreviniz olmalıdır. Sizlerin; toplumun tamamını kucaklayan, dünyayı doğru algılayan, teknolojiyi yerinde kullanan, milletin değerleriyle uyumlu, sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek misyonunuz vardır.
 
Bu nedenle; ‘harekette birlik olmazsa fikirde birlik faydasızdır’ diyerek her daim dinamik olan, çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun bir irfan ordumuz olmalıdır.
 
Ülkemiz, 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlerken, gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin şekillenmesinde en büyük destekçimiz olan öğretmenlerimizin gösterdiği fedakârlık, çaba ve emeğe yürekten teşekkür ediyoruz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal'e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verilişinin ve Millet Mekteplerinin açılışının 90 ıncı yıldönümünde, görevlerini özveriyle yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
 
Ülkemizin ve Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı 24 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09:00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak olan kutlama programı saat 10:00’da Giresun  Belediyesi Vahit Sütlaş  Konferans Salonunda devam edecek.
 
Vahit Sütlaş Konferans Salonunda yapılacak olan program şöyle:
 
1.Açılış

2.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
3.Genç Öğretmenler adına konuşma
4.Emekli öğretmenler adına konuşma
5.Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’un konuşmaları
6. Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın  konuşmaları( Takdirlerine Maruzdur)
7.Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi
8. Mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni
9. Şiir “Teşekkürler Öğretmenim”
10.Öğretmen konulu skecler
11. Şiir ve Video Sunumu
12. “Öğretmen” konulu yarışmada derece alanlar için ödül töreni
13. Hamdi Boszbağ Anadolu Lisesi öğrenci korosu

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir