Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16901 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2018 - 22:33

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Büyüt
Küçült
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.   Vali Sarıfakıoğulları’nın mesajı şöyle:   “Dünyada ve ülkemizde her yıl 3 Aralık tarihi ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kutlanırken, böyle özel günlerle, engellilere yönelik farkındalığı arttırmaya, sorunlarına çözüm üretmeye ve engellilerin topluma tam olarak katılımlarını sağlamaya yönelik etkinlikler düzenlenmektedir.   Böyle günler, bizler için biraz daha özel bir anlam taşımakta, engelli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız da buna bağlı olarak her zamankinden daha fazla olmaktadır. Hâlbuki engelli bireylerin daha kaliteli bir ortamda, daha iyi bir yaşam seviyesine kavuşturulması sadece bugünlerde değil her zaman sosyal bir sorumluluktur.   Dünyada ve Türkiye’de dezavantajlı özel gruplara yönelik farklı sosyal normlar, ayrıcalıklı bir takım tutum ve davranışlar her zaman olmuştur. Son yıllarda ise ulusal ve uluslararası sosyal politikalar üretilerek, yapılan yasal düzenlemelerle dezavantajların ortadan kaldırılması, bazı ayrıcalıklar verilerek, özellikle engellilerin yaşama tutunmaları, hayata daha sıkı sarılmaları, temel insan haklarından yararlanabilmeleri ve her şeyden önemlisi üreten ve mutlu bireyler olarak ülke değerlerine katkıda bulunmaları sağlanmaktadır.   Engelli bireylerin toplumsal hayatta olabildiğince aktif hale gelebilmesi ve engelsiz bir vatandaşın sahip olduğu haklardan azami ölçüde faydalanabilmesi için ülkemizde de son zamanlarda birçok yasal düzenlemeler yapılmıştır.   Yapılan bu yasal düzenlemeler çerçevesinde, ilimizde de dezavantajı yüksek olan engellilerimize yönelik; bakım ve rehabilitasyon hizmetleri,  evde bakım hizmeti ve çoğu zaman unutulan engellilerin ailelerine ve engellilere yönelik olarak verilen danışmanlık ve destek hizmetleri gibi birçok çalışma yoğun bir şekilde yürütülmektedir.   Engelli bireylerimiz sadece bu gün değil, yılın her günü hatırlayacağız ve her zaman onların yanında, onlarla birlikte olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimizin ‘Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir