Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12490 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Ağustos 2017 - 08:52

Afyon Giresunlular Şehitliği Anma Törenlerine Büyük Katilim...

Büyüt
Küçült
Afyon Giresunlular Şehitliği Anma Törenlerine Büyük
**Milli Ve Manevi Duygular İle Afyon Giresunlular Şehitliği Anma Törenlerine Büyük Katilim...

**Giresun Sivil Toplum Kuruluşları, Üsküdar Giresunlular Derneği organizasyonu ile Milletvekili Hasan Turan'ın çağrısı üzerine Üsküdar Çamoluk Gürçalı Derneği lokalinde buluşarak, 26 Ağustos tarihinde yapılacak Afyon Giresunlular Şehitliği anma töreni öncesi bilgilendirme ve davet toplantısına katıldılar.

Giresun sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Üsküdar Giresunlular Derneği Başkan yardımcısı Yücel Kısa, gündem ile ilgili bilgi verdikten sonra sivil toplum kuruluşlarının dağıtılacak afiş ve pankartları almasını istedi.

Üsküdar Giresunlular Derneği Başkanı Çoşkun Çalık, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Koca, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Sedat Ayyıldız ve Giresun Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu selamlama konuşması yaparak gündem konusu hakkında görüş ve düşüncelerini açıkladılar.

AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan yaptığı konuşmada, Afyon Giresunlular Şehitlik ziyaretini, bütün Giresunlulara ait olduğunu, toplumun şehitliğine sahip çıktığını ve her bir Giresunlunun Afyon ziyaretine katılmasını arzu ettiğini bildirdi. Afyon Giresun Şehitlik alanının yeniden düzenlediğini ve yeni tesisler yapıldığını belirten Turan, "Önceki anma etkinliklerinden farklı olarak, dört senedir burada binlerce hemşerimizle birlikte iki günü kapsayan ve resmi törenlerin dışında, daha kapsamlı bir millet töreni şeklinde şehitlerimizi anma etkinliği yapıyoruz. Yol, tuvalet, şadırvan, mescit ve elektrik ihtiyaçları geçtiğimiz yıl giderilen şehitliğin, İhtiyaçları tespit ederek bir proje geliştirdik ve o Projenin en önemli ayağı olan kültür evimizin açılışını o gün yapacağız inşallah.

Biz millet olarak şehitlerimizle birlikte yaşıyoruz. Bu topraklarda bizim yüzlerce şehidimiz var. Doğanlar köyündeki şehitliğimizi küçük bir Çanakkale Şehitliği haline getirip oradaki manevi iklimi burada da teneffüs edebilmenin gayreti içine girdik ve bu doğrultuda adım attık. Kültür evimizin tamamlanmasıyla birlikte, 12 ay herkesin ziyaret için geleceği bir şehitlik haline getirmiş olacağız. Yapacağımız iyi bir tanıtımla burayı da Türkiye'de ziyaret edilen sayılı şehitliklerden biri haline getirmiş olacağız. Şehitliğimizin Giresun temalarıyla donatılmış olması Giresun'umuzun tanıtımına da önemli katkılar sunacaktır. Bakanlarımıza, valilerimize, belediyelerimize, katkı sunan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

GİRESUN VALİSİ ,KAYMAKAMLAR VE BÜROKRATLARA DAVET

Giresun Valisi ile konuştuğunu ve anma törenlerine bütün ilçe Kaymakamlarını, bürokratları ve diğer resmi kurum, kuruluş temsilcilerini de davet ettiğini ve  Başka bir ilde kendi şehrinin adını yaşatan şehitlerin çok büyük bir onur vesilesi olduğunu ifade eden Turan, “Bu, dünya tarihinde örneği olmayan bir durumdur. Giresunlular olarak bunun gururunu ve onurunu yaşamakta haklıyız. Bu yüzden de Giresunlu bütün hemşerilerimi 26 Ağustos’ta Afyon İscehisar’da bulunmaya ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan dedelerimizin onurlu mücadelesinin ruhuyla buluşmaya davet ediyorum.” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir