Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17721 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2018 - 09:40

AGD Giresun ‘Fetih Kutlaması’ İçin İstanbul’a Çıkarma Yaptı

Büyüt
Küçült
AGD Giresun ‘Fetih Kutlaması’ İçin İstanbul’a Çıkarma

 

AGD Giresun Şubesi, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Gebze’de düzenlenen "Fetih ve Gençlik Şöleni" programına gençlerle birlikte katıldı.

AGD’li gençler “Fetih Kutlamaları” programı kapsamında önce Eyüp Sultan Camii’ni ve burada meftun bulunan Hz. Eba Eyyüb El-Ensari’nin türbesini ziyaret etti.

Eyüp Sultan’dan sonra AGD’li gençler Eminönü Camii, Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı, Gülhane Parkı, Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya Camii’ni ziyaret etti.

Ayasofya Meydanı'nda Sabah Namazı

Ertesi gün programa Ayasofya Meydan’ında kılınan sabah namazı ile devam edildi. Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını isteyen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri meydandaki namazın ve yapılan duaların ardından basın açıklaması yaptı. Kalabalık adına açıklamayı okuyan AGD Genel Başkanı Turhan, "Şu yanı başımızdaki camimiz eğer cami olarak hürmetini koymazsa, bizim için tozdan topraktan ibarettir. Bizim için kıymeti cami olmasından dolayıdır. Biz hiçbir şekilde müze olarak ortaya konmasını kabul etmiyoruz. Bugün bu meydanda sadece Ayasofya Camii için toplanmadık. Ayrıca ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa için de toplanmış bulunuyoruz. Hepinizin malumu, Amerika'nın başkanı Trump 6 ay önce Ayasofya Camii ile birlikte sıkıntı yaşayan Mescid-i Aksamızın bulunduğu yer olan Kudüs ile alakalı kendi büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını ve ayrıca İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü ilan edeceklerini ifade ettiler. Ayasofya meydanından sesleniyoruz. Biz bırakın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını, Tel Aviv'i İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz. O topraklar Filistin toprakları oradan def olana kadar bizim mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. AGD’li gençler sık sık İsrail ve Amerika aleyhine sloganlar attı.

İstanbul’un Fethi Gebze’de Kutlandı

Giresun AGD’li gençler akşama doğru Fetih kutlamasının yapılacağı Gebze Alaettin Kurt Stadyumun’a hareket etti. Türkiye'nin 81 ilinden vatandaşların katıldığı kutlama, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Spor gösterilerinin ardından Mehter Takımı gösteri yaptı.  Konuşmaların ardından okçuların ve atlıların yaptığı gösteri izleyenlerden büyük ilgi gördü. Kutlama İstanbul’un Fethinin canlandırılmasının ardından havai fişek gösterisi ile sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir