Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16741 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Haziran 2020 - 14:43

ALİM İNCİDEN SERT CEVAP

Büyüt
Küçült
ALİM İNCİDEN SERT

 

 Güdef yönetim kurulu üyesi ve Kartal’da bulunan Kelkit Yeşilpınar Köyü Dernek Başkanı Sn. Alim İNCİ, son zamanlarda basında çıkan haberlere çok ağır dille cevap verdiği bir basın açıklaması yaptı.

Değerli Basın Mensupları ve Gümüş kentin altın kalpli insanları, saygıdeğer hemşerilerim;

Son zamanlarda yönetiminde olmaktan gurur ve onur duyduğum, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) üzerinden prim yapmak isteyeninsanların basında çıkan haberleri yaygınlaşmaya başladı.

Ancak görülüyor ki, bu kişiler GÜDEF üzerinden prim yapmaya çalışırken, Genel Başkanımız Vahit OLGUN’unbaşkanlığında iki yıldır yaptığımız çalışmaları sindiremediklerinden mi, yoksa hasetlerinden mi yaptıklarını anlaşılmış değilim. Ayrımcılıktan bahseden arkadaşlara diyorum ki;

Ayrımcılık nedir;2018 ramazan ayında başlayan çalışmalarla tüm İstanbul’da bulunan ve neredeyse her gece iki yada üç programa icabet Genel BaşkanımızVahit OLGUN ve Yönetim Kurulu üyelerimizin, ilçe ayırt etmeksizin tüm derneklerin programına katılması mıdır?

Ayrımcılık nedir;GÜDEF’in Ramazan ayı içerisinde yaptığı programlarda, daha önce Sinan Erdem spor salonunda Gümüşhane Havaalanı, Tersun Tüneli, Zigana Tüneli, Demiryolu projesini gibi birçok projeyi dile getirdiği gibi, Gümüşhanesporumuzunyeni stat projesini onaylatması mıdır?

Ayrımcılık nedir;Kendi köyünden başka yer bilmeyen ve belkide Gümüşhane merkeze bir defa bile yolu düşmeyenlerin tersine, Başta Valimiz, Resmi Kurum müdürlüklerimiz, İl Belediyesi olmak üzere, tüm ilçe ve belde belediyelerini ziyaret ederek Gümüşhane için istişare etmek midir?

Ayrımcılık nedir;İlk kurulduğu yıllar hariç, hiçbir federasyon başkanı yada yönetiminin çay içmek için dahi uğramadığı ilçelerin ve köylerin, yaptığı şenlik ve pikniklere katılım sağlayarak, daha güzel nasıl yapılır diye çalışmalar yapması mıdır?

Ayrımcılık nedir;İlk defa Gümüşhane merkezde Federasyon yönetimiyle birlikte bayramlaşma programı düzenlemek midir?

Ayrımcılık nedir;İstanbul’da yapılan son yerel seçimde parti ayrımı yapmadan Belediye başkanlığı ve daha önce 5 meclis üyesinden 29 meclis üyesinin kazandığı belediye meclis üyesi adaylığına çıkan 70 hemşerisini desteklemek adına çalışmalar yapmak ve onları bir araya getirmek midir?

Ayrımcılık nedir;GÜDEF olarak, Gümüşhaneli sanatçıları bir araya getirerek birlikte olmaları için toplantı düzenlemek ve ayrım yapmadan müsait olan tüm sanatçıları programlarında sahneye çıkarmak mıdır?

Ayrımcılık nedir;Daha derneğimize bırak Genel Başkanı, federasyon yönetiminden biri bile gelmedi diyen dernekleri,Genel Başkanımız Vahit OLGUN’un kongrede söylediği “Girilmedik dernek Sıkılmadık el bırakmayacağız” sözünün gereği olarak ziyaret edip, her toplantısını tüm derneklerin katıldığı geniş katılımlı olarak bir başka dernekte yapmak ve derneklerin çalışmaları hakkında istişare etmek midir?

Ayrımcılık nedir;Kurucular kurulu üyelerinin bile mesaj sisteminden çıkarıldığı yerde, iki yıldan bugüne her çalışmasını yaklaşık 40 binin üzerinde hemşerisine ulaştırmak mıdır?

Ayrımcılık nedir;Daha önce yönetim kurulunda olan Dernek başkanlarının bile çalışmalardan haberdar edilmediği yerde, Federasyon yönetimi oluştuktan sonra kazanan dernek başkanlarını bile yönetim toplantılarına davet etmek midir?

Ayrımcılık nedir;2018 Mayıs ayından önce yaklaşık dört yıldır devam eden ve bir türlü sonuca erdirilemeyen Konfederasyon çalışmalarını Türkiye genelinde bulunan dernekler ile güç birliği yapmak adına kurulum aşamasına getirmek midir?

Ayrımcılık nedir; Son yıllarda artık yapılması tartışılmaya başlayan, her defasında hayal kırıklığı yaşanan Gümüşhane Tanıtım Günlerini görkemli bir şekilde gerçekleştiren ve Gümüşhane’den katılım sağlayan,Valilik başta olmak üzere kurumlar ve belediyelerin tüm görselleriyle stantlarını hazır ederek, diğer federasyonlara örnek olacak bir çalışma olan yaklaşık 15 ulusal medyada Gümüşhane’nin haberlerde çıkmasını sağlamak ve katılan üst düzey katılımcılarında konuk olduğu 40 saatin üzerinde canlı yayın yaparak Gümüşhane’mizin tanıtımına katkı sağlamak mıdır?

Ayrımcılık nedir;GÜDEF olarak tarihinde ilk defa bir proje hazırlayarak,ilçe ayırt etmeksizin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrenci sayılarına göre oranlamasıyla ortaokul 7. ve 8. Sınıflardan 300 öğrenciye tarih ve milli şuurun aşılanması adına, bir haftalık İstanbul’da bulunan tarihi ve turistik yerleri ile Çanakkale şehitliğinin gezildikleri, öğrenci, öğretmen ve velilerin memnun oldukları hiçbir sıkıntı yaşanmadan sona eren GELECEĞE YOLCULUK adının verildiği projeyi tüm engellemelere rağmen gerçekleştirmek midir?

Ayrımcılık nedir; İlçe federasyonu olduğunu söyleyen birinin, hemşerilerini bir araya getirmek üzere, birçok sıkıntı yaşamasına rağmen Federasyon çatısı altında toplayan biri Kelkit, Biri Şiran, Biri Torul’lu olan ve makro düşünen Ankara, Kocaeli ve Samsun’da Gümüşhane’nin tanıtımına katkı sağlayan federasyon başkanlarını veya federasyonlarını küçük görmek midir?

Ayrımcılık nedir;Bizim tek ilimiz Gümüşhane’dir.Trabzon bizim ikinci ilimiz değildir, Erzincan bizim ikinci ilimiz değildir. Bayburt bizim ikinci ilimiz değildir, Giresun’da bizim ikinci ilimiz değildir,Bizim ilçe olarak, birinci vilayetimizde, ikinci vilayetimizde hep Gümüşhane olmuşturdiyerek, diğer ilçeleri komşu illere satmak mıdır?

Ayrımcılık nedir; Yoksa Genel Başkanımız Vahit OLGUN’un yaptığı gibi, tüm eleştirilere rağmen Gümüşhane’miz adına kurulmuş olan tüm dernek ve federasyon bizimdir diyerek ilçe federasyonunun kongresine katılım sağlayarak bir konuşma yapmak ve başarılar dilemek midir?

Ayrımcılık nedir;Bu gücümüzü, Ekonomik anlamda da, sosyal anlamda da, memleketimize lobi gücü sağlanması anlamında da, Gümüşhane’mizin hizmetine sunmakistemekteyiz diyen birinin Gümüşhane Tanıtım Günleri yapılırken GÜDEF’in yaptığı hazırlıklarda yer almayıp, kendi ilçesinin belediye standına federasyon flamasını asarak, kendi ilçesinden başka bir ilçe yada kurumun standına uğramamak mıdır?

Ayrımcılık nedir; Son kongrede birilerinin baskısıyla başkanlığı isteyip, delegelerden yönetim oluşturamayan kişinin yönlendirmesiyle GÜDEF çalışmalarından kendi köy derneklerini uzaklaştırmak için kendi ilçe federasyonunu kurmak mıdır?

Yoksa ayrımcılık; son günlerde yaşanan Covid-19 pandemi sürecinde hemşerilerinin sıkıntısını gidermek adına yaklaşık 1000 aileye dağıtılmak üzere yine ilçe ayrımı yapmaksızın dağıtmak mıdır?

Yoksa ayrımcılık; Yaklaşmakta olan federasyon seçimleri dolayısıyla delegeyi bölmek üzere kendi federasyonuna bağlı dernekleri başka kesimlere yönlendirmek midir?

Yeşilpınar köy derneği olarak her yıl yüzlerce köylümüze hizmet ederken, bu gücümüzü tüm hemşerilerimize hizmette kullanmak adına bulunduğumuz GÜDEF yönetiminde yaptığımız hizmetlerde ayrımcılık görmedik ve yapmadık. Ayrıca o ilçemizden bazı derneklerimizin GÜDEF çalışmalarının içerisinde olmasından dolayı onur duyuyorum.

Gümüşhane’mizin nüfus olarak en büyük ilçesi olmamıza ve heray Kelkit ilçesinden derneklerle bir araya gelmemize rağmen, federasyon kurmadık. Diğer ilçelerimizde kurmadılar. Federasyon kurmamış olunması zannedilmesin ki o ilçelerin beceriksizliğindendir, sadece ayrımcılık yapmamak ve güç bölünmesine neden olmamak içindir.

Kıymetli hemşerilerim, bu tür haber ve yorumlar GÜDEF’imizin her seçimine yakın, daha önce bir araya gelemeyen birçok kişinin yapılan hizmetlere sekte vurmak pahasına “Düşmanımın Düşmanı Dostumdur” anlayışıyla yapılmaktadır. Bilim Kurulunun aldığı karar gereği olarak ertelenen kongremiz daha güzel çalışmalar yapılmak üzere yenilenecektir. İstanbul’da 140 derneğimizin bağlı olduğu önemli bir kuruluşumuz olan GÜDEF’i daha ileri götürmek adına Genel Başkanımız Vahit OLGUN başkanlığında yolumuza devam edeceğiz. Mensubu olmaktan gurur duyduğum GÜDEF adına herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Son günlerde yaşanan olayları siz basın mensupları ve hemşerilerimizin takdirlerine bırakıyorum.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir