Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13401 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2018 - 10:05

Alucra'da Kara Elmas Yetişiyor

Büyüt
Küçült
Alucrada Kara Elmas



Dünyada “kara elmas” olarak bilinen ve kalitesine göre 100 ila 3 bin 500 euro arasında fiyata alıcı bulan trüf mantarını artık Alucra'da da yetiştiriliyor.

Alucra Bölükçam Orman İşletme Şefliğince 2018 yılı mart ayında ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Topçam mevkiinde 2 hektar araziye trüf mantarı aşılanmış olan meşe fidanları toprakla buluşturulmuştur.

Toprak altında yetiştiği için ülkemizde pek fazla tanınmayan ancak Dünyada gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı bulan trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması maksadıyla harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı trüf yetiştiriciliği hususunda önemli mesafeler kat etti.

Trüf Mantarı Kırsalda Yaşayan Vatandaşlar için Büyük Kazanç

Alucra Bölükçam Orman işletme Şefi Fatih Çöpoğlu tarafından Alucra ve Çamoluk ilçe sınırlarında varlığı tespit edilen trüf mantarı, çok değerli bir ihraç ürünü olmakla birlikte lezzetli bir yemeklik mantar türüdür. İşletme şefimiz Fatih Çöpoğlu;
"Protein değeri etten daha yüksek olan ve az bulunan trüf mantarının ekonomik değeri çok yüksek bir odun dışı orman ürünüdür, eğer planlandığı şekilde yetiştirilebilir ve Alucra ilçe halkı tarafından yeterince korunup sahiplenilirse yöre halkı için bacasız fabrika durumunda olacaktır. Maddi kazancı oldukça yüksek olan bu mantar çeşidi için Alucra arazileri oldukça müsait olup, ilçede yaşayanlar için önemli bir kazanç kaynağı olacaktır" dedi.

Kadir Bekiroğlu / Alucrahaber.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir