Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13861 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2019 - 17:18

Amacımız Ortak Kanaatler Oluşturmaktır

Büyüt
Küçült
Amacımız Ortak Kanaatler

 

Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş 13. Giresun Günlerinin açış konuşmasında ortak kanaatler oluşturup bunun tahakkuku için çalışıyoruz dedi.

Yenikapı Etkinlik Alanında 7 Kasım’da başlayan 13. Giresun Günlerinin açış konuşmasındaGiresunFederasyonu Başkanı Muhterem Memiş bir konuşma yaparak, bu etkinliğin yapılma nedenini veciz bir konuşmayla açıkladı.

Memiş yaptığı konuşmada “Sosyalleşmek insanoğlunun ihtiyaç duyduğu en önemli duygulardan birisidir.1950’li yıllarda başlayan,Anadolu’dan büyük şehirlere doğru yaşanan iç göçün neticesinde,İstanbulun çeşitli semtlerine yerleşen Giresunlular, yoğun biçimde dernekleşerek kendi sosyal çevrelerini oluşturmaya çalışmışlardır.Bizim kayıtlarımıza göre bugün itibari ile 384 adet Giresun yöre derneği bulunmaktadır.Giresun yöre deneklerinin çatı kuruluşu durumunda olan Giresun federasyonu bu anlamda çok önemli görevler ifa etmektedir. Federasyonumuz ve derneklerimiz sayesinde İstanbul da yaşayan biz Giresunlular birbirimizle adeta yeniden tanışma, dayanışma ve gerektiğinde yardımlaşma imkânı bulduk, artık birbirimize daha yakınız. Artık ortak kanaat oluşturabiliyoruz.

Biz Giresunlular; kendi kültürel ve manevi değerlerine, milli örflerine bağlı, bunun yanında yeniliklere ve gelişmeye açık, evrensel değerleri, anlayabilen, kavrayabilen insanlarız. Bu anlamda hedefimiz, kendi değerlerimizden kopmadan,bulunduğumuzşehirdeki medeniyet değerlerini özümseyerek yaşamaktır. Kısaca ifade etmek gerekirse Giresunlu kalarak İstanbullu olabilmektir.

Bizler; bir zamanlar iş-aş kaygısıyla terk ettiğimiz köylerimizi, ilçelerimizi şirin Giresun’umuzu asla unutmadık. Memleketimizle bağımızı hiç koparmadık. Zaman zaman gidip gördük. Zaman zaman da hasretimizi dindirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyerek, folklorik ve otantik değerlerimizi İstanbul a taşıdık. Özlem giderdik.

Göçtüğümüz İstanbul da kazanımlar da elde ettik. Okuduk, iş ve meslek sahibi olduk, yeterli olmamakla beraber önemli görevler de üstlendik. Ekonomik olarak da geliştik.

İçimizde yaşattığımız memleket hasretine rağmen, üzülerek ifade ediyorumpek geri dönmek arzusu taşımıyoruz. Artık memleketlerimiz bizler için maalesef birer tatil yöresi durumundadır. Yani meseleye maddi açıdan bakarsanız, iç göçün sonuçlarından aslında memnunuz. Birçoğumuz iyi ki İstanbul’a gelmişiz diyoruz.

Ancak bütün boyutları ile düşünüldüğünde, iç göçün tahrip edici yönü, sebep olduğu kültürel yozlaşma, kaybedilen değerler, ihmal edilebilir cinsten değildir.Metropol kentlerde, yeterli sosyalleşmenin sağlanamadığı durumlarda, insanımız kalabalıklar içinde yalnız yaşamak zorunda kalmaktadır.Aynı apartmanda yaşadığı komşusunu tanımamakta, bir yardıma ihtiyacı olduğunda kapısını çalamamaktadır.

Biz yöre STK’ları,hemşerilerimiz arasından sosyalleşme sağlayarak metropolleşmenin getirdiği bu sorunları nispi olarak azalmak gibi bir görev ifa ediyoruz. Takdir edilirki, sorunu bütünüyle çözmek ancak devletin yapabileceği bir durumdur.Giresun’umuz özelinde Son yıllarda hava alanı ve diğer yatırımlar iç göçün durduğunu, hatta çok azda olsa göç aldığını memnuniyetle gözlemliyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.Diğer göç veren illerimiz de de aynı durumun gerçekleşmesini temenni ediyoruz.

Sanıyorum önümüzdeki dönemlerde yapılabilecek en muhteşem toplum projesi,Nüfusumuzu yurt sathında homojen hale getirmek veya en azından bu günkü durumunu koruyabilmek için yapılacak çalışma olacaktır.

İçgöçün zararlarını saymakla bitiremeyiz. Eğer iç göç yaşanmasaydıGiresun’un nüfusu 1.500 000 civarında olacak TBMM de 12 milletvekilimiz olacaktı. Bugün Giresunlu vekil sayımız sadece 7’dir.

Burada siyasi partilerimizin,karar organlarında görev yapantemsilcileri var, kendilerininhoşgörüsüne sığınarak belirtmek isterim. Biz Giresunlulara, yaşadığımız bölgelerde,mevcut vekillerimize ilave olarak 5 milletvekili daha borçları bulunuyor.  2023 yılı seçimlerinde bu borcu ödemeleri halinde çok memnun olacağımızı Giresunluların bir mesajı olarak burada ifade etmek isterim.

Giresun sivil toplum camiasının bu günlere gelmesinde emeği olan birçok kardeşimiz var. Ben bugüne kadar dernek, vakıf, federasyon, başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış, tüm kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyelerine, Kocaeli, Bursa Yalova ve Ankaraillerimizden gelerek bizleri yalnız bırakmayan dernek ve federasyon başkanlarımıza,yapmış olduğumuz etkinliklerimize destek veren Giresun ve İstanbul’da görev yapanbelediye başkanlarımıza, bu mekânı bizlere tahsis edenİstanbul Büyükşehir Belediyemize,bizleri himaye eden değerli devlet adamı Giresun valimize,TBMM’de bizleri temsil eden,milletvekillerimize, bizleri bu gün yalnız bırakmayan sayın bakanımıza, siyasi parti temsilcilerimize,uzaktan yakından buraya kadar gelerek etkinliğimize katılan siz değerli hemşerilerime,Giresun camiası adına bir kez daha teşekkür ediyorsaygı hürmetlerimi sunuyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir