Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12006 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2020 - 13:05

Annelerimiz ağlıyor, yüreğimizi dağlıyor

Büyüt
Küçült
Annelerimiz ağlıyor, yüreğimizi
Diyarbakır STK birliği: “Annelerimiz ağlıyor, yüreğimizi dağlıyor” dedi.

 

 25 STK’nın onayını alıp Türkiye Aile Meclis Güneydoğu Bölge Başkanı Eyüphan Kaya tarafından yayınlanan yazılı basın açıklaması şöyle;

Bimillahirrahmanirrehim

Basına ve kamuoyuna

BU KÖR DÖVÜŞ BİTSİN ARTIK.

Malumunuzdur ki 40 yılı aşkındır ülkemizde bir kör dövüş yaşanıyor, kimi insanlarımız çatışmada ölüyor, kimi vatan müdafaasını yaparken şahadet şerbeti içiyor. İki tarafın da anneleri ağlıyor, annelerin o gözyaşları yüreğimizi dağlıyor.

PKK ESKİ KARANLIK DEVLETİN BİR PARTNERİ OLARAK ORTAYA ÇIKTI.

Eski karanlık devletin bize getirdiği bir sorun olan bu PKK terör örgütü, Ak Parti iktidarıyla memleketi milleti huzura kavuşturma adına devletin tüm dinamiklerinin de onayıyla bir çözüm süreci başlatılarak bağrı yanık annelerin yüzü suyu hürmetine dağdan indirilmek istendi.

HDP SÜRECE OLUMLU KATKI VERMİYOR.

Ne yazık ki 365. gündür bu kahraman annelerimizin kapısında oturma eylemi yaptıkları HDP bu sürece katkı vermedi, yetmiyor bir de gençlerimizin dağa çıkmasına aracı oldular. Biz bunu dillendirmesek de Kürt halkı biliyor.

NEREDE FAMİNİST/HUMANİST OLUŞUMLAR?

Çözüm sürecinin kapanmasıyla birlikte devlet taktik değiştirdi ve artık nerde bir PKK’li varsa onu yakalamak, ya da etkisiz hale getirmek için harekete geçti ve her geçen gün birkaç gencimiz dağda ya teslim oluyor, ya da ölüyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları. Çocuk yaşta bu kız/erkek yavrularımız dağa gönderilince feminist/hümanist olarak kendini tanıtan ve dört elle İstanbul sözleşmesine sarılanlara neredeydiniz? Diye sormak lazım.

AİLE YAPIMIZI KORUMAMIZ LAZIM

Devlet Millet olarak “Önce Aile” deyip, aile yapımızı güçlü tutarak bu şeytani şahıslara fırsat vermeyelim, kontrol etmediğiniz güç sizin değildir. Çocuklarımızı gençlerimizi hayata bağlamak vazifemizdir.

Bu gençlerin aileleri ile bulaşma konusunda direk ya da dolaylı kimin bir bağı, bir imkanı varsa onları sağduyuya davet ediyor,  gençlerimizin dağdan inmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz.

HACİRE VE HATİCE ANNELERİN CESSUR RUHLARINI ALKIŞLIYORUZ

Bir yıldır bu kapıda gece gündüz demeden çocuklarını sağ selim almak için nöbet tutan anneleri tebrik ediyoruz, onların sayıları 151 olabilir ama milyonların duygularına tercüman oluyor, dualarını alıyorlar.

Hacire ana ile başlayan bu direniş inşallah Hatice ruhlu annelerin sayesinde en yakın zamanda neticeye ulaşılacaktır.

Hasıl olan kanaat şu ki, Kandilin varlığı devam ettikçe PKK militanları üçer beşer etkisiz hale gelmeye devam edecek, bu gençlerimiz bir hiç uğruna ölmektense bir an evvel bu yanlıştan vazgeçip, baba ocağına, anne kucağına inmelerini bekliyoruz.

BU ÜLKEDE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAYA TALİBİZ.

Bu ülke hepimizin, devletiyle milletiyle Adalet kavramı içinde daha huzurlu daha mutlu bir hayat yaşayabiliriz. Meclisten ve Külliyeden beklentimiz, 82 Darbe Anayasasına takılıp kalmadan, hayatımızı kolaylaştıracak, bir arada yaşamamıza kalite katacak yasal ve anayasal düzenlemeleri yaparak, teröre bahane oluşturacak  herhangi bir durum bırakmamalarıdır. Bu cennet misal yarım adada, Anadolu gibi bereketli toplarlarda huzur içinde yaşayamıyorsak,  şapkamızı önümüze bırakarak bir daha düşünmemiz lazım.

İNŞALLAH BÜTÜN GENÇLERİMİZ BABA OCAĞINA ANNE KUCAĞINA DÖNECEK.

İnşallah 151 annemizin 151 evladı da sağ selim evine dönecek, biz de en az onlar kadar mutlu olacağız. Cesaretini toplayarak ailesine dönen 3’ü kız olmak üzere 15 gencimizi de tebrik ediyor, kutluyoruz. Diğer çocuklarımızı da ailelerinin yanında görmek istiyoruz.

EMNİYETİ SAĞMA AÇISINDAN DİYARBAKIR VALİLİĞİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ayrıca bu bağrı yanık annelerimizin güvenliğini sağlamak için valililiğimiz talimatıyla azami derecede emniyet ve ehemmiyet gösteren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünü de tebrik ediyoruz.

Diyarbakır Sivil Toplum Kuruluşları olarak bize ne rol, ne vazife düşüyorsa yerine getirmeye hazırız.

Kamuoyuna saygılarımızla/Diyarbakır Sivil Toplum Kuruluşları Birliği

1-Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanlığı, 2-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK) Bölge Başkanlığı, 3-Diyarbakır Yeni Emekli Bir Sen İl Başkanlığı, 4-Diyarbakır Diriliş Eğitim Sen İl Başkanlığı, 5-Hak ve Kardeşlik Derneği, 6-Memur-Sen, 7-Eğitim Bir Sen, 8-Kıbrıs Gazileri Vakfı, 9-Sur İş Adamları Derneği(SİDER), 10-MÜSİAD, 11-ÖNDER İmam-Hatip derneği, 12-İzol-Der, 13-DİDER, 14-Ortak Aklı Platformu, 15-Erdemliler Derneği, 16-AY-DER, 17-TÜGVA, 18-Metina Der, 19-Ensal vakfı, 20-Yazarlar birliği, 21-DİKTUM DER, 22-İlim Yayma Cemiyeti, 23-ÖNDER, 24-Din Bir en, 25-İNSAN HAKLARI CEMİYETİ.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir