Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 20928 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2018 - 12:34

AVRUPA GİRESUN FEDERASYONU KURULDU

Büyüt
Küçült
AVRUPA GİRESUN FEDERASYONU

 

Avrupa’da yer alan ülkelerdeki Giresun Dernekleri, Avrupa Giresun Federasyonu (AGF)’nun çatısı altında birleşti.

Avrupa Giresun Derneğinin (AGD) Köln’de bulunan merkezinde Metin Çoban’ın ev sahipliğinde biraraya gelen Giresunlu 6 dernek başkanı ve yöneticileri birlikteliğin ana hatları ve tüzük şeklini görüştü. Toplantı sonunda oybirliği ile Avrupa Giresun Federasyonunun kuruluşu resmen gerçekleştirildi.

Gurbetteki Giresun Dernekçiliğinin duayen ismi Metin Çoban’ın kurucu başkanlığındaki federasyon yönetiminde Başkan Vekilliğine Aydın Petekçi, Başkan Yardımcılıklarına Ali Türk, Mustafa Karakaş ve Cevat Öksüz getirildi. AGF’nin Yönetim Kuruluda Ümit Öz, Ekrem Ceylan, Mehmet Bıçakçı, Erdal Pirdal, Hakan Coşkun ve Selami Akdemir isimlerinden oluştu.

Avrupa Giresun Federasyonu (AGF)’nin kurucuları arasında; Avrupa Giresun Derneği (Köln), Yurtdışında Giresunlular Derneği (Duisburg), Almanya Kültür ve Uyum Derneği (Oberheusen), Schönberg Giresunlular Derneği (Stuttgart), Karadeniz Giresunlular Derneği (Stuttgart), Bavyera Karadeniz Giresunlular Derneği (Kempten) yer aldı.

Avrupa’daki gurbetçi Giresunluların yıllardır süren tartışmalardan sonra bir araya gelmesi ve federasyon çatısını oluşturması memnuniyetle karşılandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir