Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18004 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Kasım 2016 - 11:24

Dilimizi İyi Bilen, İyi Konuşan İnsanlar İstiyoruz

Büyüt
Küçült
Dilimizi İyi Bilen, İyi Konuşan İnsanlar
Vali Karahan “Dilimizi İyi Bilen, İyi Konuşan İnsanlar İstiyoruz”

Sayın Valimiz Hasan Karahan "Güvenli Gençlik, Güvenli Giresun" Projesi kapsamında bugün 23 Nisan İlkokulunda yapılan kitap dağıtım programına katıldı.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik tarafından "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)" kapsamında hazırlanan, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de paydaşı olduğu 128 bin 854,00 TL bütçeli "Güvenli Gençlik, Güvenli Giresun" Projesi 12 Mayıs 2016 tarihinde onaylanmıştı.

Proje kapsamında; Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Okulu, Çıtlakkale Ortaokulu, 23 Nisan İlkokulu ve Teyyaredüzü Ortaokulu kütüphanelerine öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirebilmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli 250'şer adet toplam 1000 adet kitap hediye edildi.

Öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirebilmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli toplam 1000 kitabın dağıtımında konuşan Vali Karahan, “Emniyet Müdürlüğü’nün kitapla niye bu kadar içli dışlı olduğu sorusu akla gelebilir. Çünkü bu etkinliği ikincisini yapıyoruz. Artık emniyetin güvenlik konsepti değişiyor, biz artık suç işlemeden önce tedbirimizi alıyoruz.  Suç işlendikten sonra onun zararları, onun kötülükleri hepimizi etkiliyor. En başta da tabii ki emniyet bu işte görevli ve sorumlu birim olarak bu derdi en derinden yaşayan kurumumuz.  Dolasıyla emniyetimiz son yıllarda genel olarak ülke çapında ve ilimizde suça giden yolları tıkama yolunda pek çok tedbir alıyor. Bunun yolu da şahsiyeti oturmuş,  milli manevi değerlerini benimseyen gençlerden geçiyor. Bu bilinçle de kitap ve kütüphane konusunda gerçekten iyi yerlere geldik.

Kütüphanelerimiz günden güne zenginleştiriliyor ve çocuklarımız kitaba daha kolay ulaşıyor. Milli Eğitim Müdürümüzün de dediği gibi, kitap bizim için önemli. Her ne kadar artık internet ve diğer teknolojik kitaplar olsa da,  kitabın kendi renkliliği, kendi kokusu, lezzeti bambaşka.  Kitaplarımız güzel seçilmiş. Bizimde bu yaşlara kadar okuduğumuz, bir kısmını da okumadığımız, hayıflandığımız, keşke genç yaşlarda okusaymışız dediğimiz kitaplarımız var. Sevgili gençlerimizi bu imkândan faydalanmaya çağırıyoruz.

Sınıflarımızda, okullarımızda gerçekten güzel kütüphanelerimiz oluştu. Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz diyen bir medeniyetin mensupları olarak, maalesef okuma alışkanlığımız zayıf. Tabii sırf gençlere, öğrencilere değil bu kampanayalar. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere polislerimize ve diğer kamu görevlilerine de yönelmemiz lazım. Dilimizi iyi bilen, iyi konuşan insanlar istiyoruz toplumumuzda. Çünkü dil anlaşma aracıdır. Eğer dilde sıkıntı varsa insanlar anlaşamaz. Zaten belki de pek çok sorunun kaynağı, dildeki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Herkes kendi dilini konuşursa toplumda anlaşma olmaz. Herkes toplumun kabul ettiği yaşayan Türkçe dediğimiz, kitaplarda yer alan, Türkçeyi iyi kullanan yazarların, edebiyatın şahikalarını yaratan yazarların eserleri ile dil ve gönül dünyamızı zenginleştirmemiz gerekiyor. Kampanya için Emniyet Müdürlüğümüze, ev sahipliği yaptığı için Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okullarımıza da bu kampanyada yer aldığı için teşekkür ediyorum.  Hayırlı olsun, başarılar diliyorum” dedi.

Kitap Dağıtımına İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir