Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13142 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2018 - 12:40

Balcıoğlu TİRDEF Başkanlığına Aday Oldu

Büyüt
Küçült
Balcıoğlu TİRDEF Başkanlığına Aday

TİRDEF'de yeni dönem başlıyor. Tirebolu Dernekler Federasyonu, 21 Ocak'ta seçime gidiyor. Tirebolu ve Giresun'da dernekçiliğin önemli ismi İbrahim Balcıoğlu, kurucusu olduğu TİRDEF'e başkan adayı oldu.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) ve Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Giresun Medya Platformu Başkan Vekili İbrahim Balcıoğlu ile projelerini konuştuk...

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

1960 Tirebolu Kuzgun Köyü doğumluyum. İlkokulu köyümde bitirdikten sonra okumak için İstanbul’a geldim. Orta ve lise tahsilimi Gaziosmanpaşa’da bulunan Vefa Poyraz Lisesinde yaptım. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdim. Okulda iken başladığım muhasebe mesleğini 36 yıldır sürdürüyorum. Köyümle irtibatımı hiç kesmedim. Her yaz bir iki ay köyümde kalırım. Bu süre zarfında köyde yapılan her işi herkes gibi ben de yapıyorum. Çocukluğumuzda başladığımız yaylacılık hayatımızı şimdilerde kısa süreli ziyaretler dönüştürdük. Ağaçbaşı, Güvende ve Kazıkbeli’ne her yaz giderim. Denk gelirse şenliklere katılmaya çalışıyorum.

TİRDEF nasıl kuruldu?

Sivil toplum bizim genlerimize işlemiş. Üniversite yıllarında başladığımız dernek ve vakıf faaliyetleri bizi 1993 yılında köyümüzün derneğini kurmaya kadar götürdü. Daha sonra bu çabalarımızı Giresun Dernekler Birliği ve Giresun Medya Platformu ile sürdürme gayretinde bulunduk.  İlçemiz derneklerini bir araya getirerek dernekler birliği çalışmalarını sürdürürken 2004 yılında Dernekler Kanunun değişmesi ile ilçemiz federasyonunu kurma imkânı doğdu. Bu çalışmalarımızı olgunlaştırarak mümkün olursa en çok derneğin katılımı ile TİRDEF’i kurmaya karar verdik. 6 dernekle kurduğumuz federasyonu mümkün olsaydı daha fazla dernekle de kurabilirdik. Ama birçok tüzük eski kanuna göre yazıldığından federasyon kurmaya veya kurulan federasyona katılmaya müsait değildi. Ama kısa sürede üye sayımızı önce 10’a daha sonra 18’e çıkarmayı başardık. Şu anda İstanbul’da bizim tespit ettiğimiz kadarıyla 5 derneğimiz henüz üye olmamış diğerleri üyemiz. İstanbul dışında da üçü Tirebolu’da biri de Bursa’da olmak üzere 4 derneğimiz federasyonumuza üye.

TİRDEF'e başkan olursanız hangi projelere öncelik vereceksiniz?

Tirebolu’nun birçok sorunu olduğunu biliyoruz. Bu sorunların başında Tirebolu Doğankent Yolu üzerinde kentsel atıkların vahşi şekilde imhası yatmaktadır. Bu sorun sadece bizim değil bütün Karadeniz Bölgesinin sorundur. Hemen sahilden başlayan dağlar nedeniyle kentsel atıkların uzak ve boş alanlarda imhası zorlaşmaktadır. Bu sorunun çözümü için Çavuşlu’da en son teknoloji ile yapıldığı söylenen ama yöre halkının vahşi depolama alanı diye tarif ettiği çöp ayrıştırma ve imha tesisinin elden geçirilerek işletmeye alınması gerekmektedir. Bunun için gerekli kamuoyunu oluşturmak ve bir an önce hizmete geçirmek yönünde yerel yöneticilerle ve iktidar sahipleri ile gerekli diyaloglar kurulacaktır.

Göletli baraj projesi desteklenecek…

Bir başka sorunumuz ise Kuşkaya’ya yapılacak göletli baraj projesidir. Bu baraj için tünelli HES projesi kamuoyu baskısıyla yürürlükten kaldırılmış ve DSİ tarafından yapılacak göletli baraj projesi devreye girmiştir. Bu proje ile gölet etrafında Tirebolu halkının ve Erzurum’dan başlayıp Giresun ve Trabzon’a kadar ulaşan hinterlantta oturan halkın istifadesine sunulacak rekreasyon alanlarının ve halkın yiyip içeceği, eğleneceği ve hep beraber piknik yapabilecekleri tesislerin kurulması çabalarına destek verilecektir.

Harşit Vadisi Birliği çalışmaları devam edecek…

Harşit Vadisinin ve dere yataklarının vahşi bir şekilde talan edildiği gözlerden ırak tutulmamalıdır. Bu güzelim tabiat harikasının yok olmasına, dere yataklarında hayat bulan canlıların kaybolmasına göz yummamak gereği ortadadır. Bununla ilgili olarak kurulan Harşit Vadisi Birliğine gerekli lojistik destekler sağlanacak ve elbirliği ile bu güzelliklerin yok edilmesinin önüne geçilecektir.

Harşit vadisi tren yolu realize diliyor…

150 yıllık rüyamız Harşit Vadisi Tren Yolu konusunda vadide bulunan ilçeler ve belediyelerle gerekli irtibatlar sıkılaştırılacaktır. Demiryolu vazgeçemeyeceğimiz bir zorunluluktur. Bunun için yönetici olduğumuz dönemde konunun uzmanlarının katıldığı Demiryolu Panelini yine biz yapmıştık. Erzincan Tirebolu Demiryolu olarak ortaya konan ama zamanla Erzincan Trabzon demiryolu projesine evrilen projenin mutlaka Tirebolu’dan geçirilmesi sağlanacaktır. Bu konuda çalışan platform ve stk'larla işbirliği imkânları araştırılacak ve imkânlar ve kaynaklar heder edilmeden bu amaç için seferber edilecektir.

Kültür ve sanat projeleri devam edecek…

Federasyonumuz tarafından daha önce yapılan kültürel faaliyetler artarak devam ettirilecektir. Hemşerilerimiz tarafından merakla beklenen bu tür faaliyetler için derneklerimizle istişare halinde onların yaptıkları faaliyetlerin federasyon tarafından desteklenmesi ve sergilenmesi temin edilecektir. Tirebolu ile irtibat halinde onların üretimlerinin de sergilenmesine imkan sağlanacaktır. Derneklerimiz ve insanımız ile irtibat devam ettirilecektir. Yerel kültür ile bağlarını koparmadan ülke kültürü ve evrensel kültür ile alışveriş imkanları araştırılacaktır. Derneklerimizin yaptıklara etkinliklere mümkün olan üst düzey katılım sağlanacak ve ortak faaliyetlerin sergilenmesine çalışılacaktır. Piknik gibi çok katılımlı programlar yapılmasına çalışılacak ve insanımızın birbiri ile tanışma ve kaynaşma imkanları temin edilecektir.

Tirebolu’ya tarih parkı..

Harşit Deresinin Tirebolu Köprübaşı mevkiinde DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmalarının da genişlettiği alana “Tirebolu Tarih Parkı” yapılması gündeme taşınacak ve her zaman desteklenecektir. Kültür, tarih ve turizm kenti sloganıyla kendini tanıtmaya çalışan Tirebolu’muza 93 Harbi diye bilinen Osmanlı-Rus harbinin anlatıldığı ve Harşit Geçilmez temasının anlatıldığı, tarihi figür ve eserlerle zenginleştirilecek olan parkın yapılması sağlanacaktır. Tarihimizin önemli savaşlarından olan ve Türklerin zaferiyle sonuçlanan Osmanlı-Rus harbinin Tirebolu ayağı da Sarıkamış gibi anılan önemli bir gün ve hafta haline getirilebilir.

Yeni dönem, daha fazla irtibat ve ilgi…

Bizim amacımız Tirebolu’muza hizmet, bu yolda ne imkân bulursak onu kullanmaya, imkânlarımızı seferber etmeye çalışıyoruz. Önce köyümüzün derneğini kurduk orada hizmet ettik. Sonra da ilçemiz federasyonunu; kurduğumuz federasyonda kısa süreli çalışma imkânımız oldu.  Daha fazla şeyler yapmayı istiyorduk demokratik bir seçim yaptık buna imkân bulamadık. Ama biz memleketimiz ve halkımızla ve STK’larımızla ilgimizi hiç koparmadık. Bugün böyle bir imkân doğdu. TİRDEF yeni bir dönem başlatıyor. 21 Ocak’ta yapılacak kongre ile saydığımız bu projeleri ve sayamadığımız başka projelerimizi yönetimimiz ve derneklerimizle istişare halinde uygulamaya koyacağız. Bu konuda gerekli ve yeterli desteği bulacağımızı biliyoruz. Derneklerimiz ve delegelerimiz de buna inanırsa başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yapılacak genel kurulun başta federasyonumuza, derneklerimize, güzel ilçemiz Tirebolu’ya ve Giresun ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

İbrahim Balcıoğlu Kimdir?

1960 yılında Tirebolu’da doğdum. İlkokulu Tirebolu’da bitirdikten sonra ortaöğrenim için 1971 yılında İstanbul’a geldim. Vefa Poyraz Lisesi’nde bitirdiğim 1978 yılında İ.Ü.İktisat Fakültesine girdim. Sivil toplum çalışmalarım 1977 yılında Milli Türk Talebe Birliği’nde başladı. MTTB Orta Öğrenim Komitesi Başkanlığı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. 1978- 1982 yılları arasında İ.Ü. İktisat Fakültesi Öğrenci Derneği yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. 1999-2004 yılları arasında bir dönem Fazilet Partisi listesinden Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. Bu süre içinde çeşitli komisyonlarda başkanlık ve üyelik ile bir yıl encümen üyeliği yaptım.

1981 yılında başladığım muhasebecilik mesleğini mali müşavir olarak Gaziosmanpaşa’da sürdürüyorum. 1990 yılında Birlik Vakfı bünyesinde kurulan Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Meslekte Birlik Grubu’nda mali işlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlendim. 2005 yılında İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği’nin kurucuları arasında yer aldım. Derneğin 2005-2011 yılları arasında muhasip üyeliğini yaptım. Halen bu derneğin denetleme kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Yasal olarak üyeliğin zorunlu olduğu İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) 1991 yılından beri üyesiyim.

1993 yılında başladığım yerel dernekçilik faaliyetini Tirebolu Kuzgun Derneği Başkanı olarak 2001 yılına kadar sürdürdüm. Giresun Dernekler Birliği Basın Komisyonu üyeliğinde bulundum. Daha sonra komisyon Giresun Medya Platformu adı altında örgütlendi ve bu platformun Genel Sekreterliğini yaptım. Tirebolu Dernekler Federasyonu kuruluş çalışmalarını başlattım. Bir grup arkadaşımla başlattığımız çalışmalar neticesinde 8 Haziran 2008 tarihinde federasyonu kurduk. Tirebolu ve İstanbul’da bulunan 22 dernekten 18’ini federasyon bünyesine katmayı başardık. Bir dönem(2008-2011) federasyonun genel başkan yardımcılığını yaptım.

Birçok internet sitesinde editörlük ve yazarlık yaptım. Mesleki internet sitelerinde ve yerel gazetede yazılarım yayımlandı. Giresun ve ilçeleri ile ilgili yaptığım mahalli haberlerim ilgi çekti. Ekonomi ile ilgili çeşitli haber ve makalelerim yazılı basında ve internette yer aldı.

2004 İSMMMO Genel Kurulunda seslendirdiğim “Oda Seçimleri ve Seçim Sistemi” konulu yazım meslek camiasında büyük yankı uyandırdı. Kanun yazımında bizzat bulunduğum Nispi Temsil Sistemi ile ilgili değişiklik teklifi, 2006 yılında Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan’ın talimatıyla meclise verildi. Değişiklik 2008 yılında yasal sürecini tamamlayarak 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında 5786 Kanun 26.07.2008 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Halen İSMMMO Yönetim Kurulu Üyesiyim.

Evli ve dört çocuk babasıyım ve İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşamaktayım.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir