Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19294 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2016 - 18:58

Şaban Kalesi’inde Tabiat Anıtı Envanter Çalışması Başlatıldı

Büyüt
Küçült
Şaban Kalesi’inde Tabiat Anıtı Envanter Çalışması
Güce ilçesi Şaban Kale Şehitliğinde ve kalesinde Tabiat Anıtı envanter çalışması başlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Giresun Şube Müdürlüğü,Güce Kaymakamlığı ve Güce Belediyesi tarafından 1917-1918 Osmanlı-Rus Savaşında Harşit Savunmasının yapıldığı alanlardan birtanesi olan “Şaban Kalesi”’nin Tabiat Parkı özelliklerine sahip şehitlik,kale,mağra,savaşlardan kalma mevziler vb alanlarda envanter çalışması başlatıldı.

Güce Kaymakamı Mustafa Köleoğlu,Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Tirebolu Orman İşletme Müdürü Murat Bitişyılmaz,Giresun Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Ertan Kuduban  ilçeye bağlı Giyimli Mahallesi Şaban Kalesi’ndeki şehitlikte,kalede ve savaştan kalma mevzilerde bir dizi çalışma ve inceleme gerçekleştirdi.

1917-1918 Osmanlı-Rus Savaşında Harşit Savunmasının yapıldığı alanlardan birtanesi olan “Şaban Kalesi”’nin Tabiat Parkı özelliklerine sahip şehitlik,kale,fırın,savaştan kalma mevzilerin ve etrafındaki doğal dokunun tabiat parkı kapsamında korumaya alınarak turizme kazandırılabileceğini belirten Şube Müdürü Kuduban, “Güce ilçesinin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi güzellikleri de oldukça fazla.Bu tarihi mirasa sahip çıkmak, hepimizin en önemli görevi.100 yıl önce çetin savaşın yaşandığı Şaban Kalesi’nde düşman ile cansiperane şekilde savaşan ve ardından da şehit olan askerlerin defnedildiği Güce ilçesine bağlı Giyimli Mahallesi Şaban Kalesi’nde yer alan şehit mezarları,kale,askerlerin ekmek pişirmek için kullandığı fırın,mağara,savaştan kalma mevzilerin ve bu yörenin tarihinin envanteri çıkartılarak çalışmalara zaman kaybetmeden başlanılacağını ifade etti.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Güce ilçesinde bulunan Şabankalesi’nin tarihi dokusu ve Şehitleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

İlçede başlatılan bu çalışmayla birlikte Şaban Kale’sinde şehit düşen erlerin mezarlarının ve kalenin inanç turizmine kazandırılmasını sağlayacaklarını ifade eden Geçgel,”Osmanlı-Rus savaşında Şaban Kalesi’nde vatanını savunurken şehit düşerek buraya defnedilen askerlerimiz için anıt mezarlar,kalye iki taraftan yürüyüş yolları,kamelyeler,savaştan kalma mevziler,mağaralar ve fırınlar yapılarak ve düzenlenerek  yerli ve yabancı misafirler tarafından gezilmesini sağlamak için bu bölgede birçok görülebilir alanlar, gezilebilir alanlar oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.İlçemize gelerek bu bölgede çalılşma başlatan Giresun Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Ertan Kuduban’a,İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci’ye, Tirebolu Orman İşletme Müdürü Murat Bitişyılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hayri Bahadır / Güce Haber



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir