Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18381 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2018 - 22:34

BAŞKAN AKSU, BARIŞ ve İNSAN HAKLARI HEPİMİZİN ÖNCELİĞİDİR

Büyüt
Küçült
BAŞKAN AKSU, BARIŞ ve İNSAN HAKLARI HEPİMİZİN

BAŞKAN AKSU, BARIŞ ve İNSAN HAKLARI HEPİMİZİN ÖNCELİĞİDİR

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde Giresun’da yarın başlayacak (13-16 Aralık 2018 ) Avrupa Birliği 8. İnsan Hakları Film Günleri öncesi Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Canan Çelik, AB İletişim Bölüm Başkanı Maria Magdalini Kanellopoulou, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Genel Sekteri Onur Kadir Eryüce’nin katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’de 8. Kez yapılan AB İnsan Hakları Film Günlerinin 3 defa üst üste Giresun’da yapılmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları ifade etti; “AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen belediyemizin ev sahipliğinde yapılacak 8. AB İnsan Hakları Film Günleri için buradayız. Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda bizlere destek verdi. G.Ü. Rektör Vekili Prof. Dr. Canan Çelik ve AB Türkiye Delegasyonu İletişim Başkanı Maria Magdalini Kanellopoulou hanımefendiye bugün bizimle oldukları için teşekkür ederim. Bu yıl ilimizde 3.sü gösterime girecek Film Günleriyle amacımız farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve dünyaya barış mesajı vermek. Giresun, Ankara, İstanbul, Antalya ve Kars’ın ev sahipliğinde Türkiye genelinde 5 ilde gerçekleşecek. Geçtiğimiz 2 yılda ilimizde düzenlenen festivaller hem izleyicileri, hem de bizleri çok mutlu etti. Giresun’un bunca iller arasından seçilmesinin nedeni hem yüksek izleyici sayısı, hem de halkımızın demokrasi ve evrensel insan haklarına gösterdiği önemden kaynaklanıyor. Giresun halkına, basın mensuplarına, AB Türkiye Delegasyonu ve Giresun Üniversitesi’ne ayrıca teşekkür ediyorum.”
Başkan Aksu konuşmasına şöyle devam etti; “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarihinde imzalanmıştır ve ülkemizin de bu bildirgede imzası vardır. Büyük Önder Atatürk birçok ülkeden önce Türk Kadınına seçme seçilme hakkını 5 Aralık 1934 yılında vermiştir. Aralık ayı içinde insan haklarının en çok hatırlanacağı en önemli aylardan birisi. 5 Aralık Kadın Haklar Günü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve bizde 13 Aralık’ta 8. AB Film Günlerine ev sahipliği yapacağız. Benim düşünceme göre insan hakları, demokrasi, hukuk ve temel değerler üzerinden başlansaydı, bu gün daha fazla ilerlemiş olabilirdik. Türkiye’de, herkes için hukuk isteyen, demokrasi ve evrensel insan haklarını savunan çok önemli bir kesim var. Bana göre, geçmişi bir kenara bırakıp, daha fazla diyalogla, karşılıklı çaba harcayarak bu işi başarabiliriz. Türkiye’nin eli ağrırsa, AB’nin kolu ağrır. Türkiye AB sürecinden geri dönemez. AB ‘de Türkiye’yi dışarda tutamaz görüşündeyim. Barış, demokrasi ve insan hakkı hepimizin önceliğidir.”
Belediye Başkanı Kerim Aksu 13- 16 Aralık tarihleri arasında 21 filmin gösterileceğini hatırlatırken; “Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesinde gösterilecek filmler ücretsizdir. Tüm halkımızı davet ediyorum. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum“ dedi.

AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Maria Magdalini Kanellopoulou yaptığı konuşmada düşüncelerini şöyle ifade etti; “Değerli Belediye Başkanım, Rektör Yardımcım ve misafirlerimiz buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Güzel şehrinizde olduğum için çok mutluyum. Şehrinizin İnsan Haklarına bu kadar önem veriyor olmasını görmek çok mutluluk verici. Başkan ve Rektör Yardımcımızın dediği gibi festivalimizin bu yıl sekizincisi düzenleniyor. Kadınların erkeklerin ve gençlerin festivale bu kadar ilgi gösteriyor olması mutluluk verici. Üniversitenin de bu iş birliğini devam ettirmesi konusundaki iradesini memnuniyetle karşılıyoruz. Belki Festivalin dışında farklı konularda da işbirliği yapma fırsatı ortaya çıkartabiliriz. Bu yıl festivalimizi ayrıca önemli kılan özelliği Evrensel İnsan Hakları Anlaşmasının imzalanmasının 70. Yılını kutluyor olmamız. Sizlerle AB’nin yüksek temsilcisi Federica Mogarinin bir sözünü paylaşmak istiyorum. ‘’Dünyada baskılar, şiddet, cezalandırıcı davranışlar artmaktadır. Ancak AB olarak biz sivil toplumun ve demokrasinin yanında onu destekleyecek çalışmalar içerisinde bulunmaya devam edeceğiz. AB Uluslararası alanda sivil toplum kuruluşların güçlenmesini arzu etmektedir. Organizasyonumuzda seçtiğimiz eserlerde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin ruhunu yakalamaya çalıştık. Bu çalışmaları yaparken üye devletlerimizin kültürel merkezleriyle çalıştık ve bu yılki festivali 21 şehre dağıttık. 5 İlde daha, büyük organizasyon yapıyoruz. Bunlardan biride Giresun’dur.
Bazı gösterimlerden sonra, tartışmalar düzenlenecek ve böylelikle katılımcıların fikirlerini duygularını alabilmek dinleyebilmek çok ilginç olacak. Sizlerin ve okuyucularınızın bilgilendirmek adına bu yıl filmleri 4 kategoriye ayırdık. Son olarak insan hakkı en temel haktır. Bunun ihlal edilmesi karşısında hepimiz ayağa kalkmalıyız. Burada yanımızda olduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Canan Çelik, 8. AB İnsan Hakları Film Günleri’nin Giresun’da düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Üniversitemizin ve İletişim Fakültemizin bu organizasyona destek vermesi çok önemli. Üniversitemizin, ortak bir projede paydaş olması, bizlere gurur veriyor. Böylelikle işbirliği ve ortak çalışma alanları oluşturmamız üniversitemizin başarısını, halkla bütünleşmesini sağlayacaktır. Tirebolu İletişim Fakültemiz, birçok başarıyı yakalamış ve üniversitemizin yüz akıdır. Radyomuz ve haber ajansımız faaliyete geçmiştir. Televizyonumuz kısa süre sonra yayına başlayacaktır. Giresun Belediyemize ve AB Türkiye Delegasyonuna bu güzel organizasyonu Giresun’a getirdikleri için teşekkür ediyorum.”

Basın toplantısına Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Cem Feridunoğlu, Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, ajans, televizyon ve gazetelerin temsilcileri katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir