Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19801 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2019 - 01:18

BAYGİDER projeleriyle gündem oluşturuyor

Büyüt
Küçült
BAYGİDER projeleriyle gündem

BAYGİDER yeni proje
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği ile Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın yeni bir projesini daha onayladı.

BAYGİDER onayını aldığı yeni projeyle Bayrampaşa ile Giresun’u objektiflere yansıtacak, fotoğraflarla bütünleştirecek.
 
BAYGİDER projeleriyle gündem oluşturuyor


REMAJANS

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği (BAYGİDER) ile Bayrampaşa Kaymakamlığı ortaklaşa yürütecekleri yeni bir projeye daha İçişleri Bakanlığı’ndan onay geldi.
BAYGİDER daha önce yürüttüğü projeyi yüz akıyla tamamlamış finalini ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı programla taçlandırmıştı.
BAYGİDER’in ilk yürüttüğü ‘Hemşehri Dernekleri ve Diğer STK’ların Dönüşümü’ projesi Bayrampaşa sınırları içinde olduğu kadar İstanbul genelinde de STK’lar arasında ses getirmiş ve bir ilki gerçekleştirmişti. Bu bakımdan proje büyük ilgi görmüş Bayrampaşa ve çevresinde faaliyet gösteren STK başkan ve yöneticilerinin pek çoğu BAYGİDER’in derneklere adeta bir kılavuzluk hizmeti verdiğini kaydetmişti.

PROJEYİ YAZDILAR,
YÜREKLERE KAZDILAR

BAYGİDER’in proje yazılım ekibi projenin yazılımı esnasında büyük bir özveri gösterdi. Projeye özenle kaleme aldılar. Hassasiyetleri ve titizlikleri dikkat çekti. Projenin adı, hazırlık faaliyetleri, tanıtımı, seminer, konferans, çalıştay, eğitim, gezi programları, sergi ve final bölümü ile ilgili program akışını en güzel bir şekilde raporladılar. Tülay Tahmaz’ın başkanlığında Altan Karahacıoğlu ve Mustafa Deniz’den oluşan projenin yazılım ekibi projeyi yazıp hazırladı, yüreklere kazıdı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Sivil Toplumla İlişkileri Genel Müdürlüğü’nden onay aldı.

ONAY GELDİ YENİ
PROJE START ALDI

BAYGİDER’in İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Sivil Toplumla İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan ‘Gurbet Sıla Bir El, Fotoğrafta Yok Engel’ projesi ile ilgili çalışma takvimi belirlendi. Önümüzdeki haftalarda lansmanı yapılacak projenin devamındaki çalışma takvimine göre eylem planı gerçekleştirilecek.
Projenin hem Bayrampaşa hem Giresun ayağı bulunuyor. Giresun programı temmuz sonu ve ağustos başları gibi planlama yapılıyor. Proje kapsamında Giresun programının 3 veya 4 gün olacağı planlanıyor. Giresun’da yapılacak proje taksimine göre Giresun objektiflere alınacak ve fotoğraflanacak. Yapılacak yarışma çerçevesinde dereceye girenlere ödül verilecek.
Giresun merkez, sahil kesimi, yayla ve Şebinkarahisar ilçemizle ilgili proje kapsamında çalışmaların yürütülmesi tasarlandı. Giresun kalesinden objektiften bakılacak, Giresun Adası gezilerek anlatılacak ve fotoğraflarla tanıtılacak ardından İstanbul’da bu fotoğraflar sergilenecek.
İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Tahmaz yeni proje ile ilgili yaptığı açıklamada BAYGİDER’in İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı Sivil Toplumla İlişkileri Genel Müdürlüğü’nden alınmış ve uygulamaya yeni koyulan projenin ikinci aldıkları projeye önemli bir referans teşkil ettiğini söyledi.
Tahmaz, “İlk projenin galasına İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’un da katılmış olması yürüttüğümüz ve başarı ile neticelendirdiğimiz projeyi daha da anlamlaştırdığını vurguladı. Konusu, uygulanışı ve yürütülmesi bakan beyin ilgisi ile katma değeri yüksek bir proje olduğu ifade edildi. Tekrar ilk projemize emeği geçen gerek sunum açısından ve gerekse seminer, konferanslara katılan panelistler açısından, gerekse yeni bilgilerin hafızalarımıza kazandırılması yönünden oldukça faydalı bir projeye desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Proje ortağımız Bayrampaşa Kaymakamı Osman Arslan Canbaba’nın her aşamasında yanımızda olması projemizin amacına ulaşması bakımından önemli bir göstergeydi. İkinci projemizi de Bayrampaşa Kaymakamlığı ile birlikte yürütecek olmamız bizi mutlu etmektedir.” dedi.

“GURBET SILA BİR EL,
FOTOĞRAFTA YOK ENGEL”

BAYGİDER Başkanı Tülay Tahmaz projenin adı, amacı ve konusu hakkında bilgilendirmede bulundu. Tahmaz, projenin adının ‘Gurbet Sıla Bir El, Fotoğraflarda Yok Engel’ olduğunu belirtti. Projenin amacının ise ülkemizin Giresun ili ve Bayrampaşa ilçesinin fotoğraflarla kültür, turizm ve köy-kent yaşamlarının engellilerle farkındalık yapılarak tanıtılması olduğunu ifade ederek, projenin konusunu İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği’nin koordinasyonunda, Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın destekleriyle Bayrampaşa’da kültürel kent yaşamı ile Giresun Kent ve Kültür yaşamlarının engellilerimiz ve refakatçileri ve gönüllülerimiz bir arada temel fotoğrafçılık eğitimi de verilerek fotoğrafçılık sanatı ile tanıtılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

PROJE EKİBİ İŞ BAŞINDA

BAYGİDER Başkanı Tülay Tahmaz’ın başkanlığında yürütülecek projede proje ekibi görev alarak çalışmalara başladı. Başkan Tahmaz’ın yanında Proje Koordinatörü olarak Zeynep Hıdır görev yapacak. Projenin yürütülmesi, eğitim ve gezi programları, Bayrampaşa ve Giresun’da uygulama esnasında ünlü İFSAK Üyesi Fotoğraf Sanatçısı, Reklamcı ve yapımcı hemşehrimiz Ekrem Yiğit ile Gazeteci ve Giresun Dergisi Sahibi ve Genel yayın Yönetmeni Remzi Mamaşoğlu Yürütme Kurulunda birlikte görev yapacaklar.

BAYGİDER EKİP
RUHU İLE ÇALIŞIYOR

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği kuruluşundan bu yana bir ekip ruhu ile çalışmalarını sürdürüyor. Ekibin takım kaptanlığını ise başkan Tülay Tahmaz yürütüyor. Birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen çalışmalar beraberinde katma değeri yüksek projeleri ortaya koyuyor ve ardından hayata geçiriyor. Proje ekibiyle yönetim kurulu üyeleri birlikte ahenk içinde çalışıyor. BAYGİDER’de Tülay Tahmaz’ın başkanlığında yönetim kurulunu Kadir Ada, Mehmet Öztürk, Bahtiyar Memi, Kenan Aygün, Recep Asilsoy, Zeki Parlak, Zeki Tosunoğlu, Halil Güzel, Şinasi Durkan, Mustafa Kukal, Salip Topçu, Ferhat Gezin, Ayşe Dada Yılmaz, Hasan Kuzu, Büşra Zeynep Tahmaz’ın isimleri oluşturuyor. Yönetim kurulu projenin her safhasında proje ekibiyle birlikte çalışmalara destek veriyor.

GİRESUN GEZİSİ SONRASI
SERGİ AÇILACAK

Projenin tanıtımın ardından, temel fotoğrafçılık eğitimi, konferanslar, Bayrampaşa gezisi ve Giresun gezesi sonrası sergi ve ardından Bayrampaşa ve Giresun fotoğraflarının jüri tarafından değerlendirilmesi yapılıp ödüller verilecek.

“BAYRAMPAŞA İLE GİRESUN’U
OBJEKTİFLERE YANSITACAĞIZ”

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Tahmaz yeni proje ile ilgili yaptığı açıklamada BAYGİDER’in İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkileri Genel Müdürlüğü alınmış ve uygulamaya koymuş olukları projenin ikinci aldıkları projeye önemli bir referans teşkil ettiğini söyledi. Tahmaz, ilk projenin galasına İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’unda katılmış olması yürüttüğümüz ve başarı ile neticelendirdiğimiz projeyi daha da anlamlaştırdığını vurguladı. Konusu ve uygulanışı ve yürütülmesi ve Bakan beyin ilgisi ile katma değeri yüksek bir proje olduğu ifade edildi. Tekrar ilk projemize emeği geçen gerek sunum açısından gerek seminerlere, konferanslara katılan panelistler açısından, gerekse yeni bilgilerin hafızalarımıza kazandırılması yönünden oldukça faydalı bir projeye desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Proje ortağımız, her daim faaliyetlerimizde yanımızda olan Bayrampaşa Kaymakamı Osman Arslan Canbaba’nın her aşamasında yanımızda olması projemizin amacına ulaşması bakımından önemli bir göstergeydi. İkinci projemizi de Bayrampaşa Kaymakamlığı ile birlikte yürütecek olmamız bizi mutlu etmektedir. Kendilerinize teşekkür ediyorum.” Dedi.
Tahmaz, İstanbul Bayrampaşa sınırları içerisinde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluş olarak yaşadığımız ilçe olan stratejik konumu ile İstanbul’un önemli bir yerleşim merkezinde bulunan ve Giresunlu hemşehrilerimizinde ilçemizde en fazla nüfusa sahip olmasıyla birlikte doğduğumuz topraklarla ve doyduğumuz topraklar arasında engelleri kaldırıp hem Bayrampaşa’yı hem de Giresun’u objektiflere yansıtarak ‘Gurbet Sıla Bir El, Fotoğrafta Yok Engel’ diyerek iletişim kuracağımız gibi aynı zaman da bir de köprü vazifesi kurmuş olacağız. Projemizin yaşadığımız ilçe Bayrampaşa’ya, doğduğumuz topraklar olan Giresun ilimize, BAYGİDER’e hayırlı olmasını dilerim. Bu arada proje ortağımız her zaman faaliyetlerimizde bizi yalnız bırakmayan Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’ya bir kez daha teşekkür ediyorum”
Tülay Tahmaz sözlerini tamamlarken derneğimiz faaliyetlerini yakından izleyen, bizlerin çalışmalarını takip eden, bazen fırsat bulduğunda etkinliklerimize katılan yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz yeni projemizin her kapsamında BAYGİDER’e desteklerini esirgemeyen Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ e de ayrıca teşekkür etmeyi ihmal etmedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir