Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14787 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2018 - 12:16

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ, GİRESUN’DA

Büyüt
Küçült
BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ,

MUSTAFA MİCAN, BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ’Yİ KÖY EVİNDE MİSAFİR ETTİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çıktığı Karadeniz turunda ilk önce sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Ordu’nun ilçeleri Ünye ve Fatsa’da incelemelerde bulundu.
Genel Başkan Destici'ye incelemeleri sırasında BBP MKYK Üyesi hemşerimiz Mustafa Mican yalnız bırakmadı ve Karadeniz programlarında birlikte oldu. Heyete İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşad Mican ile partisinin Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun ve Rize il başkanları eşlik etti.
Genel Başkan Destici, heyeti ile birlikte başta Ordu Valisi olmak üzere, kaymakam, belediye başkanlarını ziyaret ederek bilgi aldı
GENEL BAŞKAN DESTİCİ EYNESİL’DE
 BBP Genel Başkanı Destici, daha sonra Giresun Eynesil Dereköy’e gelerek, Büyük Birlik Partisi  (BBP) MKYK Üyesi ve İstanbul eski İl Başkanı Mustafa Mican'ın mütevazi köy evinde misafiri oldu
BBP MKYK Üyesi Mustafa Mican, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ziyaretleri ile ilgili ,fındık ve gündem ile ilgili Giresun Medya Platformu başkanı Sadi Toygar’a açıklamalarda bulundu.
Başkan Mican ile telefon görüşmesi ile yaptığımız açıklamasında ;’’BBP Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici ve parti yöneticilerimizle, Ünye ve Fatsa’da afet bölgesinde selden zarar gören ev ve iş yerlerinizde incelemelerde bulunduk.
Başta Ordu Valimiz olmak üzere, kaymakam, belediye başkanlarımızı ziyaret ederek bilgi aldık.
Vatandaşlarımızın maddi kayıplarının en kısa zamanda karşılanacağını umuyoruz.
Tüm afetzedelere tekrar geçmiş olsun diyorum. Allah Ülkemizi ve Milletimizi her türlü afet ve felaketlerden korusun.
Ordu’lu hemşerilerimize ziyaretleri ile başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten genel başkanımız sayın Destici;’’’İkizce'de bir vatandaşımız sele kapılarak hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, yakınlarının başı sağ olsun."Mevsim koşulları, iklim şartları tüm bölgeleri etkilediği gibi Karadeniz Bölgemizi de ziyadesiyle etkiliyor. Bu bölgemiz, yüksek oranda yağış alan bir bölge ama bu ekolojik iklim değişikliği ile birlikte yağışların şekli ve türü de değişti. Daha önce hafif, uzun süreli yağmurlar varken, bugün sağanak şeklinde çok güçlü yağmurlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu değişen iklim şartlarına karşı tedbir almak lazım, dedi.
GENEL BAŞKANI KÖY EVİNDE AĞIRLADIK
Genel Başkanımızın, daha evvel bize ziyaret sözü vardı, heyetini ve ailesini ata yurdumuz Giresun Eynesil Dereköy’de coşkulu bir şekilde karşıladık, akşam üzeri geldi, karanlık dolayısıyla etrafı pek göremedi burada hemşelerimiz ve akrabalarımızla sohbet etti.
Ertesi sabah köyün güzelliği ile kalktı ve muhteşem doğa eşliğinde organik yöresel ürünlerimiz ile kahvaltımız yaparak birlikte köyde yürüyüşe çıktık fındık bahçelerini, çay bahçelerini dolaştık. Kadırga yaylasına çıktık, köyü ve buraları çok beğendi Giresun fındığı hasadı ve sorunları hakkında kendisine bilgi vererek. Yöre halkının tek geçim kaynağı olan fındık maliyetine satılıyor bir çözüm bulunması gerekir dedik.
Sayın Destici, bu zor coğrafyada vatan, millet sevgisiyle dolu olan yöre insanı bu dağların, ormanların bekçiliğini yapmaktadır, bir destek politikası olması gerekir” dedi.
Genel başkanımız daha sonra Tonya ilçesine giderek burada vatandaşlar ile sohbet etti ve geceyi arkadaşının daveti üzerine orada geçirerek Pazar günü sis dağına çıkacak, ben sis dağından kendisi teslim alacağım, Karadeniz programlarına devam edeceğiz daha sonra fırsat bulabilirsek Giresunspor maçına gideceğiz.
FINDIK FİYATI VE SORUNU
Mustafa Mican, Bir kaç yıldır fındıkta bir kül belasının baş gösterdiğini, bu hastalığında tedirginlik yarattığını ve bunun maksatlı bir takım çevrelerin oyunu olarak düşünüyorum ve tahmin ediyorum.
Fındık fiyatı konusundaki belirsizliğin üreticiyi düşünceye sevk ettiğini dile getiren Mican, “bu yıl fındık hasadı erken başladı ama zaten istenilen rekoltede değil. Pek çok ilde yaşayan insanların geçim kaynağı olan fındık serbest piyasa ekonomisi ile küresel baronların insiyatifine terk edilmiş durumda. Ne ülkemizin ne devletimizin fındık politikası var. Ne de yerelde kendi müteşebbislerimizin, fındık tüccarlarımızın ve üreticilerimizin ihracat yapan kuruluşlarımızın kendi lobilerini ve pazarını oluşturamadıklarını görüyoruz.  Maalesef fındık üreticimiz her sene kısmetine ne çıkarsa ne rast gelirse, fındığını iyi kötü kaça satabilirse, bazen de kendi yevmiyesinin parasını karşılayamadan toplayıp veriyor. Çoğu gurbette olan fındık üreticilerimiz, bahçe bakımı, fındığın budaması, hastalıklarına karşı mücadele yapamıyor ve verim her sene gittikçe düşüyor. Fındıkta kazanç verim ve kalite ile de olur.
 Halbuki fındık ülkemizin önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen, fındıkla ilgili bir tarım politikamız yok, destekleme politikamız yok, üretim politikamız yok, tüketim politikamız yok, imalat politikamız yok, pazarlama politikamız da yok. Dolayısıyla bu yoklar yan yana geldiği zaman, Karadeniz’deki üreticinin mağdur edildiğini görüyoruz.  Bu görev bu ülkeyi yönetenlere ve bizlere düşüyor. Giresun fındığına sahip çıkalım. Fındığımıza hakettiği değerin verilmesi gerekir ”dedi.
TASARRUF EKONOMİSİNE GEÇMELİYİZ
Dolar kurundaki yükselişe ilişkin değerlendirmesinde, Ülke ekonomisinin problemlerinin çalışarak, üreterek ve tasarruf ederek aşılabileceğini dile getiren Mustafa Mican, bugün düşmanca bir mali operasyonla karşı karşıyayız ve birlik olmalıyız. Allah'ın izniyle bugün ülkemize karşı yapılanlarla da başarılı olamayacaklar. Birlik ve beraberlikle hepsinin üstesinden geleceğiz
Türkiye ekonomik ambargolarla diz çöktürülecek, terbiye edilecek ya da hesap sorulacak bir ülke değildir. Bu,  Türkiye'ye, Türk milletine karşı açık bir saldırı, husumet ve düşmanlıktır..  Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Gerekiyorsa belli süre kendi yağımızda kavrulmayı, kendi ürettiklerimizle yetinmeyi yapabilmeliyiz. Tasarruf ekonomisine geçmeliyiz. Lüks tüketimden olduğu kadar kaçınmalıyız. Herkes elinde dövizi bozdurmalı ülke ekonomisine destek olmalıdır. Dolayısıyla birlik, beraberliğimiz hep daim olsun, sizlere de çok teşekkür ediyorum, dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir