Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10926 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2016 - 12:10

Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi.

Büyüt
Küçült
Madde Bağımlılığına Dikkat

Bayrampaşa Giresunlular Derrnegi tarafından 30 Ekim 2016 Pazar günü Otel Marnas’da düzenlenen sabah kahvaltısında buluşan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu tarafından MADDE BAĞIMLILIĞI üzerine bir seminer verildi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr İbrahim Balcıoğlu yaklaşık 3 saat süren seminerde yapmış olduğu değerlendirmelerle ilgi topladı. Katılımcıların seminer sonunda soru-cevap bölümünde merak ettiklerini de gündeme taşıyan Balcıoğlu, Türkiye’de uyuşturucu madde bağımlılığının artık 11 yaş sınırına indiğine değinerek Türkiye’nin gelecekte ki umudu olan genç nesillerin büyük tehlike altında olduğunu ifade etti.

Konuşmasında toplumun şekillenmesi ve çekirdek aile yapısının oluşmasında kadının ana rolde olduğunu, kadınların toplum dışına itilmesi, baskı altına alınması veya şiddete maruz kalmasının sonucunda yine toplumun ilerlemesinin önünün kesilmiş olacağını söyledi. Zira anne x kromozonlarının babada ki y kromozanlarından daha belirleyici ve daha genetik olduğunu, çocukların zeka düzeylerinin genetik olarak yine annede bulunan x kromozonlarıyla aktarıldığının altını çizdi.

İnsan beyninin işlevini ve nasıl çalıştığını bilmediğimiz zaman toplumu da yönlendirmenin imkansız oldğunu, gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelerle ilişkilerinde bu yolla özellikle kültürel veya değişik yoldan bağımlılık yapacak projelerini bu ülke insanları üzerinde uygulamaya koyduklarını, bunun sonucunda da geri kalmış ülkelerin kimlik bakımından kendi milliyetlerini tam olarak benimseyemediklerini ifade etti. Ayrıca bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tek yürek olarak Türk kimliği altında kutluyorsak bunu Atatürk2e borçluyuz diyen Balcıoğlu, katılımcılar tarafından alkışlandı.

Türkiye’nin demoğrafik yapısı üzerine de açıklamalarda bulunan Balcıoğlu, bugün Türkiye’de 30 ilin 1 bir milyon nüfusu aştığını, bunun da bazı riskleri getirdiğini, ekonomik sorunların aile parçalanmalarına yol açtığını, toplumun kalabalık şehirleşmede ruh sağlığının bozulduğunu, sadece 2010 yılında Türkiye’de 100 bin gencin madde bağımlısı olarak kayıtlara geçtiğini belirten Balcıoğlu, madde bağımlılığının ve uyuşturucu kullanımın toplumun genç ve dinamik nüfusunun asıl görevlerini yerine getirmelerini engelleyerek, madde bağımlılığının kalıtımla geçen bir kromozon olduğunu da ifade etti.

Amerika’nın ilk yerleşimcilerinin bilinenin aksine normal kişilerden değil, Avrupa’nın psikopat ve uyuşturucuya bulaşmış bireylerden oluştuğunu da söyleyen Balcıoğlu, bugün Türkiye’de 500 bin evlilikten 25 bininin kesin boşanmayla bittiğini, bunun sonucunda da parçalanmış aile bireylerinin kolaylıkla uyuşturucu şebekelerinin hedefi olduğunu belirtti.

Büyük metropol şehirlerden başka bugün Giresun’da dahil olmak üzere bir çok şehirde uyuşturucu kullanan ve satan şebekeler olduğunu da söyleyen Balcıoğlu, ailelerin çocuklarına daha yaklaşımcı ve koruyucu davranmalarını isteyerek, uyuşturucu ve madde bağımlılığının tedavisi için yakın zamanda Türkiye’de açılan ANATEM gibi kuruluşların sayısının yüzde elli arttığını, bağımlılığın klinik tedavilerinin yanı sıra özellikle uzak doğu sporlarıyla da aşılabileceğinin altını çizdi

Bayrampaşa Giresunlular Dernek Başkanı Tülay Tahmaz ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı MADE BAĞIMLILIĞI seminerinin sunuculuğunu Musa Ada yaparken, Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün, Eğitimci Arif Dede, Medya Platformu Başkan vekili Mali Müşavir İbrahim Balcıoğlu, Metin Ruşen, Ali Kaplan, Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Kabasakal, Bayrampaşa Gündem Gazetesinden Yılmaz Birinci, Yağlıdere Derneği Başkanı Halil Kütük, Giresun Dergisinden Remzi Mamaşoğlu, Sultangazi Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu, Burunucu Derneği üyeleri ve birçok STK üyeleri katıldı.

Haber ve Resim Şaban Kutlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir