Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18641 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Kasım 2019 - 18:51

BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ AÇIYOR

Büyüt
Küçült
BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ

 

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2019-2020 yılı tiyatro sezonuna start veriyor.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yazdığı ve ilk kez 1961 yılında yayımlamış olduğu Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanından uyarlanan tiyatro oyunu ile Belediye Şehir Tiyatrosu perdelerini tiyatro severlere açıyor.

Yazarın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanından Tiyatroya uyarlanan eser, Hayri İrdal’ın hayatını temel alarak, Türk toplumunun değişimler karşısındaki tutumunu anlatmakta ve Türk insanın doğu ve batı arasında bocalamasını irdeleyen bir başucu eseridir. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kendine has simgeci anlatımıyla birleşip, zaman zaman gelişen olaylarla birlikte başkalaşmaktadır. İnsanların popülerliğe ve paraya verdiği önemle, insanların nasıl bir anda yüz değiştirebileceğinin altı çizilmektedir. Eser çocukluğu II. Abdülhamit döneminde geçen, Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemlerinde de yaşayan oyunun başkarakteri ve anlatıcısı olan Hayri İrdal’ın Halit Ayarcı ile kurduğu Saatleri Ayarlama Enstitüsü etrafında şekillenen olaylar ve kahramanların sıra dışı, ironik yaşamlarını işlemektedir.

Genel Sanat Yönetmenliğini Özden Aydın, Yönetmen Yardımcılığını ise Duygu Aydın’ın yapacağı oyun 2 perdeden oluşuyor ve toplamda 120 dakika sürüyor. Oyunda Eray Aktaş Sahne Amiri, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu Dekor, Ergin Kaçmaz Ses Efekt ve Ziya Kostakoğlu Işık Tasarım görevlerini üstleniyor.

Oyunun oyuncu kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor; Ahmet Öndaş, Harun Murat Aydın, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Derya Kabayel, Duygu Aydın, Ayşe Gül Çavuşoğlu, Ayşegül Yenal, Nevin Dizdar, Eray Aktaş, Fikret Öğüd, Yakup Topçu, Ali İlker Pir ve Atakan Atlar.

16 Kasım 2019 Cumartesi akşamı galası yapılacak olan oyun, her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları saat 20.00’da Vahit Sütlaş Sahnesinde tiyatro severler ile buluşacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir