Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18501 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Eylül 2019 - 17:44

Bulancak Belediyesi Bisiklet ve Engelli Yolu Açıldı

Büyüt
Küçült
Bulancak Belediyesi Bisiklet ve Engelli Yolu

Bulancak Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Caddesi; Şemsettin Boğazı-Cezaevi Mevkii hattında yapımı tamamlanan “Entegre Bisiklet ve Engelli Yolu” bugün yapılan törenle hizmete açıldı.

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında açılışı gerçekleştirilen “Bisiklet ve Engelli Yolu” bugün saat 13.00’da Cezaevi Mevkiinde yapılan törenle hizmete açıldı.

Açılışa; Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Belediye Başkan Yardımcıları Bahtiyar Hüsem ve Emrullah Guguk, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, Bulancak Engelliler Derneği, Bulancak Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı Bulancak Temsilciliği, Bulancak Bisiklet Topluluğu, Bulancak Farkındalık Platformu, Yeşilgiresun Bisiklet Kulübü üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Açılış konuşmasını Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlik Koordinatörü Zafer Çamaltı’nın yaptığı program; Belediye Başkanı Recep Yakar ve İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın konuşmalarının ardından toplu halde açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından programa katılanlar toplu halde, hizmete açılan Bisiklet ve Engelli Yolu boyunca yürüdüler.

 

Etkinlik Koordinatörü Zafer Çamaltı’nın konuşması:

“İçinde bulunduğumuz; 16-22 Eylül tarihleri tüm dünyada “AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. Avrupa Birliği Komisyonu Faaliyeti ve ülkemizde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinasyonunda kutlanan haftaya, Türkiye genelinde 60 belediye katılım sağlarken, Giresun’dan Bulancak ve Tirebolu Belediyeleri olarak katılım gösteriyoruz.

2019 yılı teması, “GÜVENLİ YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET KULLANIMI” olan bu haftaya, Bulancak Belediyesi olarak sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri kapsamında  “ENTEGRE BİSİKLET VE ENGELLİ YOLU” ile “ÖNCE YAYA” uygulamalarımızı merkeze alarak katılım sağlıyoruz.

Günümüzde teknolojik imkanlarla her türlü konfora ve rahatlığa alışan ve kolayca ulaşabilen insanların hem kendi, hem de çevre sağlığı anlamında daha fazla hareketlenmesi gerektiğini hatırlaması açısından son derece önemli bir farkındalık faaliyeti olan “AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI” sürdürülebilir ve yenilenebilir bir çevre ve gelecek için; daha az teknoloji kullanımı, daha fazla hareketlilik ve ekonomik çözümlere dikkat çekmektedir.

Günümüz dünyasında; içinde yaşadığımız şehrimizde dahil olmak üzere, fosil yakıtlarla/petrolle çalışan motorlu araçlara o kadar bağımlı hale gelmişiz ki onlarsız adım atamıyoruz. Kısacık dünya hayatımızda adeta dört tekerlekli araçlarla kuşatılmış/mahkum edilmiş bir hayata mecbur kalmış durumdayız. Bu mecburiyet öyle boyutlara ulaştı ki artık onlarla dahi hareket edemiyoruz. Gözümüzden sakındığımız ve çok sevdiğimiz arabalarımızın sayısı o kadar arttı ki; artık şehirlerde park edecek yer bulamaz, rahatça gezecek, hareket edecek yol bulamaz hale geldik!

Oysa ki; ulaşımın en özgür hali olan yürümek, koşmak gibi doğal ve sağlıklı ulaşım alternatiflerimiz de vardı! İnanın içinde yaşadığımız Bulancak’ta dahi gitmek istediğimiz bir yere yürüyerek arabadan daha hızlı ve rahatça gidebiliriz. Hem insanlarla da selamlaşarak iletişimimizi artırır sosyalleşebiliriz. Yine şehir içi ulaşımında bisiklet kullanarak çok daha hızlı ve özgürce hareket edebilir, hem de sağlığımıza sağlık katarak keyifle yaşayabiliriz. Ancak önce bu alternatifleri hatırlamalı, tercih etmeli ve kullanmaya başlamalıyız. Bunun içinde birbirimize saygı göstermeli ve bundan sonra yapılacak düzenlemeleri sabırla kabul etmeliyiz.

İşte hoş bir tesadüf sonucu Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar’ın talimatlarıyla ilçemizde başlatılan “Entegre Bisiklet ve Engelli Yolu”, “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında çok daha özel bir anlam ve değer bulmuş bir çalışmadır.

Bir sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz “Entegre Bisiklet ve Engelli Yolu” bir milattır. Bulancak Belediyesinin başlattığı bu adımı sürdürülebilir kılmak ise hepimizin işi ve görevidir. Bugün 15 Temmuz Caddesi boyunca bulunduğumuz nokta olan Cezaevi Mevkiinden-Şemsettin Boğazına kadar tesis edilen bu yol bir başlangıçtır. Bulancak olarak bunu ne kadar çabuk kabul eder ve sahip çıkarsak o kadar hızlı tüm şehre yaygınlaştırabiliriz.

Bisiklet, tüm dünyada şehir içi ulaşımında tercih edilmeye ve yaygın bir şekilde alt yapısı oluşturularak kullanılmaya başlanan bir ulaşım aracıdır. Ülkemizde de bu yönde çok güzel adımlar atılıyor, şehirlerde bisiklet kullanımı teşvik ediliyor ve alt yapısal anlamda destekleniyor. Doğal olarak uygulamada yaşanacak aksaklıklar zaman içinde yapılacak doğru planlamalarla giderilecek ve Bulancak yakın gelecekte çok daha fazla bisiklet kullanılan bir şehre dönüşecektir.

Ancak çok önemli bir farkla; Bulancak olarak tesis edilen bu yolu sadece bisikletlilerin değil, uygun olmayan koşullar ve çevre nedeniyle hareketlilikleri kısıtlanan fiziksel ve bedensel engelli vatandaşlarımızın da kullanımına sunarak.

Fiziksel ve bedensel engelli vatandaşlarımızın hareketliliğini ve özgürlüğünü daha da arttıracak bu yaklaşım tüm dünyaya örnek olacak bir yaklaşım olarak da dikkat çekecektir.

Genelde bu zamana kadar sadece bisiklet yolu olarak uygulanan/görülen bu özel alan/yol bedensel engelli vatandaşlarımızın da kullanıma dahil edilmesiyle kabul edilebilirliğini de kolaylaştıracaktır.

Bilindiği gibi tüm dünyada engelli yolları kaldırımlarda tesis edilir ve son derece kullanışsızdır. Belli bir standardı olmayan; elektrik direkleri, trafik işaretleri, çöp kutuları vb. argümanlarla sürekli işgal edilen, cadde ve sokak bağlantılarıyla sık sık kesintiye uğrayan, nizami olmayan yükseklikleri, iniş-çıkış rampalarıyla bir çile yoluna dönüşen kaldırımlar zaten engelleri olan bu insanların önüne bir sürü yeni engeller koymaktadır.

İşte sadece bu sebeple bile “Entegre Bisiklet ve Engelli Yolu” çok önemli ve gereklidir. Sadece bu sebeple bile acil kabul görmeli ve tüm Bulancak’ta ve dünyada hızla yaygınlaşmalıdır.

Bizler sağlıklı bireyler olarak araçlarımızla her yerde hareket ve park özgürlüğüne sahibiz belki ama onlar değil. Onların hareket alanlarını genişletmek için özgürlüklerimizi yeniden gözden geçirmeli ve paylaşmalıyız. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu da hatırlarsak bu biraz daha kolay olur.

Bir hafta, bir etkinlik olarak kutladığımız “Avrupa Hareketlilik Haftası”na Bulancak olarak çok farklı ve anlamlı bir adımla/hareketle başlıyoruz. Bulancak’ta atılan bu adımın tüm dünyada fark oluşturmasını ve yaygınlaşmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

Belediye Başkanı Recep Yakar’ın konuşması:

“Bulancak’ta bir sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi olarak başlattığımız “Entegre bisiklet ve engelli yolu” çalışması ve “Önce Yaya” uygulamaları ile ilçede yaşayan gerek sağlıklı bireylerin, gerekse bedensel engelli vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde şehir hayatında daha sosyal olmalarını hedefledik.

Güzel bir tesadüf olarak,  “Avrupa Hareketlilik Haftası” kutlama etkinlikleri de bu çabalarımızın daha da fark edilebilmesini sağlayacak fırsat bir etkinlik oldu. Bu yüzden çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyacak ve tüm dünyada görünür kılacak etkinliklere Bulancak Belediyesi olarak etkin ve yoğun bir programla katılım sağladık.

Açılışını gerçekleştirdiğimiz “Entegre Bisiklet ve Engelli Yolu” ile  Avrupa Hareketlilik Haftasını başlatmış olacağız. İlçemizde bulunan bisiklet gönüllüleri, bedensel engelli vatandaşlarımız ve ilçe protokolü olarak hep birlikte açılışımızı yaparak birlikte yürüyeceğiz. Tabi bu işlerin kabul görmesi ancak birbirimize duyacağımız saygı çerçevesinde mümkündür. Hizmete açılacak bu yolu başta bedensel engelli vatandaşlarımız olmak üzere, giderek yaygınlaşan bisikletlilerin rahat bir şekilde kullanabilmesi için araç parklarının yapılmaması gerekir. Bunu da hep birlikte sağlayacağız. Ben inanıyorum ki; Bulancak ceza ve yaptırıma gerek kalmadan bunu kabul edecek ve hayata geçirecektir. Bu vesile ile tüm Bulancaklıları 16 -22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanacak “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinliklerine katılmaya davet ediyorum. Gerek bu haftanın programının hazırlanmasında gerekse bu yolun tesis edilmesinde emek veren ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir