Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10942 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2017 - 12:14

Giresun’da ‘Kutlu Doğum Haftası’ Coşkusu

Büyüt
Küçült
Giresun’da ‘Kutlu Doğum Haftası’

 

1989 yılından bu yana her yıl 14 Nisan - 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’, Giresun Müftülüğü’nün önderliğinde Giresun’da da coşkuyla kutlanmaya başlandı.

 

Referandum dolayısı ile 3 gün geç yapılan kortej yürüyüşü bugün (17 Nisan 2017 Pazartesi) Gazi Caddesi’nde Giresun Müftülüğü personeli ve vatandaşlarla birlikte yapıldı. Bulancak Mehter Takımı’nın Gazi Caddesi boyunca yaptığı gösteri vatandaşlardan alkış aldı.

 

Atatürk Meydanı’nda toplanan kortej, Bulancak Mehter Takımı’nın burada yapmış olduğu gösteriyi büyük bir coşkuyla izledi. Mehmet Kudu hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Giresun Müftüsü Muhittin Oral, ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısı ile bir konuşma yaptı. Müftü Oral, konuşmasında şu duygu ve düşünceleri paylaştı:

 

“Diyanet İşleri Başkanlığı bu seneki ‘Kutlu Doğum Haftası’nın temasını ‘Güvenilir ve Emin Olmak’ olarak seçti. Çünkü bizler kendisine güvenilir kişi anlamında ‘El-Emin’ denilen Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ümmetiyiz. 2017 yılına geldiğimiz bu dönemde bizler bir Müslüman olarak ne kadar güvenilir bir insan olduğumuzu sorgulamamız lazım.

 

Hz. Muhammed (S.A.V.) diyor ki; ‘Müslüman; elinden ve dilinden dolayı güven duyulan kişidir.’ Elinden ve dilinden dolayı güven duyulan hane de huzur ve mutluluk olur. Böyle ailelerden oluşan toplumlar ve devletler de mutlu ve huzurlu olur.

 

Giresun şehir 1450’li yıllarda İslamiyet’le tanışmış bir yerleşim yeridir. O yıllardan 1915’li yıllara kadar bu bölgede oturan Rumlarla barış ve huzur içinde yaşamışız çünkü gerçek Müslüman kendisine güvenilen kişidir. Rumlar, kilisesine gitmiş; Müslümanlar, camisine gitmiş. Hiçbir sorun yaşanmamış. Bu da gösteriyor ki; Müslüman barıştan yana tutum takınan kişidir. Ama 1915’li yıllardan itibaren Osmanlı İmparatorluğu gücünü kaybedince bölgemizdeki Rumlar ayaklanmıştır. Giresun’dan bir Topal Osman çıkmış. Silah arkadaşları ile birlikte bu bozguna ve ayrılıkçılığa karşı canlarını ortaya koyarak karşı çıkmışlar ve Giresun’u gene güvenilir ve emniyetli bir şehre çevirmişler.

 

Mekke’den Medine’ye hicret eden Hz. Muhammed (S.A.V.) yeni geldiği şehirde Yahudileri, Ateistleri ve Putperestleri karşısında görmüş. Peki sonra ne olmuş? El-

Emin lakaplı Peygamberimiz o insanların gönlünü kazanmış ve onların da kalbini İslam’a ısındırmıştı. Bundan dolayı yüzyıllar boyunca tüm Müslümanlar Peygamberimiz gibi hep barışın elçileri olmuşlar.

 

Ecdadımız olan Osmanlı eskiden Yugoslavya olarak bilinen bölgede 300-400 sene hüküm sürmüş ve oradaki Boşnaklar bu süreçte Müslümanlığı seçmiş. Diğer taraftan baktığımızda ise aynı bölgede yaşayan Sırplar ve Hırvatlar gibi birçok millet de Hristiyanlık inancını yaşamaya devam etmişlerdir. Yani Osmanlı kimseyi kılıç zoruyla Müslüman yapmamıştır. Dedelerimiz toprakları fethetmemiş, gönülleri fethetmiştir.

 

Bizler de bugün Giresun’da aynı güven ortamını devam ettirmemiz lazım. Komşu komşusuna güvenirse, Hz. Muhammed’e (S.A.V.) layık bir ümmet oluruz. Esnafımızda, ticaret erbabımızla, memurumuzla, askerimizle, polisimizle, öğrencimizle, kadınımızla ve erkeğimizle birbirimize güven duymamız sayesinde Giresun’u ve Türkiye’yi daha güzel noktalara götürürüz diye umut ediyorum.

 

20 Nisan 2017 Perşembe günü saat 20.00’de Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın yapacağı ‘Hz. Muhammed (S.A.V.) ve Güven Toplumu’ temalı konferansına tüm halkımız davetlidir.”

 

Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın konuşmasının ardından Hacı Miktat Camii’nin avlusunda düzenlenen kermese geçildi. Cami avlusunda ayrıca Giresun’da restore edilen 20 civarındaki camide yapılan çalışmaları gösteren resim sergisi vatandaşların izlemesi için sergilendi.

 

Haber: Hakan UĞURLU - www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir