Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 37925 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Ağustos 2018 - 19:50

Bulancak Karagöl Kapıkaya Yayla Mescidi Dualarla Açıldı

Büyüt
Küçült
Bulancak Karagöl Kapıkaya Yayla Mescidi Dualarla

Yaklaşık 4 ay evvel elektrik çarpması sonucu vefat eden, Aydındere Beldesi sakinlerinden Mustafa Memiş'in vasiyeti üzerine USMED (Uluslararası Sosyal Medya Derneği ) öncülüğünde yapımına başlanan Bulancak Karagöl Kapıkaya Yayla Mescidi dualarla açıldı.

Açılışa Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Bulancak İlçe Müftümüz Bahtiyar Taranoğlu, USMED Başkanı Said Ercan, USMED Doğu Karadeniz temsilcisi Dursun Karahasan, muhtarlarımız ve yayla sakinleri katıldı.

Müftümüz Taranoğlu bu Camii’nin Bulancak genelinde 33. Yayla oba Camii olduğunu, burasının bir külliye gibi hizmet vermesini arzu ettiklerini belirtti.

Bulancak Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu açılışta yaptığı açıklamada; Cami yapmak veya bir ibadethane oluşturmak herkesin yapabileceği bir hayır değildir. Herkes herşeyi yapabilir ama cami yapmak, Allah'ın evlerini bina etmek, Allah'ın evlerini onarmak, Allah'ın sevdiği kullarına ilhak olmak demektir. Allah'a hamdü senalar olsun ki Beldemizde camilerimize insanlar ilgi göstermekte ve bu camileri yapmaktadırlar. Bu güzel yaylada, bu güzel obada bu caminin yapılmış olması her şeyden önce çocuklarımızın okuyacak insanlarımızın teravihten cuma namazına varıncaya kadar ibadet yapmalarını gerçekleştirecekleri bu binanın yapılması hepimizi sevindirmektedir. Canını seve seve veren ve burada yetişmiş burada aldığı dini bilgilerle kelimei şehadetle belkide şehitlik mertebesine ulaşacak insanlar yetiştireceğiz. Buna vesile olmak bize gurur vermektedir. O yüzden katıldığınız için başta sayın başkanımız misafir arkadaşlarımız ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun diyor mescidin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum.

USMED Başkanı yaptığı açıklamada, Her şey 4 ay önce 39. Yaşındaki babasını kaybeden 9 yaşındaki Ömer’in “babamın bir hayali vardı siz yapar mısınız?” demesiyle başladı. Giresun Karagöl Yaylası’nda yaptırdığımız Yayla Camii henüz bitmedi ama namaz kılınacak seviyeye geldi. İçine küçük bir kütüphanede yaptığımız camii yayla sakinleri tarafından kullanılmaya başlandı.
20 Ağustos Bayram Arifesinde Açılışını yaptığımız camii özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok ilgi gördü, civar yaylalarla birlikte 100’den fazla çocuğun yazın ders yapabileceği bu camii bir ihtiyacı da gidermiş oldu. Camii için benimle irtibata geçip yardımda bulunan USMED Üyelerimize, Medya İletişim Grubu üyelerine, iş adamlarına ve Emeği geçen herkese teşekkür ederim Allah kabul etsin. Bir hayal daha gerçek oldu. Ömer o mescide her baktığında dağ gibi babasını görecek' diye konuştu.

Aydındere Beldesi Başkanı Nuri Demir USMED Başkanımız Said Ercan'a teşekkür ediyoruz Aydındere Beldesi sakinleri olarak sevilen sayılan Mustafa Memiş kardeşimizin vasiyetini yerine getirdi öncülük yaptı. Bizlerde hasbel kader belde sakinleri olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kapıkaya Yaylası'nın 2500 rakımı var. Yeşil yol karşımızdan geçecek, Yeşil yolun kavşağında bir eser ortaya çıktı ve çıkmaya devam edecek. Burasının bölgeye hizmet veren güzel bir eseri olacağına inanıyorum. 2 ay gibi kısa bir sürede, ilçe müftümüz, dernek başkanımız, vatandaşlarımızla beraber güzel bir eser ortaya koyduk. Bölge için gerçekten çok büyük eksiklikti 2500 nüfuslu bir beldeye sahibiz. Öğrencecilerimize genç kardeşlerimize  güzel bir hizmet verecek bu eser vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Bulancak il müftüsü Bahtiyar Taranoğlu' nun dua okumasıyla mescidin açılışı gerçekleştirildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir