Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 27293 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2017 - 21:15

Bulancak’ta dönüşüm devam ediyor

Büyüt
Küçült
Bulancak’ta dönüşüm devam

                Son üç yılda Bulancak’ta ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşatan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, şehirde önemli bir atılım dönemi başlattıklarını ifade etti.

Yakar;   “Dokunmadığımız yer kalmayacak”

Cedde ve sokak yenileme çalışmaları ve aile-çocuk parklarının hava şartları el verdiği ölçüde devam ettiğini kaydeden Başkan Yakar “Hükümet Caddesi ve buna bağlantılı ara sokakların modern baskı beton ve kaldırım çalışmalarında sonra geldik. Yine bununlar birlikte Osman Gedikali Caddemizin de sonuna geldik, baskı beton ve kaldırım çalışmaları sona erdi, aydınlatma lambaları ve ufak rötuşlar kaldı. Bu caddemiz biter bitmez Postane caddesi olarak biline Oğuz Türüdü Caddesine başlayacağız” dedi.

Yakar, “Sadece cadde ve sokak yenilemesi yapmıyoruz”

Yine bu yaz İncüvez ve Bulancak köprülerinin yenileneceğini anlatan Başkan Yakar “Sadece cadde ve sokak yenilemeleri yapmıyoruz. Bununlar birlikte bir yanda otopark projelerimiz devam ediyor. Geçen yıl sahile başlattığımız 150 araçlık otopark sona geldi ve köy dolmuş durakları başta olmak üzere halkımızın hizmetine sunduk.  Bu otoparkın devamı olacak şekilde 600 araçlık otoparka tanımlayacağız. Sahilde altı otopark üste yeşil alan olan yapılar inşa edeceğiz. Bununla birlikte Kültür Merkezimizin altında yaptığımız otoparkımızda bitti önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine açacağız dedi.

Galericilere çözüm bulacağız.

Yine ilçemizin önemli bir sorunu olan Fatih Caddesi etrafına yerleşmiş olan Galericileri Ekim sonu itibariyle şehir dışına çıkaracağız. Hem Galerici esnafımızı toplu bir alana alacağız hem de ilçemizde kaldırım işgallerinin önüne geçmiş olacağız. Burada hem galericilerimiz memnun olacak hem de sahilimiz hak ettiği görüntüye kavuşacak.

Pazarcı Esnafı yeni yerinde daha mutlu olacak

Yakar “Kültür Merkezi altına yaptığımız Salı Pazarı alanı Ramazan Bayramının hemen sonrasında ilk Salı günü yeni yerine taşınacak ve sahili Pazar yoğunluğundan kurtarmış olacağız. Yine Pazar yerinde bayanlara ve erkeklere ait mescit, lavabo ve istirahat edecekleri alanlar oluşturulmuş olacak. Yağışlı ve soğuk havalarda korunaklı modern bir kapalı Pazar yerimiz oldu. Bu anlamda güzel, temiz ve güvenli bir Pazar yeri Pazarcı esnafına ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Kültür Merkezimizden açılmışken Yüksekokulu binamızın inşaatı tüm hızıyla devam ettiğini söylenen Başkan Yakar  “Yapılacak olan Yüksekokulumuz ilçemize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Yüksekokul Binasının kuzey cephesine yapılacak olan Kültür Merkezinde sadece bayanların kullanabileceği spor, dinlenme aktiviteleri, eğlence merkezi, çay ve okuma salonu gibi bir kompleks yapılacak. Bunu Şubat ayı gibi hizmete sokmuş olacağız.” Dedi

Çocuk Kreşi açıyoruz

Eğitime verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Başkan Yakar “Yeni Eğitim-öğretim yılı içinde belediyemiz bünyesinde sadece ihtiyaç sahibi (anne ve babası işsiz, maaşı olmayan aileler) eğitim masraflarının tamamı belediyemizin tarafından karşılanacak olan 100 öğrencilik 3-6 yaş grubu kreş açacağız” dedi.

 

Yeni cadde ve sokaklarımız yolda

Yakar “Bu yaz bitireceğimiz caddeler arasında Orta Camii Şemsettin yolu, Vakıfbank ve alt caddesi, Terazi sokak ve çevre sokakları baskı beton ve kaldırım çalışmaları yapılacak. Yine asfalt yapılan caddelerimize son katları dökülecek.” Dedi

Sahilde Işık Koridoru yapılacak

Latife Hanım Caddesinin kaldırım çalışmalarının Temmuz ayına kadar bitirileceğini söyleyen Başkan Yakar “Sanayi kavşağından başlayan ve Eski Fatoğlu fabrikasına kadar giden caddemize Kasım ayına kadar ışık koridoru yaparak modern bir görünüm kazandıracağız.” Dedi.

Şimdiye kadar verdikleri sözlerden daha fazlasını yerine getirme mutluğunu taşıdıklarını belirten Yakar, “Allaha hamd olsun ki, seçimlerde verdiğimiz sözlerin kat kat fazlasını yapma mutluluğunu yaşıyoruz. Biz giriş ve gelişme bölümünü tamamlıyoruz, sonuç bölümünde son rötuşlarla ilçemize dönüşümü yaşatacağız. Bulancak halkı her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. Bütün çabamız ve amacımız yaşadığımız bu şehre ve insanımıza hizmetkar olmaktır” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir