Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10398 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Mart 2017 - 18:46

Kent Konseyi Giresun İçin Çalışıyor

Büyüt
Küçült
Kent Konseyi Giresun İçin

Giresun Kent Konseyi Yürütme Kurulu Olağan toplantısını yaptı.

N. Uğur Karaibrahimoğlu başkanlığındaki toplantıda konseyin takip ettiği ve yeni gündeme aldığı projeler görüşüldü. Toplantıda şu konular ele alındı.

Harşit Vadisi Sempozyumu

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Kaya’nın ‘Harşit Vadisi Üzerine Büyük Sempozyum’ düzenlenmesini istediği ve konuya Kent Konseyinin öncülük yapmasını talep ettiği anlatıldı. Bunun üzerine Kent Konseyi Dekan Prof. Dr. Bayram Kaya ile görüşme kararı aldı. Başkan Karaibrahimoğlu: ’’Harşit’in konu olarak seçilmesi güzel, kültürel ve ekonomik ayağı var. Kültür ayağını belediyeler, ekonomik ayağını ise üniversite halletmeli. Konsey bu konuya öncülük edip gündeme getirir.’’ dedi.

Emzirme ve Çocuk Bakım Kabinleri

Kadınlar için şehrin belirli bölgelerine emzirme ve çocuk bakım kabinleri yapılması projesi görüşüldü. Bu projenin çok önemli olduğu fikrine varılarak çalışmalarına hemen başlanılması kararı alındı.

Üst Geçit Değişimi

Giresun Merkezde Meydan Mevkii’nde bulunan üst geçidin görüntü olarak çirkinlik arz ettiği, yüksek merdivenleri nedeniyle yaşlıları yorduğu belirtilerek, Keşap Durağı ile Taşbaşı Parkı arasına düz kotlu bir geçiş yapılması için bir çalışma başlatılması kararlaştırıldı. Bu konu aşılamadığı takdirde mevcut üst geçidin asansörlerinin hayata geçirilmesi için girişim yapılması kararı alındı.

Halk Kültürünün Araştırılması

Giresun Halk Kültürünün araştırılması için çalışma başlatılması konu ile alakalı olarak valilik ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşülmesi kararlaştırıldı.

Otopark Sıkıntısı

Giresun’daki otopark sıkıntısının çözümlenmesi için öneriler sunulması ve konunun yetkililerle görüşülmesi fikrine varıldı.

Çevre Yolu

Güney Çevre yolunun proje ihalesinin yapıldığı ve ölçümlerine başlandığı ifade edilerek, konsey olarak bu büyük projenin kararlılıkla takip edilmesi, yol hizmete girdiğinde Giresun trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağı fikri benimsendi.

Hayvan Barınağı

Giresun Merkez ve ilçelerine de hizmet verecek çok yönlü, profesyonel bir hayvan barınağının merkezde yapılabileceği önerisi sunuldu. Bu önerinin çok maliyetli bir proje olacağı kanısına varılarak, araştırılabileceği ifade edildi. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir